Perseus

Perseus https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177860/perseus-177860.jpg 4 11 2

Za časů mýtů a legend se odehrává příběh Persea, kterému bohové pomohli splnit nelehký úkol. Komiksové zpracování známého příběhu o hrůzné Medúse je určeno dětem od 9 let. . Perseus se živil jako rybář a nepředpokládal, že se jeho poklidný život nějak zásadně změní. Skutečně tomu tak bylo až do dne, kdy byl podvodem dohnán k nepředloženému slibu, kterým se zavázal králi Serifu. Král totiž toužil odstranit mladíka z cesty již mnoho let. Poslat ho tedy pro hlavu Medúsy se zdálo být skvělou možností, jak se ho navždy zbavit. Aby mohl svůj těžký úkol uskutečnit, dostal smrtelník Perseus od bohů různé dary. Ty mu však mohly pomoci jen částečně, musel se proto vyzbrojit odvahou a naučit se bojovat chytře a beze strachu. Kvůli své matce a prarodičům musel odpovědět na volání osudu.... celý text

Přidat komentář

Knihotyna
15.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Máte rádi Souboj Titánů? Já ano! A především tedy film z roku 1981!

Komiks je krásně zpracovaný. Od filmu se v pár věcech liší, ale to příběhu Persea na ničem neubírá! Ba naopak! Já jsem byla spokojená jak s výpravou, tak s grafickým zpracováním komiksu :).

SPOILER

Příběh začíná v království Argos v němž vládne Akrisios, ten má dceru Danaé, kterou nechá uvěznit, protože se bojí, že by mohl přijít o svou moc a bohatství. Byť uvězněná, přivede Danaé na svět syna, syna samotného Dia - Persea.
Danaé s Perseem přežijí a žijí v Serifu, u hodného rybáře a jeho ženy. Po pár letech však po Danaé zatouží zdejší král Polydektés a tak vymyslí lest, kterou se plánuje zbavit Persea - musí mu donést hlavu Medúzy.

Atlantis
20.02.2018 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Naprosto tuctové převyprávění báje o Perseovi. Zdůraznit musí hloupoučkou kresbu, kvůli které vypadají všichni králové naprosto totožně a i na tak malém prostoru z tohoto důvodu dochází ke zmatkům.


Autorovy další knížky

Ryan Foley
americká, 1974
2013  87%Perseus
2013  84%Zeus a dobytí Olympu
2013  84%Pověst o Héraklovi

Kniha Perseus je v

Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x