Patříme k sobě

Patříme k sobě https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515593/bmid_patrime-k-sobe-65579eddc2ae9.jpg 4 26 8

Eleanor potřebuje zmizet z Londýna. Nahází proto do auta svoje věci a vydá se za kamarádkou Charlie na Damsonovu farmu. Na místě ale Eleanor nachází jen Charliina truchlícího bratra Daniela a sedmiměsíční Hope, jeho neteř, kterou adoptoval. Farma, o níž toho mladá žena slyšela tolik pěkného, se rozpadá a nikdo se o ni nestará. Od vlastních problémů se Eleanor utéct podařilo, teď se ovšem zapletla do cizích Ferrington, na jehož okraji se statek nachází, nedělí jen řeka, ale i letitý svár. Jakmile však začne na dveře klepat jaro, farma díky Eleanořině péči a lásce znovu ožívá. Dokáže Eleanor sjednotit znepřátelenou vesnici a vrátit Danielovi chuť do života, nebo ji dřív dostihne její temné tajemství?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

We Belong Together , 2021


více info...

Přidat komentář

Salinka
18.04.2024 4 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, autorku jsem předtím neznala. Příběh byl zajímavý, zase trošku jiný než klasické romantické příběhy, svár mezi jednotlivými stranami byl zajímavou skoro hlavní stránkou knihy, pěkně tak do sebe vše zapadalo, všechny části příběhu. Postupně se vše rozvíjelo, obnovovalo a pěkně plynulo.
Tajemství hlavní hrdinky mi nepřišlo tak hrozné, ale člověk ji i pochopil, v dnešním světě... a každý to vnímá po svém.
Líbilo se mi postupné urovnávání dávného sporu a snaha několika lidí o spolupráci mezi obyvateli.
První knihu autorky jsem si již také zapůjčila a chystám se na ni v dohledné době.

bookcase
02.04.2024 4 z 5

Milé, čtivé, zajímavý prvek znepřátelených stran jedné vesnice.


LaCoccinelle
24.03.2024 5 z 5

Čtivá oddychovka.

Kudík
23.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběh z fiktivní vesnice Ferrington, která je inspirována příběhem z hornické vesnice v hrabství Nottinghamshire, rozdělené řekou, kde v letech 1984-85 při celostátní stávce horníků, byli na jednom břehu stávkující a na druhém stávkokazi.
Eleanor Sharpleyová se skrývá za pseudonymem Nora Sharpová, která je proslulá svými recenzemi, kde si nebere servítky na různá restaurační a ubytovací zařízení. Identitu se snaží úspěšně tajit, ví o tom pouze její zaměstnavatel, asistentka, přítel a "nejlepší" kamarádka Charlie. "Nejlepší"... protože spolu více než rok nejsou v kontaktu a Eleanor se o ní a jejím osudu dozvídá až poté, co u ní, na Damsonově farmě, hledá útočiště před trollem, který své útoky stupňuje.
Zde potkává Daniela.... a nové kamarádky. Becky a její maminku Dr. Zivu, která mě u úlů a jmenování osazenstva dostala :), které jsou z jednoho břehu a Alici z druhého. Eleanor vyrostla v penzionu svých rodičů "U Chocholaté kachničky", takže se žádné výzvy na farmě nezalekne, pouze svého šíleného stalkera.
Příjemné čtení, kde trošku zamrzí Danielova reakce a nijak nepřekvapí identita pronásledovatele. Předchozí autorčin titul "Taková, jaká jsi" se mi líbil přece jen více.

babystar
10.03.2024 4 z 5

Příběh o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. Vzhledem k tomu, že se jednalo o příběh inspirovaný skutečnou událostí šlo i o narušení obrazu "ideálního Západu", kdy deindustrializace v 80. letech 20. stol. vedla k lidským tragédiím a rozkolu vesnické společnosti. Co se týká hlavních hrdinů, tak Eleonora mi připadla přehnaně tajnůstkářská a zbytečně posedlá nějakou těžkou vinou a Daniel by zasloužil za to, jak se zachoval v těžké chvíli, spíš pár facek než odpuštění.

nina3905
02.03.2024 4 z 5

Kniha je pohladením pre každú romantickú dušu.

Pípasek
20.02.2024 5 z 5

Román inspirovaný skutečnou událostí, plný nenávisti, nedorozumění a lásky.

evineckY
13.02.2024 5 z 5

Další skvělá kniha Beth Moran , kde v příběhu hraje hlavní
roli důležitá historická událost.

Slova autorky:
Teprve při psaní této knihy jsem ale zjistila, jaký dopad měla celostátní stávka horníků mezi lety 1984–1985. Během této stávky se celé vesnice i města rozdělily na stávkující a stávkokaze, kteří překračovali zákazy vstupu.

V celé zemi bylo 20 000 lidí zraněno nebo převezeno do nemocnice, tři muži zemřeli a více než 11 000 jich bylo zatčeno.
Vesnice Ferrington a vše, co se v ní odehrálo, je inspirováno skutečným příběhem hornické vesnice v hrabství Nottinghamshire, kterou rozděluje řeka na dvě části. Jedna strana stávkovala, zatímco druhá pokračovala v práci....

Autorovy další knížky

Beth Moran
britská
2023  81%Taková, jaká jsi
2024  80%Patříme k sobě

Kniha Patříme k sobě je v

Právě čtených2x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce75x
Chystám se číst81x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x