Pavučina klamstiev

Pavučina klamstiev https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516952/bmid_pavucina-klamstiev-NiE-516952.jpg 4 36 14

Dve ženy a celý rad falošných mien Meg Williamsová. Maggie Littletonová. Melody Wildová. Rôzne mená, tá istá osoba – v závislosti od mesta a vytýčeného cieľa. Je to podvodníčka, ktorá vymaže svoje skutočné ja, aby sa stala tým, kým potrebuje. Raz študentkou vysokej školy, potom životnou koučkou alebo realitnou agentkou. Nič na nej nie je pravdivé. Votrie sa vám do priazne a bude vám hovoriť presne to, čo potrebujete počuť, a než s vami skončí, o všetko vás pripraví. A potom je tu Kat Robertsová. Už desať rokov čaká na návrat ženy, ktorá jej život prevrátila naruby. A keď sa jej návratu dočká, je skalopevne odhodlaná odhaliť jej pravú tvár. No ako sa obe ženy postupne zbližujú, Katine dlhoročné predstavy o Meg sa začínajú rúcať a položí si otázku, na koho sa Meg zameriava a čo je jej skutočným cieľom. Triler Pavučina lží sa ponára do psychiky dvoch žien a ich nezlomného odhodlania dosiahnuť spravodlivosť za to, čo sa stalo v minulosti, a prepísať tak budúcnosť.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Lies I Tell , 2022


více info...

Přidat komentář

85098211
předevčírem 5 z 5

I přestože se názory na tuto knihu dost různí, já osobně se připojuji k těm, kterým se líbila ;-). Byla to moje druhá autorčina kniha a za sebe jsem byla nadšená podobně jako u té předchozí (Poslední let). Ale o co zde vůbec půjde?
Meg je žena mnoha tváří, používající různé identity a hlavně toužící po pomstě a nemilosrdně lovící muže, kteří si to podle ní zaslouží. Jenže pak do jejího života vstoupí Kat. I ona se chce pomstít, protože Meg už nějakou dobu sleduje...
Jednotlivé postavy jsou živé a velmi dobře vykreslené, takže jsem se v nich dokázala rychle zorientovat. Kromě toho mne zaujaly velmi originální metody, kterými Meg odhaluje tajemství jednotlivých mužů, a také, jak se k nim chová. Pokud jde o Kat, tak ta je ze začátku vykreslena jako poněkud naivní a důvěřivá osoba, ale vývoj obou žen v průběhu příběhu je logicky uvěřitelný a čtenář jej i snadno pochopí. No a makléřské prostředí mi nevadilo, i když mi nebylo ani přímo sympatické. To opravdu ne ;-). Kromě toho je styl psaní tak nějak příjemně čtivý, takže jsem knihu odkládala jen, když to bylo nezbytně nutné. Ve finále ji tedy hodnotím pěti hvězdičkami a třeba se s nějakou další autorčinou knihou zase brzy potkám? ;-)

Mandlevest
15.04.2024 4 z 5

Moje oblíbená autorka, ale poprvé nehodnotím její knihu plným počtem. Což o to, příběh má určitě dobře promyšlenou, chytrou zápletku, dobře se zde proplétá minulost se současností, abychom oběma hrdinkám porozuměli, ani mi tak nevadilo, že kniha vlastně postrádá nějaké dramatické zvraty. Ale na mě, ač autorka umí vytvořit opravdu zajímavé hrdinky, byla celá pointa knihy od začátku dost průhledná, tušila jsem, jak to celé je snad od půlky knihy a tak mě závěr v podstatě vůbec nepřekvapil. Navíc, v tom souhlasím s mou milou kamarádkou Zuzkou (zuzana2599), to makléřské prostředí mě příliš nebavilo, sem tam jsem nějaký odstavec pouze přelítla očima. Závěrem: určitě to není špatné čtení, kdybych nečetla předešlé knihy Julie, které mě emočně o dost více zasáhly, zřejmě bych tu * navíc dala, protože stránky budete obracet jednu za druhou, o tom žádná. Ale , ač jsem v menšině, mně se prostě její předchozí knihy líbily více.


ydnac
08.04.2024 5 z 5

JEDNA JE PODVODNICE.
DRUHÁ JE NOVINÁŘKA.

Meg je chytrá, trpělivá a precizní. Rychle se učí a zdokonaluje.
Učí se jak být dokonalá podvodnice.
A je v tom dobrá.
Kat je novinářka a jde po Meg!
Snaží se poskládat střípky Megina života, kde a jak co provedla, snaží se k ní dostat co nejblíž...

Kniha se mi moc dobře četla a musím říct, že jsem Meg fandila :-).
Doufala jsem, že všechno dobře dopadne...
A Kat pochopila o co jde :-).
Konec byl supeeeer, chci další díl :-).
Opět děkuji Jenny46 za její recenzi, která mě na knihu přivedla :-).

stesti.s.knihou
01.04.2024 4 z 5

Psychologické thrillery já ráda. Obzvlášť se silnými ženskými hrdinkami, jako tomu bylo v tomto případě.
Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace
Příběh je vyprávěn z pohledu dvou žen; od začátku víte, že příběhy spolu budou nějak souviset, ale nedostanete hned všechno připravené na stříbrném podnose.
Meg, podfukářka, která střídá identity a okrádá muže, a Kat, novinářka, která Meg sleduje již delší dobu a má v plánu svou kariéru znovu nastartovat pomocí pikantního článku o podfukářce zneužívající důvěřivé muže. Když se spolu ženy seznámí, obě zjišťují, že věci jsou trochu jinak, než se zpočátku zdály..
Víc prozrazovat nebudu, každopádně knížka mě bavila a vysloužila si ode mě solidní 4/5.

Katuska88
30.03.2024 5 z 5

Jak už někdo zmiňoval níže, kniha je poměrně genderově nevyrovnaná.
Když se ale oprostím od toho, že jsou všichni muži líčení jako naivní hajzlíkové, děj byl krásně zamotaný a celkový dojem z knihy mám velmi pozitivní. Čtení mne bavilo. Bylo to opět trochu něco jiného.

xena2711
25.03.2024 4 z 5

Kniha plná lží a lstí. Na konci dostane každý to, co si zaslouží.

MiskaMa
16.03.2024 3 z 5

Mě to i přes vcelku vysoké hodnocení zase tak moc nechytlo. Jsou knížky, které vás od začátku zaujmou a nepustí, čtete a nechcete dělat nic jiného, než jen číst. Nechcete zhasnout lampičku a klidně pročtete celou noc, jen ať se dozvíte, jak to dopadlo. Tak tady se mi to bohužel nestalo, knížka nebyla můj šálek kávy. 3*

ArwenAragorn
16.03.2024 3 z 5

60%

Narodila jsem se jako podfukářka, ačkoli jsem si to neuvědomila až do chvíle, kdy už jsem jí nějaký čas byla.
__________________________________________________________________________
Dobrá knížka, ale tolik lží! Meg, jedna žena, která vystupuje pod různými jmény jako studentka, realitní makléřka, životní koučka a kdoví co ještě. Vyhlédne si svou oběť a podvede ji, nejčastěji ji připraví o peníze, ale často nejen o to. Kat na ni čeká deset let a chce se s ní vypořádat, protože jí obrátila život vzhůru nohama. Příběh střídavě vyprávějí Meg a Kat.
Jak jsem tento psychologický thriller četla, postupně se měnil můj názor na Meg a konec mě překvapil docela dost. Stejně jak se vyvíjí můj pohled na Meg, vyvíjí se vztah mezi Meg a Kat. A epilog se mi moc líbil.
Doporučuji.

zuzana2599
06.03.2024 3 z 5

Tak opravdu nevím, ale mě Pavučina lstí až tak moc nebavila. Jednoduše mi nesedla, téma realit není pro mne až tak zajímavé, dlouho mi trvalo než jsem se rozečetla a i jsem váhala, zda knihu neodložit. Ale dočetla jsem. Tento román je příběhem dvou žen - Kat a Meg. Děj se odehrává v současnosti i minulosti, je zejména o pomstě, o odhalení indentity, o trestu i vině... Je plný lží a intrik, které čtenáře matou a zavádí. Místy mě čtení bavilo víc, místy vůbec.
Našla jsem ale v knize krásný citát od Charlotty Brontëové, o který se podělím.
Snažím se nedívat dopředu ani dozadu, snažím se upírat pohled vzhůru !!!

jeny-v
04.03.2024 5 z 5

Tento příběh určitě není genderově vyvážený, protože co chlap, to mizera. Ať to byl Ron Ashton, Cory Dempsey, Nate Burgess i Phillip Montgomery všichni to byli "zmetci", kteří potřebovali dostat za vyučenou. Barvitý a solidně sepsaný román o pomstě, trestu i snaze odhalení identity, i když si zpočátku myslíte, že je to konfrontace dvou žen: realitní makléřky Meg Wiliamsové a novinářky Kat Robertsové, opak je pravdou. Vůbec nezáleží na pravdivosti nebo skutečnosti děje, ale obdivovala jsem úmysly, taktiku, intriky a manévry, které Clark zpracovala do této kurážné knihy s vypovídající obálkou, fakt jo.

Knihozrousenka
03.03.2024 5 z 5

Právě jsem dočetla. Příběh mě bavil, žádná hluchá místa. Doporučuji.

Fleur213
26.02.2024 4 z 5

Pozvolně vyprávěný příběh z pohledu Meg a Kat v minulosti i současnosti. Meg byla opravdu vynalézavá. Předchozí thriller Poslední let se mi líbil víc, byl mnohem napínavější. Pokud hledáte oddechovku, která vám příliš nezamotá hlavu a nevadí vám téma realit, tohle je kniha pro vás.

Jenny46
16.02.2024 5 z 5

Nic však není, jak se zdá...
Wau!!! Tolik lží!!!
Jedná se o velmi svižný thriller, který dobře plyne z minulosti do současnosti. Jsou tu dvě ženské hlavní postavy Meg a Kat. Přátelství, které se mezi nimi vyvinulo jim připadlo přirozené a skutečné.
Každou kapitolou se dozvídáme o Meg, o co ji vlastně jde a proč se vrátila. Postavy jsou dobře vykreslené slabé a silné jejich stránky.
Opravdu originální a zajímavý příběh, který vás pohltí a je těžkého odložit!!!
Od autorky jsem četla Poslední let, ale tohle je teda topka, vřele doporučuji!!!

ZuzanaZ83
02.10.2023

Přečteno v angličtině a velká pecka a doporučení. Meg je podvodnice, Kat nepříliš šťastná novinářka, která už deset let mapuje Meginy kroky. A nyní se setkávají...
Fakt super zpracované. Předchozí knihu od autorky jsem zatím nečetla, ale tohle určitě doporučuju. Obzvláště těm, kdo mají rádi S. Lapenu.

Autorovy další knížky

Julie Clark
americká, 1971
2021  77%Poslední let
2021  77%Otec neznámý
2024  87%Pavučina lstí

Kniha Pavučina klamstiev je v

Právě čtených3x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce86x
Chystám se číst96x
Chci si koupit25x
dalších seznamech3x