Zimné kúzlo s vôňou škorice

Zimné kúzlo s vôňou škorice https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480871/bmid_zimne-kuzlo-s-v-nou-skorice-3Qv-480871.jpg 4 160 40

Začítajte sa do kúzelnej zimnej rozprávky plnej vôní, chutí a tých najlahodnejších vianočných koláčov. V malom švédskom mestečku už na vás čaká príbeh o jednej starobylej pekárni a o láske, ktorá dokáže prekonať aj tie najťažšie životné skúšky. Do Halleholmu, malebného pobrežného mestečka na štokholmskom súostroví, prichádza rozprávková zima s krásnou predvianočnou atmosférou. Lovisa Lindegrenová nikdy nebola šťastnejšia: plánuje vianočné prekvapenie v pekárni s vôňou škorice a život s Axelom je sladký ako jej škoricové slimáky. Lovisu však stále prenasledujú spomienky na liečbu rakoviny a smrť jej sestry Cecilie. Keď Axelova matka Désirée ochorie, vo vzťahu Lovisy a Axela sa začínajú objavovať prvé vážne nedorozumenia. Keďže sú však Vianoce už takmer predo dvermi a strechy Halleholmu sú posypané mäkkým snehom, je potrebné nájsť odpovede na mnohé ťaživé otázky skôr, ako sa ich láska a s ňou aj pravá sviatočná atmosféra zrúti ako domček z karát. Čo skrýva Lovisina najlepšia priateľka Rebecca? A dokáže Lovisa konečne prekonať Ceciliinu smrť a pohnúť sa dopredu spolu s Axelom?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Julstök i Halleholm , 2021


více info...

Přidat komentář

Lofda
17.03.2024 3 z 5

Přiznávám, že mě tento příběh uvrhl do jakési čtecí krize. Několikrát jsem přemýšlela, že knížku odložím a vrátím se k ní až později. Užila jsem si příběhy snad všech obyvatel městečka, ale Lovisa a Axel? Úplně jsem nechápala, v čem byla chyba, jak dospělí lidé "vytvoří problém", aniž by si pořádně promluvili, tím spíš, když se podle svých slov pořád milují..? Bohužel, tohle mi vadilo, a to dost. Ale jak říkám, všichni ostatní obyvatelé městečka byli báječní. Třetí díl zatím odložím, ale časem se do Halleholmu určitě vrátím ;-)

zuzi9
03.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Oproti první knize, kde jsem se ztrácela v postavách a chyběl mi tam jejich přehled, tak tady už jejich přehled byl na začátku knihy. A nechyběla ani mapka města.

Hádku mezi Lovisou a Axelem bych postavila na něčem jiném, než na mamografu, to mi přišlo takové zvláštní, vzhledem k mladému věku Lovisy.

Jinak se mi kniha líbila, hlavně prostředí kavárny a městečka Halleholm.


LuciMarkova
21.01.2024 5 z 5

V půlce knihy jsem zjistila, ze čtu 2. díl. Nicméně nic mi az tak nechybělo. :) Kniha, co pohladila na dusi. U které jsem si odpocinula a usmala se, ze je na světě hezky. A taky jsem koupila kardamom na skoricove šneky! ;-)

Ludmila91
09.01.2024 5 z 5

Nádherné pokračování prvního dílu. Zábavné a vtipné

martinkaLLL
29.10.2023 5 z 5

Další super zápletky. Výborně se četla. A nemůžu se dočkat až se začtu do třetího dílu. A já bych si tak dala skořicového šneka, mňam.

werick
18.08.2023 5 z 5

Stejně pěkné čtení jako u prvního dílu, u kterého se čtenář určitě nenudí. I když se může zdát, že ne vždy je na růžích ustláno, tak příběh zahřeje na duši a knížka se čte sama s úsměvem na tváři :-) Obzvlášť se mi líbil seznam postav na začátku knihy, bylo bezva si takhle hlavni hrdiny připomenout

Pavčule
31.07.2023 4 z 5

Navzdory smutnému tématu se mi druhý díl četl mnohem lépe než první .. asi to bylo těmi Vánocemi a celkově takovou tou ( pod) zimní útulností .

TheMelorry
19.06.2023 4 z 5

Stejně jako u prvního dílu jsem byla i tentokrát nadšená. Bylo skvělé sledovat další osud Pekárny, městečka a osob zde žijících. Trochu jsem se obávala těžkého tématu, které prostupuje celou knihou, ale myslím, že bylo velmi dobře, uvěřitelně a s citem zpracováno. Navíc všudypřítomná atsmoféra romantiky, milých lidí a sousedských i rodinných vztahů, vůně pečiva a zákusků a předvánočních adventních chvil, dodává příběhu určité kouzlo.

Amellia19
20.02.2023 3 z 5

Druhý díl drží nastavenou laťku z jedničky a kniha je čtivá a zábavná. Jsou zde rozpracovány příběhy z prvního dílu a samozřejmě i plno nových událostí. Trochu mi vadilo iracionální chování hlavní hrdinky, ale nebylo to nic, co by se nedalo přežít. Knihu doporučuji jako příjemné oddychové čtení na zimní večery :)

Luna5000
05.02.2023 5 z 5

Druhý díl od Pekárna s vůní skořice a musím říct, že to bylo opět skvělé. Drama od začátku do konce. Od začátku do konce to bylo nabité událostmi a vším možným co se dělo. Skvěle napsané, nádherně se četlo a opět jako to bylo u prvního dílu se knížka těžko odkládala. Museli jste prostě vědět jak to bude dál. Ke konci mi to přišlo více nadupané tím vším jako by to gradovalo, ale tak mi to přišlo i u prvního dílu. Jen bych chtěla dodat k první knize, že ta by mohla být klidně samostatná a pokračování pokud nechcete tak číst nemusíte. Skvělé čtení, opět se tam děli věci, které jsem nečekala. Jediné co mě trochu vadilo a teď pozor spoiler, je to že, se tam hodně a zase znovu rozebírala nemoc a smrt sestry od hlavní hrdinky a aby toho nebylo málo, tak se tam objevila u další osoby zákeřná nemoc. Jinak kniha se mi moc líbila, hodnotím pěti hvězdičkami a pokud někdo víte, zda bude další pokračování, prosím napište, protože já s babičkou o to rozhodně nechceme přijít. :D

Lenča111
02.02.2023 5 z 5

Doporučuji druhý díl Pekárny.

katst
25.01.2023 2 z 5

Musím přiznat, že mě kniha nijak zvlášť nenadchla. Děj se tak nějak vlekl a hlavní hrdinka mi strašně lezla na nervy svým projevem a argumenty v rozhovorech.
Možná jsem také čekala spíš vánoční příběh, ale velkou část knihy se řeší hlavně nemoci a vážná témata a to v podstatě všechny náznaky vánočních příprav přebije a spíš působí depresivně, než by vánočně naladilo….

Doubravka1975
13.11.2022 4 z 5

Tam kde skončil 1.dil Pekárna s vůní skořice rovnou začíná 2.dil Pekárna plná života. Skvělé, že hned na začátku je seznam postav, které se vyskytují v obou dílech, ale já čtu hned díly za sebou, navíc mám vypsaný rodokmen z předchozího dílu. Opět pěkný , oddechový příběh. Krásná obálka.
PS: a teď zde zjišťuji , že existuje i 3.díl i když ta obálka trojky je nějaká mimo

AndreaP.
08.10.2022 4 z 5

Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně příjemné čtení o adventním čase v malebném městečku zasazené do voňavé pekárny a na straně druhé hlavní postava, která je na pěst a chová se iracionálně. Nevím, nestává se mi často, že mě irituje hlavní hrdinka knížky, tady to ale tak bylo. A bylo to škoda. Být hlavní postava "normálnější", je to bomba kniha :-)

Kaja1
09.09.2022 5 z 5

Pěkné oddechové čtení zejména na dlouhé zimní večery. Pěkně vykreslený adventní čas v malém švédském městečku, kde si lidé nejsou lhostejní.

Kristy.Seb
05.09.2022 4 z 5

Hluboce zakořeněné dětské pochybnosti člověka někdy úplně neopustí.

Tradice se mění. Nic nezůstává stejné navěky.

Člověk si vede diář a myslí si, že zhruba ví, co bude který den dělat, ale pak přijde něco, co by ho ani ve snu nenapadlo.

Čas je vzácný a člověk nikdy neví, co je za rohem.

Lítost je hořká pilulka, která nic neléčí.

Život je občas prostě takový. Člověk musí dělat to nejlepší, co mu situace dovolí.

Příjemné pokračování Pekárny. Trochu mi trvalo se začíst, ale celý příběh byl milý.

Booky84
12.08.2022 5 z 5

Opět krásné čtení pro romantické duše, i když provázeno i vyrovnáváním se s rakovinou v minulosti i současnosti. V těchto letních a horkých dnech bylo příjemné si číst o mrazu a sněhu. Jsem zvědavá, zda v budoucnu bude ještě nějaké pokračování.

Fidibus
25.07.2022 1 z 5

(SPOILER) Za mne zklamání. První díl se mi líbil, ale tento mě nezaujal. Přišlo mi to natahované, atmosféra pekárny hezká, ale pořád se to opakuje. De facto kniha řeší vztahy rodiny a přátel, zejména roztržku Lovisy a Axela, která končí happy endem. Lovisa se vyrovnává se stále vyrovnává s dávnou smrtí sestry, rakovina se objeví i zde. Bohužel mi téma návštěvy mamografu spolu se záminkou o dysgrafii a do sebe zamilovaných ženách přišlo v duchu moderní doby...
Bylo tam i pár romantických a vtipných chvil, ale jednou stačilo.

Knižnítoulky
20.07.2022 4 z 5

Autorku musím pochválit. Dokázala vytvořit barvitý příběh podávaný velice zajímavě, lidsky a tím i mimořádně čtivě. Mohu doporučit.

tami1
20.07.2022 4 z 5

První kniha končí obligátním "žili spolu šťastně, až do smrti" , ale opravdu to tak je? Nepřeválcují lásku Lovisy a Axela obyčejné starosti a drobné zádrhely, které jsou v životě běžné? Je jejich láska schopná překonat duchy z minulosti a nenechá se zlomit žárlivostí?

Rozuzlení na vás čeká v příjemné romantice, která vás zavede do malebného, předvánočního Halleholmu.