Pařížanka

Pařížanka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267476/bmid_parizanka-BR0-267476.jpg 3 76 22

Arienn je obyčejná dívka s rodiči, láskami a normálním životem Pařížanky. Jednoho dne se však dozví, že její partner jí byl nevěrný a vydá se na cestu kolem světa. Cesta se nakonec promění v napínavý thriller, v němž jí jde o život. Erotika se tu dokonale mísí s napětím. Vyprávění je zasazeno do konkrétních míst. Praha, Paříž, Řím, Barcelona, New York, San Francisco tu defilují ve strhujícím tempu. V Athénách je hlavní hrdinka předhozena bohům, v Římě musí pracovat ve veřejném domě, v Mnichově se podřídí sadomasochistickým hrátkám. Celou tu dobu ji jako svědka pronásleduje gang prodejců zbraní a CIA.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

La Parisienne , 2015


více info...

Přidat komentář

katerina5544
08.03.2023 odpad!

Opravdový skvost do vaší knihovny .... :-D nešlo ani s přeskakovanim, až takový tupý a nudný slint to je ;-)

Zuzana207
08.12.2020 2 z 5

Po knihe som siahla už dávno, ale mala som akosi problém začítať sa. Myslela som, že možno len nemám náladu. Neskôr som sa ku knihe vrátila a dala jej šancu pohltiť ma. No v tomto prípade sa žiadne wow nekonalo. Príbeh je nereálny, absurdný až zvrátený, časom som strácala prehľad o postavách v príbehu. Kniha vám nič nedá, nezanechá vo vás uspokojivý pocit a po prečítaní sa budete pýtať: Toto čo bolo?
Dávam aspoň dve hviezdičky za ilustrácie a krásne opisy, ktorými autorka čitateľovi priblížila ďaleké a neznáme miesta na svete.


Melaanie
20.10.2020 3 z 5

Od této knihy jsem měla trošku jiné očekávání a opět jsem dostala trošku něco jiného. Nevím, příběh mi přijde dosti neuvěřitelný a říkám si, že přeci nikdo nemůže mít takovou smůlu, aby se mu stalo tolik divných a absurdních věcí, i když co já vím že?

Magda39
22.04.2020 1 z 5

10 minut jsem seděla a čučela do blba a snažila a říkala si: Co se tam všechno stalo?
Kniha splnila sbil překvapivého závěru.

Macek194
23.02.2020 2 z 5

Sprosté složité zamotane

pegasek
04.08.2019 3 z 5

Podle toho co jsem zde cetla za komentare,tak nekteri vzali tuhle knihu prilis vazne.me to prijde jako pribeh spleteny z mnoha jinych pribehu dohromady.Ano cetla jsem i lepsi knihy s touto tematikou.tato kniha me vytahla z kazdodeniho stereotipu-fajn cteni

Zelvinka
01.05.2018 odpad!

No, Co na to napsat? Nic horšího jsem snad nečetla. Ježíši, to byla spatlanina...

hellena1523
07.01.2018 1 z 5

Bída a utrpení. Naprosté zoufalství a veliké zklamání.
Příběh pitomé slepice, která nevěru svého partnera řeší tím, že jede za kámoškou a hned se tam nechá ojet dvěma cizíma týdýtkama, následně utíká před někým, kdo jí vyhrožuje smrtí a je "zapletená" do vraždy. Co město, to koitus s někým cizím - hnus k zblití. Trapnost, vulgarita a naprosto zbytečná kniha.
Autorka si zřejmě na poslední chvíli uvědomila debilitu celého příběhu, tak to na konci chtěla vylepšit a místo toho, z toho udělala ještě větší patlaninu, než to byla původně. Myslela jsem, že něco stejně hloupého jako 50 odstínů nikdo nenapíše. No, tohle je možná snad ještě pitomější. Nebýt reálií. To tu knížku trochu pozvedá a za to taky dávám jednu hvězdičku - za celkem přesné popsání reálií, což muselo dát autorce práci. Jinak je to fakt odpad! Nečíst! - je to ztráta času a na světě je asi miliarda několikanásobně lepších knih.

verense
24.09.2017 2 z 5

Další z knih, které zařadím do škatulky "naleštěná bída". Je-li tohle kultovní román, pak mne poněkud děsí představa, jaké úrovně jsou v daném žánru romány nekultovní... Pro mě kniha patřící do regálu k harlekýnkám, Večerům pod lampou a Padesáti odstínům nesmyslů. Dávám 2 hvězdičky - jednu za práci se slovem - některé obraty, přirovnání a popisy je radost číst. Druhou pak za "turistického průvodce" po městech, která hlavní hrdinka navštívila. Rozhodně příjemné ozvláštnění toho kde, kdy, s kým a kolikrát Arienne spala. Ke konci už mi přišlo trochu únavné, jak veškeré problémy řeší roztažením nohou a/nebo otevřením úst. Ale když s ní jednají jako s děvkou (pardon), tak jí to po chuti není. Úsměvné. Thrillerová zápletka je tak překombinovaná, že se mi vybavila věta z nějaké cimrmanovské hry: "Já nejsem tvůj otec, jsem tvůj syn!" A poslední kapitola? Podle mě zadní vrátka pro případné pokračování. Ono by se dalo ověřit, jestli byly prožitky reálné či ne, vždyť minimálně Barcelona musela zanechat fyzické stopy na těle, a to nemluvím o střelném zranění z Las Vegas. Ale to si nechala autorka pro sebe a čtenář může jen spekulovat. S odstupem času knihu hodnotím spíš jako ztrátu času a případná další díla této spisovatelky mne nechají ledově chladnou.

hmmmm
15.03.2017

Milion událostí a málo stran...
Nedokážu si představit, že tak traumatizovaná žena dobrovolně vstupuje do dalšího vztahu plného násilí :/
Všechno bylo zrychlené a zamotané :D

lenka7348
13.12.2016 4 z 5

Autorka zvolila neobvyklý styl, díky čemuž je kniha neobyčejně zajímavá a poutavá. Tomu dopomáhá také děj plný zvratů, erotického napětí a barvitý popis měst. Nicméně je příběh jen těžko uvěřitelný a naivita hlavní hrdinky občas značně zarážející. Konec by zasloužil lepší vysvětlení celého vyprávění, ale je možné, že si autorka nechala "otevřená vrátka" pro další pokračování.

regulax
02.10.2016 5 z 5

U mě za 5! Sex prošpikovaný brutálním napětím a okořeněný světovým cestopisem. Milostný, násilný, všehochuť. Čte se to na jeden nádech. Že to nemá někdy logiku a co dnes má? Není to typický erotický příběh typu anatomie lidského těla, ale je zpestřen právě tou kriminalitou a podsvětím. To dává originalitu nudným ryze erotickým dílům. A díky popisům měst, jejich historie a zajímavostí jsem trochu cestovala a něco se dověděla. Super. No a konec? Taky originalita!!!

Zrzka2
09.08.2016 1 z 5

S mamkou jsem kolem ní obcházela v knihkupectví pár týdnů, než jsme si ji koupili. Čekala jsem něco úplně jiného. Začátek byl velmi dobrý, Athény byly hezké a bohužel od Říma mi příběh připadal jako od 13 leté dívky, píšící na Wattpadu. Taky se vám zdá tak absurdní, že 1. člověk, na kterého v Římě narazí patří k mafii? Nebo, že zrovna ona je tak důležitá, aby po ní mafie šla? A k tomu ta Barcelona...no přemýšlejte sami. Další věc, která mě zarazila byla ta, že snad ani jednou nemyslela na ochranu. Když přejdu k zápletce, snad každý normální člověk, by se k té vraždě (pokud by s ní neměl nic společného) šel přihlásit nebo by alespoň nepřijal od naprosto neznámého člověka falešné doklady. Ke konci, do kterého se autorka naprosto zamotala se vyjadřovat nebudu a tak začnu aspoň trochu něco vychvalovat. Není toho moc, ale aspoň něco. V knížce nádherně popisuje města, která viděla. Doplňuje je pověstmi a příběhy, které se zde stali. Potom byl nádherný příběh v New Yorku, kde měla poměr s chudým hudebníkem. Takže za tohle je alespoň ta jedna hvězdička.
Tak a teď k vydání: četl to někdo po sobě? Ty pravopisné chyby a vynechaná písmenka.....to to dotyčný psal jednou rukou nebo co?!

kalimaskry
15.07.2016 4 z 5

No jako co říct :-) Nástup děje, plynulost, akce, gradace... To všechno má kniha na 5 hvězdiček, ale proboha co ten konec? Nehodil se tam, úplně vyhozený z kontextu. kdyby to bylo, že je hospitalizovaná po tom všem, tak by to asi bylo věrohodnější...

Ruty
10.06.2016 2 z 5

Též nevím, jak tuto knihu okomentovat. Čekala jsem něco jiného.. Začátek celkem fajn a čtivý..ale po polovině knihy jsem si říkala:,, Bože co je to za psycho ???´´ ,,Proč takové násilý???´´

MissBlack
30.04.2016 3 z 5

Ani po několika dnech nevím, jak tuhle knihu vlastně okomentovat. Pravda, čekala jsem něco trošku jiného, ale ne že by to zase nějaké velké zklamání. Kniha to byla zajímavá, jazykově přímo skvěle zvládnutá, ale. Zhruba tak do toho Říma a možná i do St. Tropez bych tomu byla ochotná věřit. Jenže od Barcelony už to bylo méně a méně uvěřitelné, bylo to až příliš, nejen co se týče zápletek, ale také brutality (především ta Barcelona, bože můj!), jak už je tu i napsáno níže.
Co se týče závěru, stále nerozumím, proč zrovna ta daná osoba (nebo mi snad něco uniklo?) a ještě pár otázek mne napadá, ale v podstatě se mi líbil. Ač nejsem příznivcem otevřených konců, nedovysvětlených otázek, tady mi to sedlo.

Samira
25.04.2016 2 z 5

Trošku jako vstup do mysli posedlé šílenstvím - bizardní, zvrácené, nelogické, jdoucí do extrémů a nezdravé. Nelíbila se mi, ale dovedu si představit, že právě proto, že je tak nestravitelná a jiná, stala se bestsellerem.
Za vzbuzené emoce a také že si mne udržela až do konce dávám dvě, i když jsem zvažovala i méně.

inuska6280
02.03.2016 3 z 5

Přesně jak psala paní nebo slečna předemnou! Ten konec: jakože cože? Na tuhle knížku nemám slov! Každopádně zajímavá :D

beat.ea
22.01.2016 3 z 5

Na thriller je to moc překomponované, nedomyšlené, a tím pádem málo uvěřitelné. Na erotický román zase moc brutální. Nechci spoilerovat, ale ten konec? To jako vážně?
Na druhou stranu je to čtivě napsáno a některé slovní obraty jsou krásné. Ocenit si zaslouží i celkový nápad s popisem evropských i amerických metropolí.

Lunicko
13.01.2016

Spíše než erotický thriller bych to nazvala totální fantasy.

Štítky knihy

sex láska erotika

Autorovy knížky

Sophie Bardot
francouzská, 1989
2015  54%Pařížanka

Kniha Pařížanka je v

Přečtených110x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených6x
Knihotéce94x
Chystám se číst40x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x