OUPS z Planety srdce

OUPS z Planety srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446640/bmid_oups-z-planety-srdce-AGO-446640.jpg 4 3 2

Kniha vypráví o "Oupsovi", který přiletěl za Zemi z "Planety srdce", aby lidem předal dva dárky: lásku a radost. Příběh autora se dotýká našich srdcí i duší. Oups, sympatická postavička vytvořená ilustrátorkou Conny Wolf, otevře čtenářům srdce, vykouzlí jim úsměv na rtech a zahřeje je. "Skutečně bohatý je ten, kdo je šťastný - a štěstí se nedá koupit."... celý text

Literatura světová Komiksy Povídky
Vydáno: , Ditipo
Originální název:

OUPS vom Planet des Herzens , 2002


více info...

Přidat komentář

alef
27.05.2021 5 z 5

„Jaká nádherná planeta“, radoval se Oups. „Lidé mají štěstí, že na ní smějí žít...“

Tady snad ani nejde jinak, než dát 5 jasně červených balónků … za Oupsovu snahu předat nám lidem své poselství a jeden z nich taky ilustrátorovi za samotného Oupse :-).
Vzpomněla jsem si na něj při hledání knížek do čtenářské výzvy – ilustrovaná kniha, jakmile jsem ale uviděla ten krásný červený balónek ve tvaru srdce, bylo jasné, kam nakonec „poputuje“ – takže Oups přistál na planetě Zemi, a trefil se přímo do mé čv 19 – kniha, která má na obálce srdce.
Právě to červené srdce, které ho provází celou knihou, resp. celým jeho pobytem na naší planetě, kam tento malý cestovatel přiletěl ze své domovské planety Srdce, kde je láska největším bohatstvím a jejíž bytosti nikdy nepoznaly smutek, až na malého Oupse, který si sestrojil dalekohled a zpozoroval tento zvláštní, dosud nepoznaný fenomén, na naší krásné, ale z nějakých důvodů smutné planetě Zemi.
A tak Oups přicestoval k nám, aby zjistil, co za tím vězí, … za čím se tu všichni tak zoufale ženeme, a proč si tolik stěžujeme na život, když nám dal do vínku tak překrásnou planetu.

„Budu jim vyprávět o naší hvězdě a přinesu jim dva dárky: radost a lásku. … Ti se budou radovat, ti lidé, pomyslel si.“

Možná, že malý Oups nepočítal s tím, že jsme sice rasa obdivuhodná, ale taky obdivuhodně zabedněná … co se týče „dobrých rad“, … je totiž fakt úžasné, co všechno „dovedeme“, a stejně tak ohromující … co všechno dovedeme – pořádně pokazit!

„Někteří lidé totiž zřejmě vědí o chybách svých bližních víc než o těch vlastních.“

SSTknihy
28.06.2020 5 z 5

Krátké příběhy o človíčkovi z planety Láska, který přiletěl za Zemi, aby naučil lidi vnímat krásu kolem sebe, radost a lásku. Tyhle mikro povídky, prokládané roztomilými ilustracemi a jednoduchými citáty jsou pohlazením po duši. Proč se pořád za něčím ženeme? Proč se nedokážeme zastavit a jen tak se zadívat a zaposlouchat? Proč jsme smutní a bojíme se hledat štěstí a přátele? Pokud máte rádi poetiku Malého Prince, Oupse si zamilujete.


Štítky knihy

filozofie povídky komiksy citáty úvahy a zamyšlení

Autorovy knížky

2005  80%OUPS z Planety srdce

Kniha OUPS z Planety srdce je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x