Perfektní společnice

Perfektní společnice https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346024/bmid_perfektni-spolecnice-vRh-346024.jpg 4 20 5

Kapitán Lewis Brabant se po létech strávených na moři vrací na rodné panství Hewly převzít majetek po otci, který je těžce nemocný. Při svém návratu se za podivuhodných okolností setkává s úžasnou dívkou Caroline, společnicí Julie Chessfordové, otcovy kmotřenky a Lewisovy dávné první lásky. Caroline na Lewise od prvního okamžiku hluboce zapůsobí a ani jí není Lewis tak lhostejný, jak si sama namlouvá... Ovšem Julie je rozhodnuta využít ke splnění svého cíle, jímž je majetek Brabantů, i těch nejodpornějších intrik!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

A Companion of Quality , 2001


více info...

Přidat komentář

jana-cisarova
07.04.2024 4 z 5

Na panství Hewly se vrací kapitán Lewis Brabant, po létech strávených na moři. Musí převzít panství a majetek po otci, který je těžce nemocný. Na panství se vrátila otcova kmotřenka Julie Chessfordová, která ovdověla a kdysi byla snoubenkou Lewise Brabanta. Je to žena plná lží a intrik, která se dokáže převléct do kůže beránka. Caroline, její bývalá přítelkyně z dob studií, přijala u ní místo placené společnice, ve skutečnosti je však pro ni spíše služkou pro všechny její rozmary. Julie se vnutila do rodiny Brabantů jako kmotřenka jejich otce s očekáváním, že Lewis se s ní po příjezdu zasnoubí a později ožení, a ona tím získá velký majetek.
V době Lewisova příjezdu se Caroline ocitá na ranní procházce v lese, pro kterou si zvolila nevhodné oblečení. Lewis jí na koni zkříží cestu a je jí okouzlen. Od první chvíle jí projevuje své sympatie, city, a zahrnuje ji polibky. Caroline je z toho vyvedená z míry, pokládá ho za svůdce žen a snaží se před ním ukrývat.
Kniha je nenáročná na čtení, taková oddechovka. Vadily mi však dokonečna opakované a omílané téměř stejné milostné rozhovory a intimní sbližování při setkáních Lewise a Caroline, téměř od samého začátku až po konec knihy, která mohla být o hodně kratší.

Senza Jenka
17.12.2023 4 z 5

Romanťárna. S realitou a logikou to sice nemá moc společného, ale pokud má člověk na něco podobného náladu, splní to svůj účel. A já tu náladu měla :)


vcielka
22.09.2022 1 z 5

(SPOILER) Fakt? Chlap sa stretne po prvykrat v lese s nejakou zenskou a v priebehu par sekund ju vezme do naruce a zacne bozkavat? Mozno to znie nejako romanticky, ale ak sa clovek zamysli, tak to nedava absolutne ziaden zmysel. A potom ako sa hlavna hrdinka neustale ocita v jeho naruci, asi kazde ich stretnutie, lebo zakazdym sa potkne, zatoci sa jej hlava alebo ju musi zdvihnut do koca? A tie jej otravne myslienky ako je stale nastvana. A ako znizuje svoj stav. Je dcera barona, mohla by trochu vznesenejsie vystupovat. Inak je az s podivom, ze nedala Julii uz davno vale a nenasla si inu pracu. Co sa tyka Julii, nechapem preco musi byt tak ciernou postavou. Ludia nie su ciernobiely. Carolina zasa div, ze nechytila infarkt z toho, ako sa jej srdce stale plasilo, buchalo a triasla sa. A hlavny hrdina je hlupak. Vobec som ho nepochopila. Okrem toho, ze pri kazdom stretnuti sa k nej nebezpecne priblizuje(ona bud strnie alebo ustupuje), az to je po tolky raz smiesne, neustale sa na Carolinu, napriek protestom, lepi, ohmatava ju, pusinkuje, stale ju provokuje, na veceri ale plnu pozornost venuje Julii. Ju uplne v jej spolocnosti ignoruje, nikdy jej v spolocnosti nepreukaze ziadnu priazen. Ani len letny pohlad. Ked Julia vypoti akukolvek hlupost, vsetko jej zozerie. Zaroven nema problem ju kedykolvek zrusit, ked sa to autorke hodi. Hlavne ze ba konci blaboli, ze ju miloval snad od zaciatku a Juliu nikdy nechcel… Uplne nekonzistentne a neuveritelne spravanie uplne vsetkych postav. Cely cas som myslela na ten video vtip s modlivkami: idem - nejdem, idem - nejdem

Mesačnica
09.04.2021 4 z 5

Postavy mi boli veľmi sympatické, ako si Lewis úctyhodnú Caroline doberal a lámal jej hradby neprístupnosti. To bolo na mnohých miestach vtipné, avšak postava Julie bola skrz-naskrz majetnícka, povrchná a egoistická, mala som chuť ju preplieskať. Človeku sa až rozum zastáva, kam až môže ľudstvo vo svojej chamtivosti zájsť... Pekný príbeh, nadšencov literatúry poteší aj vsuvky Senecu či Shakespeara. Už sa teším na príbeh o Lavender v knihe Nevhodná partie.

MinaHawke
23.07.2018 4 z 5

Intriky, ale i láska. Taková oddechovka.