Ostrov čarodějnic

Ostrov čarodějnic https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518793/bmid_ostrov-carodejnic-SNO-518793.jpg 4 31 9

Tři dcery. Osamělý ostrov. Odhalená tajemství Na útesech odlehlého skotského ostrova Lòn Haven stojí maják. Maják, který již přestál víc než jen bouře. Na tomto ostrově vždycky docházelo k záhadným a děsivým událostem. Začalo to honem na čarodějnice. A teď, o stovky let později, začali obyvatelé ostrova bez vysvětlení mizet. Může za to náhoda? Nebo snad kletba? Liv Stay prchá na ostrov se svými třemi dcerami, aby našla nový domov. Nevěří na čarodějnice, na zlověstná znamení ani na strašidla. Za necelé dva měsíce však z rodiny zůstane jen její dcera Luna. O dvacet let později se Luna musí vrátit na místo, kde její rodina zmizela. Zbyla jako jediná ze tří sester a je na ní, aby zjistila pravdu Co se však před lety v majáku skutečně odehrálo?... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Lighthouse Witches , 2021


více info...

Přidat komentář

Kni-holka
19.03.2024

Z jedné části se jedná o klasický příběh o honu na čarodějnice. Ale díky časovým rovinám, skrze které je příběh vyprávěn, se jedná o promyšlený mysteriózní thriller s mnoha zápletkami, ale i společenskou rovinou. Matka samoživitelka, vyrovnání se s rakovinou, boj s předsudky, davová mentalita a hlavně síla starých příběhů a zvyků, které mají v malé uzavřené komunitě velkou moc.

MinSuh
18.03.2024 5 z 5

Kniha ma prekvapila dlho som necitala tak zaujimavu knihu. Knihu som zhltla za par dni nedala sa odlozit tak napinave to bolo ako to cele skonci. Za mna perfektne urcite odporucam precitat.


essene
14.02.2024 2 z 5

Obálka a název pěkné,zbytek divný,hloupý

mischamys98
20.01.2024 3 z 5

První polovina knihy se mi líbila moc. Z ponuré historie ostrova člověka až mrazilo a nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Druhá polovina za mě byla slabší a konec mi přišel poněkud uspěchaný.

Redra
06.01.2024 3 z 5

Velká škoda, do poloviny jsem chtěla dát plný počet, tajemné, napínavé, dávné legendy, super prostředí...nemohla jsem odložit. Jenže pak se to nějak zvrtlo. Je tam hrozně dějových linek a myslím že to pohřbilo propracovaější příběh. Už pak ani nejde o tajemno jako o rodinné drama a to ješte ke konci dost fantasmagorické (nechci psát o co jde a prozrazovat, ale nápad možná dobrý, provedení pak už dost bláznivé). U takových knížek nehledám logiku, ale tady ty poslední kapitoly jsem se nutila dočíst.

ŽanetH.
10.11.2023 4 z 5

*,,Neskládáme se jen z krve a kostí, ale i z příběhů. Některým z nás píšou příběhy ostatní, jiní si je píšou sami."

Příběh mi sedl do nálady i toho, že jsem výjimečně neměla chuť na žádnou romantiku. Tohle je čtení plné záhad, mizení a otázek! Kniha je to opravdu mrazivá a tak doporučuji, číst jí pěkně pod dekou .
Střídají se zde dva roky. A to rok 1998 a 2021 a to mě na tom bavilo moc!
Také jsou kapitoly psané z pohledů různých postav. A to postav jak matky tak jejích dcer.
Asi do poloviny knihy, jsem četla co to šlo a vůbec jsem jí nemohla odložit, pak ten spád trochu opadl, ale konec mě zase bavil! Navíc doslov autorky rozhodně nesmíte vynechat.

Obálka je jedna velká dokonalost. A pokud vás nenaláká ona, tak třeba jen to, že je perfektní do podzimního období, plná tajemna a toho, jak lidé dokáží uvěřit i nesmyslům.
Maják, památník naděje a osamělosti .
Děkuji Knihy Dobrovský za poskytnutí knihy!

nakavusterezou
02.11.2023 4 z 5

Ač se může na první pohled zdát, že se jedná o fantasy (obálka tomu tak nasvědčuje) nenechte se zmást, jedná se o vskutku podařený thriller s tématikou čarodějnictví.

Ze začátku jsem byla trochu zmatená, protože hned na prvních pár stránkách se objeví hodně postav, ale po přečtení dalších pár stran jsem už věděla, kdo je kdo. Příběh mě pohltil, užívala jsem si každou přečtenou stránku, a zvládla jsem ho přečíst za týden (rozuměj tomu tak, že jako matka 3. měsíčního miminka mám opravdu velmi málo času, takže se jedná vskutku o slušný výkon :D).

Knize nemám co vytknout, ale plný počet hvězd mu nedám - ten dávám opravdu jen knihám, ze kterých si sednu na zadek, rozbrečí mě nebo ve mě jejich příběh rezonuje ještě velmi dlouho po dočtení.

Nessie72
01.11.2023 2 z 5

No já tedy nevím. Tohle byl přesně ten případ, kdy koupíte knížku kvůli obálce. Ta je nádherná. Navíc mám slabost pro knihy, které mají něco společného s majáky. Tak to máme 2 hvězdy. Za obálku a maják. No, další, za příběh už nepřidám. To bylo tak, ale tak strašně hloupé! Škoda.

LiliDarknight
26.10.2023 3 z 5

Toto je plnokrvný triler s prvkami gotiky. Všetko znepokojivé v ňom pramení zo správania ľudí. Z toho, čo sú ochotní urobiť, aby dosiahli svoje ciele. Je to o žiarlivosti. O predsudkoch. O schopnosti zo strachu uveriť čomukoľvek a vplyvom toho istého strachu potom konať skratkovito. Z tohto pohľadu ma to veľmi bavilo, pretože správanie ľudí je pre mňa vždy oveľa znepokojivejšie ako nejaké záhadné úmrtia alebo zmiznutia.

Za seba hovorím, že kniha mohla mať lepšiu gotickú atmosféru, ale tak to prostredie malej uzavretej komunity fungovalo tiež pomerne dobre. Čo ale fungovalo už oveľa menej boli jednotlivé dejové linky a prvky, ktoré autorka nakombinovala v mene toho, aby všetko fungovalo. A ono to fungovalo, ale zároveň nie všetko dokázala spracovať úplne do hĺbky. Takže som sa často pýtala sama seba, či to bolo nutné robiť takto, keď sa to dalo urobiť inak.

Výsledok je taký, že to bolo fajn. Mohlo to byť aj viac, ale autorka si to sama pokazila.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Carolyn Jess-Cooke
britská, 1978
2010  81%Deník strážného anděla
2023  75%Ostrov čarodějnic

Kniha Ostrov čarodějnic je v

Právě čtených3x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce60x
Chystám se číst82x
Chci si koupit16x
dalších seznamech4x