Perverzní páprda

Perverzní páprda https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495846/bmid_perverzni-paprda-EDa-495846.jpg 4 16 8

Ty jeden/jedna úchyláku/úchylačko! Kdepak, nemusíte se ohlížet přes rameno, to mluvíme opravdu na vás! Na vás, kteří jste se nechali navnadit nemravným názvem tohoto svěžího dílka, na vás, kteří jste po něm chmátli, hltavě, s oroseným čelem, třesoucíma se rukama a slinou v koutku úst… Na vás, kteří jste nepochybovali, že uvnitř najdete orgie nemravnosti, chlípnosti a prostopášnosti, do kterých se budete moct bez uzardění ponořit! A víte vy co? Nemusíte se vůbec stydět, protože jste se trefili! Až na to, že ta slinotvorná zhýralost bude jen plodem vaší fantazie zavlečené do šíleného blouznění neodolatelnou kresbou velikého Gotliba, krále ledového a rafinovaného humoru. Takže se na postaršího protagonistu nezlobte. Vždyť jsme všichni/všechny tak trochu perverzní páprdové/páprdy. Komiks Perverzní páprda vychází k pětadvacátým narozeninám Nakladatelství CREW. Vydavatelé tak vzdávají čest své zvrácené minulosti, neboť tenhle komiks se objevoval v prvních číslech magazínu CREW... a teď si ho čtenáři konečně mohou přečíst v kompletní podobě!... celý text

Přidat komentář

farb
15.01.2023 4 z 5

První setkání s páprdou a jo, pobavil jsem se. Né každá stránka trefí hřebík na hlavičku, ale povedené, nekorektní, uchylné a dětinské sprosťárny přece jen převažují a dokáží vyvolat přiblblý úsměv.

Politre
15.11.2022 5 z 5

Páprdovy stripy mě velice pobavily, Gotlibův humor je nekorektní, absurdní, cynický a černý. Co se na začátku každého krátkého příběhu jeví jakože se bude jednat o řádnou prasečinku, většinou končí povedeným paprdovým vtípkem, dokonce se podíváte i do vesmíru Riedlyho Scotta nebo Stevensonova doktora Jekylla a pana Hyda, teda pardon Wellsova Neviditelného muže .
Ani jsem nečekal, že mě tenhle komiks nabitý gagy tak pobaví a pokud si budu potřebovat v budoucnu zlepšit náladu, vím po čem v knihovně čapnout.


p3tris
30.10.2022 4 z 5

S Páprdou jsem se poprvé setkal někdy před 25 lety, když ho pánové Kopřiva a Pavlovský představili ve svém sloupku o komiksu v časopisu Score. A jako teenager se do něj zamiloval. Dlouhou dobu zdobil výstřižek se smradlavým balonkem (vedle Wattersonovi "upšíknuté hlavy" z Calvina a Hobbese) obaly školních indexů. Takže díky těm samým pánům, že jsem se do toho období mohl aspoň na chvilku vrátit. Ten humor je absurdní, nekorektní a pro dnešní generaci asi i trochu neuchopitelný, ale já to tak mám rád.

GoodGames
10.08.2022 3 z 5

Perverzní páprda je veľmi špecifický komiks plný perverzného drzého humoru. Rozhodne to každému nesadne a veľa čitateľom to nepríde vôbec vtipné, to však neznamená, že to nie je dobre vymyslené. Na viacerých epizódach som sa usmial, ale asi polovica so mnou ani nepohla. Odporúčam však všetkým, ktorí hľadajú nekorektný humor, taký už v dnešnej dobe veľmi nevidno.

fvalek
01.08.2022 1 z 5

Popravdě nechápu, co na tom je vtipné, a ani jsem se nepousmál. Celkově zjišťuju, že komiksové stripy pro mě moc nejsou, mám raději dějové věci a příběhy s nějakou pointou a vývojem postav. Perverzní páprda je... nejen hrdina krátkých stripů, které jsou hodně časově izolované, ale hlavně je to postava naprosto bezpředmětných blbých vtípků, které jsou silně neobohacující a často ani nedávají smysl. A ne, není to ten typ, který nemusí dávat smysl, protože je vtipný, tohle jsou prostě blbosti. Nechápu, na co potřebuje člověk sledovat strip o muži, co si vyhoní nad hlášením času v telefonu apod. Mám rád sexa a peprný humor, ale tohle je bída...

Co můžu pochválit je velké vydání a hezká vazba. Je to dárek pro čtenáře k 25. výročí Crew a snaží se to udělat hezké, takže pěkné desky a spousta bonusů o Gotlibovi. jenže je to takové krátké a někdy se komiksy objevují duplicitně, jeden čenrobílý, druhý v barvách, takže to působí, jako že to neměli čím doplnit, aby to nebylo až moc tenké. Co můžu pochválit na samotném páprdovi jsou dvě věci - někdy si utahuje z věcí jako víra, křesťanství, jehovisti, což beru, druhou věcí je to, že to byl údajně začátek konce Gotlibovy umělecké dráhy. To je dobře, víc takových stripů svět opravdu nepotřebuje.

bazyk21
12.07.2022 5 z 5

zajímavé příběhy, nádherná ilustrace - je to takové vesele úlisné

Norri
01.07.2022 2 z 5

Moje první setkání s Perverzním páprdou a evidentně jedu na jiné vlně. Chápu, co na tom má být vtipné, ale ani jednou mě to nerozesmálo. Maximálně jsem se pousmál. A to je málo. Kresba je fajn. Ta tenká linka se mi líbí.

adevr
29.06.2022 5 z 5

Krásná vzpomínka na to okouzlení z prvních čísel Crwe.
A tenhle týpek umí pobavit... i když... potkat bych ho nechtěl. :)

Autorovy knížky

Gotlib (p)
francouzská, 1934 - 2016
2022  70%Perverzní páprda

Kniha Perverzní páprda je v

Přečtených19x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x