Paranoia

Paranoia https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444977/bmid_paranoia-NFG-444977.jpg 3 58 15

V městečku Edgewater žije spousta lidí, kteří věří, že Rachel Gastonová před dvaceti lety nespravedlivě vyvázla z obvinění z vraždy. Rachel zase pořád netuší, jak je možné, že se nesmyslná pubertální hra zvrhla ve hru se smrtí. Neví, kdo jí vyměnil airsoftovou pistoli za skutečnou zbraň. Vybavuje se jí jen vzpomínka na nevlastního bratra Lukea, kterému se na hrudi zvětšuje krvavá skvrna... A pak dávná noční můra vyvstane znovu v plné síle. Na povrch se začnou vynořovat možné spojitosti mezi novou sérií vražd a Lukeovou smrtí. Podléhá Rachel své bujné fantazii, když doma cítí neznámou pánskou vůni a má pocit, že ji někdo sleduje? Anebo má opravdu ke strachu opodstatněný důvod a pravda je ještě děsivější než její nejtemnější obavy?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Paranoid , 2019


více info...

Přidat komentář

Pavlina50
04.08.2022 4 z 5

Knihu jsem otevírala trochu s rozpaky díky jejímu nijak slavnému hodnocení.
Čekala jsem trochu nudu, trochu rozvláčnost, ale nakonec jsem byla dost mile překvapena.
Není to sice žádné veledílo, po přečtení kterého spadne brada, ale mě to bavilo, v rozporu s původními představami jsem se u čtení vůbec nenudila a kniha mě po celou dobu udržela v napětí a ve zvědavosti, protože jsem pachatele opět vůbec neodhadla.
Závěrečné rozuzlení i zlom v rodinných vazbách mě překvapily. Spadlo to z čista jasna, indicie v průběhu nijak nenaznačovaly, jaké závěrečné překvapivé informace si pro nás autorka nechala.
A dost netradiční je i to, že je nevěděli ani všechny hlavní postavy.

Možná trochu zavádí název knihy, nemyslím si, že paranoia byla v této knize tak zásadní.
Ale na druhé straně, pokud bych byla součástí takové situace, v jaké se ocitla Rachel, myslím, že bych byla víc než paranoidní.

Standardní thriller – v hlavě mi asi neutkví, ale účel splnil – při čtení zaujal a pobavil.

lenuskav
15.07.2021 4 z 5

Já mám Lisu ráda a neřekla bych, že tahle kniha je o něco horší než ty ostatní. to bych řekla spíš o jiných. Mně se to líbilo


Januli
27.06.2021 2 z 5

V půli knihy jsem čtení chtěla vzdát, nebavilo mě to. Ale skousla jsem zuby a četla zdárně dal a dal a konec. Ten nebyl auťák špatný, ale měl pro mě pár nedostatků nebo naopak přemrštěný. No žádná sláva milá Liso... příště to snad bude lepší.

L.Helena
26.06.2021 3 z 5

Nějak jsem se po celou dobu nedokázala pořádně začíst, podle názvu jsem čekala, že to bude psychothriller se záhadnou až mrazivou zápletkou, jenže tohle mě prostě nedokázalo naplno pohltit. Jde o detektivní příběh, vcelku zajímavý, děj se točí vesměs kolem Rachel a její rodiny, vyšetřování probíhá spíš okrajově, jakoby indicie vedoucí k rozluštění případu prostě nějak samy nacházely cestu k vyšetřovatelům, než že by oni aktivně prováděli vyšetřování.
SPOILER! : Závěr mě docela zklamal, motiv mně přišel málo pravděpodobný, navíc čtenář se sice dozví všechny podrobnosti, ale většina postav z příběhu zůstává v částečné nevědomosti. Navíc je naznačeno, že ne vše je uzavřeno a že události by ještě mohly mít další vývoj.

certik003
23.04.2021

Místy jsem děj doslova hltala, místy se nutila do čtení. Některé věci byly předvídatelné, to jak se Rachel barikádovala v domě, mi nedávalo smysl, způsob provedení vraždy a některé okolnosti se mi nezdály moc reálné. Ikdyž knížka nepostrádala určité napětí, autorka umí psát lépe.
3 1/2

onyx84
09.03.2021 2 z 5

hrozně moc upovídaný...nesympatická hlavní hrdinka...uau efekt žádnej ani na konci,ač tam snaha byla,ale já už to chtěl mít rychle za sebou,že jsem to asi nebyl schopen ocenit...

petrarka72
05.01.2021 2 z 5

Zavádějící název, rozvleklý děj, zaměnitelné postavy a řešení za vlasy přitažené i v rámci žánru. Pro mne Lísá Jackson dvakrát - poprvé a naposled.

kofola33
09.11.2020 3 z 5

Prumerna kniha jinak dobre autorky.

Ajuszka
28.10.2020 4 z 5

Na Lisu to byl docela slabší kousek. Příběh mi přišel zbytečně moc vleklý. Rozjelo se to až ke konci. Spíš doufám, že další kniha bude opět s Alvarezovou a Pescoliovou.

perpe2a
18.10.2020 3 z 5

Moje oblíbená autorka mě touto knížkou lehce zklamala. První půlku knihy jsem se vůbec nemohla začíst, děj se táhnul, veskrze se nic zvláštního, ani akčního nedělo. Závěr dojem trochu vylepšil, ale i tak je to trochu zklamání. Průměr, bohužel.

romanticrocker
03.10.2020 1 z 5

Pro mě hrozná nuda.. Achjo a ještě tolik stránek... Hrůza to dočíst a to jsem její knížky měla tak ráda

alexis818
29.09.2020 4 z 5

Docela slušná Lisa,ale umí i lépe.Trochu zklamání.

Katulinka69
24.09.2020 2 z 5

Tak tentokrát jen 2 hvězdy. Žádný extra děj ani napětí ,předvídatelné.

Martiiiik
22.09.2020 4 z 5

Jak normálně Lisu miluju, tak tahle knížka byla vlastně zvláštní.. Místy mě neskutečně táhla, ale pak to zase bylo takové rozvláčné vyprávění, kdy si člověk říká, že by se už mohlo třeba něco stát.. prostě mi ostatní knihy přišly tak nějak akčnější, což ale neznamená, že by byla kniha špatná, to vůbec.. příběh byl velmi zajímavý, jen mě mrzí ten konec, celou knihu člověk doufá, že se Rachel dočká pravdy.. a teď je to na čtenáři :-)

Miluna40
21.09.2020 4 z 5

Pohodove cteni,libila se mi. Konec malinko zdlouhavy,ale celkove jsem byla projemne potesena- vzhledem k nizkemu hodnoceni.