Pacient

Pacient https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529799/bmid_pacient-659d53ff4b1f4.jpg 4 106 29

Renomovaný neurochirurg David Evans má před sebou strašlivé rozhodnutí. Pokud jeho příští pacient odejde z operačního sálu živý, jeho malá dcerka Julia zemře rukou nebezpečného psychopata, který ji unesl a drží ji na neznámém místě. Zoufalé odpočítávání začíná pro doktora Evanse v okamžiku, kdy zjistí, že oním pacientem, jenž musí zemřít, aby jeho dcera přežila, není nikdo jiný než prezident Spojených států amerických. V rozhodování navíc nemůže počítat ani s vnějším zásahem policie či FBI, neboť únosce ho má neustále pod dohledem. Spolehnout se může na jedinou osobu ve svém okolí. Může jí však plně důvěřovat? Co všechno lze pro záchranu nejmilovanější bytosti udělat během pouhých 63 hodin?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

El paciente , 2014


více info...

Přidat komentář

lucie1744
17.04.2024 4 z 5

Napínavá knížka. Velmi mě bavila.

Čmeláček
04.04.2024 5 z 5

Zajímavé a napínavé počteníčko, fakt jo! :) Moc se mi kniha líbila a nedal jsem ji z ruky, dokud jsem neměl hotovo :). Za mne určitě velké doporučení a pět stars jak vyšitých!!! :)


Veronika_mad
02.04.2024 5 z 5

Bylo to napínavé od začátku do konce. Co si budeme, je jasný, že je tohle dost nepravděpodobné... Ale to je hodně knih. Každopádně super příběh.

Django
26.03.2024 5 z 5

Uf, 400 stránek a uteklo to jako nic. Skvělý thriller, který má vše, co bych si mohl přát. Sympatického hlavního hrdinu, inteligentního záporáka, originální námět, zajímavé nemocniční prostředí i silnou ženskou postavu.

Ivetaa
13.03.2024 5 z 5

Tak to byl tedy adrenalin - od začátku do konce. Kniha přečtena za dva dny a budu na ni dlouho myslet. Doporučuji.

TerkinKnižnySve
03.03.2024 3 z 5

Juan Goméz-Jurado - Pacient


Počet strán: 404
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller

Kniha, ktorá neurazi ale ani nenadchne.

Začiatok výborný, koniec výborný!

Stred ma však trošku iritoval, hlavne kôli zbytočným pasážam, ktoré tam byť nemuseli a dej by bol o to napätejší.

Ale David bol vyborny neurochirurg a skvelý otec, Kate najlepšia teta na svete!

A pam White? najväčší magor, manipulátor a psychopat.

Celá kniha sa odohráva počas pár dní, kedy David prežíva najväčšie muky svojho života, hneď v úvode vieme, že sa niečo v jeho živote tak pokašle, že sedí v cele smrti.
Dej je z jeho pohľadu a pomaly nás vťahuje a rozpráva svôj príbeh.

Čo by ste vy urobili pre záchranu svojho dieťaťa? Dokázali by ste vziať život inému?

Ja rozhodne áno!

Ďakujem za štafetu Adéla Ňorková
A ďakujem dievčatám za #spolocnecitanie Nika Strumienská Lucie Svobodová Kattykitty De Peyrac Júlia Júlia Evženie Pavelová Lucia Tomková Nika Vachová Lucie Reková Vlčková Zuzka Bányi Čapčíková

Kniha č. 51/2024
Štafeta č. 147

Obsah:

#únosdieťaťa #USA #neurochirurg #operácia #prezidenti

Renomovaný neurochirurg David Evans má před sebou strašlivé rozhodnutí. Pokud jeho příští pacient odejde z operačního sálu živý, jeho malá dcerka Julia zemře rukou nebezpečného psychopata, který ji unesl a drží ji na neznámém místě.

Zoufalé odpočítávání začíná pro doktora Evanse v okamžiku, kdy zjistí, že oním pacientem, jenž musí zemřít, aby jeho dcera přežila, není nikdo jiný než prezident Spojených států amerických. V rozhodování navíc nemůže počítat ani s vnějším zásahem policie či FBI, neboť únosce ho má neustále pod dohledem. Spolehnout se může na jedinou osobu ve svém okolí. Může jí však plně důvěřovat? Co všechno lze pro záchranu nejmilovanější bytosti udělat během pouhých 63 hodin?

mirunda
18.02.2024 5 z 5

Kniha se nedala odložit. Byl to úžasný příběh a i když by se asi vůbec nemohl stát, nic to nemění na tom, že byl úžasně napsaný.

Nikusha
07.02.2024 5 z 5

Strhující. Knihu jsem četla na noční směně a držela mě vzhůru, ani chvíli mě nenudila.

Kami33
24.01.2024 5 z 5

Napínavý děj, který rychle ubíhá a vy jen čekáte, jak to celé skončí. Za mě hezké čtení.

Tess_BooksNerd
20.01.2024 3 z 5

Z této knihy mám velice rozporuplné pocity. Žánru Thriller, detektivky, krimi atd. se vyhýbám obloukem. Nejsou mým šálkem kávy.
V hlavní roli zde vystupuje Neurochirurg David, jeho dcera Julia, Prezident Spojených států a pan White. Pan White je opravdu veliký záporák s velkým Z. Unese dceru Davida a vydírá ho, aby spáchal atentát na Prezidenta, který má nevyléčitelný nádor mozku a operace mu jen prodlouží trochu času, než ho nádor plně přemůže.
Hned od počátku příběhu víme, že děj vypráví právě David, který byl odsouzen a sedí v cele smrti.

Musím říct, že mi kniha dala dost zabrat. V jiných případech jsem schopná bez problémů přečíst knihu o 500 stránkách během dne, maximálně dne a půl, tato kniha mi zabrala několik dní. Ten pocit začtení se stále ne a ne dostavit. Až někde u 250 strany jsem se přistihla, jak chci vědět víc. Zvládne Kate najít Julii předtím, než proběhne operace? Opravdu David spáchá atentát na hlavu státu, aby zachránil svou dceru? Jak se vlastně tento Neurochirurg dostal do vězení? Chytí nakonec Whita, jakožto strůjce toho všeho? Byl Dave odsouzen k smrti? A tak se stalo, že jsem se na posledních 100 stran dokázala doopravdy začíst. Musím říct, že ten konec mě překvapil. Vůbec jsem takový zvrat nečekala. Když čtete hned ze startu fakt, že byl odsouzen a sedí v jedné z cel, kde odsouzenci čekají na smrt, ani vás nenapadne myslet si, že by tento trestanec měl úplně jiný "konec".
Takže uznávám, že jsem bezmyšlenkovitě knihu hned odsoudila jen proto, že spadá do žánru, kterému se vyhýbám obloukem a který mě vůbec nijak neoslovil. Ale o to větší uspokojení přišlo na konci, kdy si člověk uvědomí, že to vlastně bylo i fajn a kniha splnila větší uspokojení, než které jste očekávaly.

HH77
19.01.2024 5 z 5

Silný pribeh,po jehož přečtení si kladete otázku, jak by jste se v situaci hlavního hrdiny zachovali vy.
Kniha je ctiva, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Musím však strhnout jednuu hvězdičku za to, že jsem se chvílemi ztrácela v dějí. Přechody mezi minulosti a současnosti byly trochu nejasné. Nicméně milovníkům trileru knihu doporučuji.

WaN635
10.01.2024 5 z 5

Na začátku knihy jsem si říkala, že to nebude nic pro mě, ale spletla jsem se a nakonec se z toho vyklubal velmi dobrý thriller.
Byla jsem natěšená, jak kniha dopadne, doufala jsem, že pro Davida dobře.
Karty byly jasně rozdány a situace vypadala beznadějně. Tato kniha rozhodně stojí za přečtení. Co mě mrzí, že nebyly zodpovězeny všechny otázky.

Marekh
06.12.2023 5 z 5

Hlavní postavou je neurochirurg DAVID EVANS (38 let), který má operovat prezidenta Spojených států amerických. Dojde k tomu, že Davidovi unesou jeho dceru JULII (7 let). Psychopat požaduje, aby David prezidenta zabil během operace. Pokud tak neučiní, zemře jeho dcera. David nemůže kontaktovat policii nebo FBI, protože únosce ho neustále sleduje. Kontaktuje pouze jednu osobu, které důvěřuje. O koho se jedná se už dočtete v tomto románu.

Román se odehrává během 3 dnů. Střídají se různé úhly pohledu hlavních postav. Postavy byly dobře vykreslené. Je to strhující a emotivní čtení. Kniha se četla jedním dechem a bavila mě.

Při četbě se můžeme zamyslet nad tím, jak bychom se v situaci, ve které se ocitl David, zachovali my.

Lioncz24
25.11.2023 5 z 5

Začal jsem číst 14.11 čas 14:00 a končil jsem 25.11 čas 11:00

Tato kniha je strhující od samého začátku
Renomovaný doktor David, který udělá co bude potřeba aby zachránil svoji dceru. Julia je ve spáru psychopata, který manipuluje s lidskou myslí. Doktor byl sledován a odposlouchán psychopatem. David má za úkol aby zachránil dceru zabít pacienta na operační sále.

Nejlepší kniha kterou jsem četl v roce 2023

Petulka50
02.11.2023 3 z 5

Tak jako, měla jsem co dělat, knihu dočíst, prišla mi dost zdlouhavá, někdy jsem i přeskakovala stránky. To předešlé 2 knihy co jsem komentovala , to mělo jiný spád. No neva, mám to i tak přečtené.

heavy66
13.10.2023 4 z 5

Opět jsem strávil jeden prodloužený víkend svého života zcela pohlcen čtením nepravděpodobného příběhu, místo abych se věnoval něčemu užitečnějšímu, jak mě nabádá má žena! Prezident, tajné služby, neviditelní zločinci, špičkoví neurochirurgové, vyhrocené rodinné vztahy. Kam se ztratili normální občani? Tu partu pod stromem v Anacostii za normální občany nepovažuji! Ano, je to složité a nepravděpodobné, ale stejně tak čtivé a napínavé. Pohádka pro dospělé!

Mandlevest
25.09.2023 3 z 5

Takže, po čase, jdu proti proudu... Já vím, thriller snese v podstatě skoro všechno, ale ... Jestliže si do hlavní zápletky vyberu amerického prezidenta mělo by to být alespoň trošku uvěřitelné nebo ne? :-). Jakmile začnu u thrilleru, který se tváří více jak vážně "zvedat oči k nebi" anebo se nad některými scénami usmívat vím, že, ač čtivost je velká, s knihou se mineme. Měla jsem trochu deja vu, naposledy se mi to stalo s knihou Šifra z vysoce hodnocené detektivní série a já ji protrpěla a dál v ní nepokračuji. Možná jsem v minulém životě byla agentka FBI se sklony k perfekcionismu a tolik nelogičností a naivnosti prostě nedávám ani v knize, anebo fakt nevím:-)). Ale i to se stává, sto lidí, sto chutí a tak hodnotím jako průměr a za nepopiratelnou čtivost něco málo přidávám ( tři a půl *) s tím, že před časem přečtená kniha také od španělského autora Otcova oběť se mi líbila o dost více.

ArwenAragorn
17.09.2023 5 z 5

85%
Vzal jsem svorku a byl jsem připraven zabít prezidenta Spojených států amerických.
_________________________________________________________________________
Perfektní thriller, na který mě upozornila moje oblíbená čtenářka tady na databázi Jenny46, za to jí moc děkuji.
David Evans, renomovaný neurochirurg je pod nepřetržitým dohledem nebezpečného psychopata, který unesl jeho malou dceru. Pustí ji teprve tehdy, až nechá David zemřít svého dalšího pacienta. Tím je prezident USA.
Velice napínavé už od první stránky, postavy skvěle vyobrazeny, závěr dokonalý. Nepravděpodobnost celého příběhu samozřejmě promíjím a velice ráda knížku doporučím.

ydnac
10.09.2023 5 z 5

PREZIDENT SPOJENÝCH STÁTŮ MUSÍ ZEMŘÍT!

Kdo ho má zabít?
David Evans.
Jinak zabijí jeho dceru.

Nooo to je sakra zapeklitá situace, ale svoje dítě přeci žádný rodič nenechá zemřít.
Nebo bude muset?
Má přednost vaše dítě nebo prezident?
David má nervy ze železa...

Toto bylo fakt napínavé, chvílemi jsem nedýchala, přemýšlela jsem, jak to David vymyslí a když už mě něco napadlo (stejně jako Davida), ukázalo se, že nám to pan White opět překazí...
Kdo je pan White? No to si přečtěte!

Doporučuji :-).

Jenny46
31.08.2023 5 z 5

Jak daleko může zajít otec, aby zachránil své dítě?
Zajímavý příběh z pohledu zoufalého otce. Napínavé čtení a moc doporučuji!!!
Opět španělský autor mám pro ně slabost a zatím vždy štěstí na dobrou knihu...