Perseův bodec

Perseův bodec https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60627/bmid_perseuv-bodec-mwk-60627.jpg 4 5 2

Když se Asahel Frost stal vyhnancem bez občanských práv a přijal jméno Helmut Icicle, usídlil se na Kedge-Lockaby, aby se pomalu upil k smrti. Netušil ale, že se bude muset vrátit do soukolí Koncernů a Společností, aby zachránil svou sestru – a zároveň i sebe, protože se ho někdo evidentně pokouší zabít...

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Wales
Originální název:

Perseus Spur , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
21.04.2023 5 z 5

Když Ashel Frost přijal jmáno Helmut Icicle propadl alkoholu a by lo mu dobřo do doby než musel zachraňovat svoji sestu a sá m sebe.

ludek.n
25.02.2019 3 z 5

Julian Mayová rozehrává ve svém sci-fi románu Perseův bodec spletitý případ spiknutí nadnárodních korporací, které se v honbě za ziskem neohlížejí dokonce ani na zájmy lidského společenství. Všechno přitom začíná tak prostě a nevinně v zastrčeném Kedge-Lockaby, kde žije ve vyhnanství Asahel Frost. Pokus o jeho vraždu však vzápětí roztočí kola obrovské mašinérie, hrozící semlít vše v dosahu. Člověk se zpočátku v této motanici vztahů mezi Koncernem a Společností moc neorientuje. Autorka jednoduše hodí čtenáře přímo doprostřed víru a spoléhá na to, že se neutopí. Jednotlivé souvislostí vyplouvají na povrch poměrně těžkopádně, nesourodě a jakoby zamlženě. Ona ostatně jistá rozostřenost pozadí provází postavy po celou dobu jejich účinkování v tomto dobrodružném vyprávění. Nejednou jsem se při sledování děje pozastavil nad tím, zda vůbec vím, o co komu v této motanici vlastně jde. Samotné rozuzlení pak přichází v několika vlnách, z nichž ta poslední ve mně zanechala docela rozporuplné pocity, díky jejímu nemastnému, neslanému vyznění. Jakoby mi autorka po všem tom snažení namísto zasloužené odměny dala jen prázdnou skořápku.


Štítky knihy

mimozemšťané nadnárodní korporace genové manipulace

Autorovy další knížky

Julian May
americká, 1931 - 2017
1995  78%Svět mnoha barev
2000  80%Zlatý náhrdelník
2007  86%Nezrozený král
2005  80%Perseův bodec

Kniha Perseův bodec je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x