Ostrov u čtyř olší

Ostrov u čtyř olší https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66922/mid_ostrov-u-ctyr-olsi-CK0-66922.jpg 4 9 3

Vojta Haničinec, kterému kamarádi přezdívají Vztekan, nesmí chybět u žádné rošťárny. Jde z průšvihu do průšvihu a rodiče už nad ním málem lámou hůl. Neustálé roztržky s otcem jednoho dne vyvrcholí Vojtovým útěkem z domova. Malý ostrůvek uprostřed řeky, který nenapravitelnému rošťákovi poskytne útočiště, sehraje v jeho životě důležitou roli. Vojta se stává robinzonem, který se musí spolehnout na vlastní síly a dokonce bojovat o holý život. pozná, co je opravdové přátelství, najde sám sebe i cestu k otci...... celý text

Přidat komentář

hrdlickova_61
30.03.2019

Knížku mi doporučila paní učitelka, která ji s velkým úspěchem předčítala svým čtvrťákům. Až na pár detailů se líbila i mně a jsem ráda, že ji i dnešní děti tak dobře přijaly.

stetty
27.06.2015 4 z 5

Tato kniha je moc hezká, ale moc smutná. Nejvíce se mi líbilo, jak vlastni bratr zachránil své ho mladšího bratra se kterým se dlouho neviděl. Doporučila bych ji všem. Četla jsem ji jako povinnou četbu ve škole.


JaninkaF
13.03.2012

Dojemný příběh o chlapci a psovi. Na ZŠ jsme ji četli jako povinnou školní četbu. Ze začátku nic moc, ale potom se to nádherně rozvine.