Patton byl váš nejlepší

Patton byl váš nejlepší https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78196/patton-byl-vas-nejle-78196.jpg 4 7 1

Byl mistrem tankových úderů. Stal se slavným na bojištích v Africe, legendou na Sicilii, velel 3. americké armádě v západní Evropě. Nenáviděný za svou prchlivost, obviňován pro svou odvahu. Prudký, silný, neústupný. Americký generál George Smith Patton (1885-1945).

Přidat komentář

MartinezZ
18.01.2014 4 z 5

Velmi povedený do malé knížky zhutněný popis nejen kariérního života "největšího z Pattonů" se spoustou zajímavých informací. Nečekejte samozřejmě žádné velké rozbory, do téhle slabé knížky by se nevešly, ale na počet stránek se dokázalo vměstnat snad vše skutečně důležité.

Co mi ale trochu vadilo, byl odklon od Pattona v posledních kapitolách, kdy se autor spíše věnoval vstupu a pobytu amerických vojsk pod Pattonovým velením na území Československa a o Pattonovi samotném je v těchto kapitolám naprosté minimum. NEjosu to nezajímavé informace, to vůbec, ale nečekal bych je v knížce o Pattonovi - to spíš patřilo do nějaké knížky o vzpomínkách osvoboditelů :)

PS: Ta zde linkovaná "recenze" z antikvariátu Kacur je asi nějaký sofistikovaný humor, který mi nedocvakl, jinak bych si totiž o autorovi musel myslit něco v souvislosti s jeho duševní poruchou či co.