Osamělá skála

Osamělá skála https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518551/osamela-skalaUDIYuE-OtY-.jpeg 4 6 3

Considine a Runyon jezdili jako honáci a bývali dobrými kamarády. Pak se Runyon stal šerifem, zatímco Considine skončil na šikmé ploše. Nyní Considine plánuje vykrást banku v Obaru, aby se Runyonovi pomstil. Jeho plány ale změní setkání s krásnou dívkou a jejím otcem, mířícími do území nepřátelských Apačů. Společně se vydávají na cestu za přežitím, i když tuší, že jsou jejich šance mizivé.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

High Lonesome , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.09.2023 5 z 5

Dva nerozluční kamarádi které pojilo dlouhé přátelství se jednoho krásného dné rozešli,jeden byl pro zákon druhý proti

Martin1974
11.09.2023 4 z 5

Príde mi, že keby bola aj v skutočnosti taká vysoká priemerná úmrtnosť Apačov v stretoch s civilistami, tak by napokon Amíci nemali koho nahnať do rezervácií. Každopádne L Amourove westerny majú určite vyššiu úroveň ako bežné rodokapsy, rád ich čítam a netrpezlivo očakávam každý nový titul. Čo sa týka L Amourových bojov s Apačmi, jednoznačne u mňa vedie Samotář a Hondo. Tam aspoň Apači aktívne zasahujú do deja, a nie sú to len telá určené na odstrel..


GalaxyR
27.06.2023 4 z 5

Loius L'Amour je v mém hledáčku už nějakou dobu, vlastně kvůli době mého dětství, kdy jsem čítávala Vampýrskou akademii a zajímalo mě, jak takový western vlastně působí na čtenáře a proč je Dimitrij tolik zbožňuje.
Westerny známe asi všichni, Vinnetou je klasika, ale v poslední době jsem si koně zamilovala víc a víc a nevděčím za to ničemu jinému než seriálu Yellowstone a doprovodných sérií.
Atmosféra této knihy se dá celkem věrně přirovnat k seriálu 1883. Cestování pouští, boje s indiánskými kmeny, přestřelky, i to, jak snadné je se zamilovat v nedostatku lidí kolem sebe.
Líbilo se mi to, popisy okolí mě skutečně přenesli ke čtyřem společníkům na cestách i ke krásné dceři cestující se svým starým tátou. Konec byl pak trochu zmatený, a nedopadl podle mých představ, ale to nikdy ani život nedopadne, že?
Krásné a krátké dobrodružství s kovboji.