Otec Pio z Pietrelciny

Otec Pio z Pietrelciny https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115829/otec-pio-z-pietrelciny-115829.jpg 3 5 3

Pohled do nitra stigmatizovaného kapucína. O osobnosti stigmatizovaného řeholníka a možná nejpopulárnějšího světce 20. století Padre Pia bylo napsáno již téměř pět stovek knih a studií. Publikace Karmelitánského nakladatelství, která se dočkala již druhého vydání je však specifická tím, že ji napsali tři kněží - duchovní synové otce Pia, kteří tohoto chudého bratra z Pietralciny velmi dobře znali. Nevydávají přitom pouze své osobní svědectví, ale provádí zejména hlubokou duchovní studii, pronikají do tajů spirituality otce Pia, do jeho pojetí kněžství a mystiky. Stigmata se na těle otce Pia objevila náhle v roce 1918 v jeho jednatřiceti letech, aby ho provázela po dalšího půl století. Bylo to přitom vůbec poprvé v dějinách, co se stigmata objevila na těle kněze. Otec Pio se stal velmi brzy mediálně známou osobností, zástupy věřících však k němu přitahovala zejména jeho opravdovost a neustálý kontakt s Bohem. Kromě svého osobního poselství a prožitku zanechal otec Pio dalším generacím i nemocnici nazvanou Domov pro úlevu v utrpení. Jan Pavel II. poděkoval Pánu za to, že nám daroval otce Pia právě v tomto století plném utrpení. Jeho poselství představuje balzám vlitý do ran našeho neklidem zmítaného věku.... celý text

Náboženství Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Padre Pio nella sua interiorita


více info...

Přidat komentář

martunka
12.09.2022 4 z 5

Tahle kniha je dobrým nakouknutím do spirituality sv. otce Pia.

honajz
19.09.2016 2 z 5

O otci Piovi se toho vlastně moc nedozvíme. Je to tak trochu zdlouhavě napsaná kniha, v níž je Padre Pio srovnáván s Pannou Marií, se svatým Františkem z Assisi a dalšími. Následují řady úvah, jen sem tam proložené nějakými osobními zkušenostmi lidí, kteří se s otcem Piem setkali, a sem tam nějakou citací z Piova dopisu. Ale jsou to jen takové střípky v moři úvah a přirovnávání, takže celkový dojem je pro mne osobně plytký - nedozvíme se moc ani o osobnosti otce Pia, a vlastně ani o jeho duchovních postřezích. Není to určeno tedy ani těm, kdo o Piovi něco vědí, ani těm, kteří by se o něm rádi něco dozvěděli.


Shardlake
22.08.2012 3 z 5

Knihu doporučuji všem, kdo chce blíže poznat osobu otce Pia z malé vesničky Pietrelcina a který následně jako řeholník žil v San Giovanni Rotondo.