Paměti Kleopatry

Paměti Kleopatry https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77594/bmid_pameti-kleopatry-tnQ-77594.jpg 5 30 6

Historický román americké autorky líčí formou osobních zápisků život egyptské královny Kleopatry. V první osobě, počínaje nejstaršími vzpomínkami na slabou vládu jejího otce až po dobu, kdy sama stála v čele jedné z nejvelkolepějších říší starověku, zaznamenává události svého života na pergamenové svitky. Román vypráví o politických intrikách, ctižádosti a touze po moci, ale také o lásce a vášni. Zaznamenává příběh lásky k Caesarovi a po jeho smrti i vášnivý vztah k Marku Antoniovi, který se v konci této knihy teprve rozvíjí a bude obsahem dalšího dílu románu.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Memoirs of Cleopatra , 1997


více info...

Přidat komentář

Paulika419
26.07.2023 5 z 5

Oba díly moje srdcovka.To nejlepší co jsem o Kleopatře četla.

Atanone
21.04.2017 5 z 5

Poutavě napsaný příběh s živoucími postavami,které se vám hned dostanou pod kůži


braunerova
25.03.2016 5 z 5

U některých historických románů mám dojem, jako bych se přenesl časem tisíce let do minulosti, a tento je jeden z nich. Možná autorka všechna ta místa opravdu navštívila, možná má dar probouzet své literární postavy k životu, netuším. Každopádně má látku výborně nastudovanou, je historicky přesná, detailně popisuje osoby i události. Při čtení máte dojem, že čtete skutečný deník Kleopatry - vyprávění je velmi osobní, velmi zdlouhavé a hlavní hrdinka se vidí lepší než ve skutečnosti je.

"Teplo. Vítr. Tančící modrá voda a zvuk vln. Stále je vidím, slyším, cítím. Dokonce mohu cítit na rtech štiplavou chuť soli. Člun se lehce houpá a matka mě houpá také. Jsem v bezpečí, zahrnuta láskou. Vzpomínám si. Vzpomínám ... Říkají, že to není možné, že mi ještě nebyly ani tři roky, když se moje matka utopila v přístavu."

Přepadení Kleopatry piráty na cestě do Říma je fikce. Také je velmi pravděpodobné, že svého bratra Ptolemaia XIV. Kleopatra otrávila.

Natique
07.12.2013 5 z 5

Krásný příběh o životě Kleopatry VII. Patří mezi mé nejoblíbenější historické romány.

orinka3
07.12.2013 5 z 5

Skvělá kniha, rozhodně to není suchopárný popisný příběh. Uvědomila jsem si, jak málo o ní vím, přestože znám všemožné citáty i historické postavy. Ale určitě mi nenapadlo představit si její skutečný život odmalinka a svět, ve kterém vyrůstala. Vřele doporučuji jako kvalitní četbu, která zaujme a v nejlepším slova smyslu poučí o historii.

Lucie123
10.05.2013

Skvělá kniha! Velmi se mi líbila. Je skvěle napsaná. I když jsem ji četla už 3x na konci brečím pokaždé jako želva =D. Historický román s občasnými fikcemi, které nijak neovlivňují celkový dojem pravdivosti Kleopatřina života. Někdy je možná lepší neodkrývat tak úplně veškerou pravdu a ponechat historii trochu tajemnosti a místa k dohadům a teoriím...

Štítky knihy

Kleopatra zfilmováno královny starověký Řím starověký Egypt Gaius Julius Caesar

Autorovy další knížky

Margaret George
americká, 1943
1999  90%Paměti Kleopatry
1999  89%Paměti Kleopatry II

Kniha Paměti Kleopatry je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce19x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x