Ořechy - Více než 75 receptů na lahodné a zdravé pokrmy

Ořechy - Více než 75 receptů na lahodné a zdravé pokrmy https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135918/orechy-vice-nez-75-receptu-na-lahodne-a-zdrave-pokrmy-135918.jpg 5 3 1

Ořechy nepatří pouze ke koktejlům a vínu, abychom měli co chroupat. Vlašské, para a kokosové, lískové, kešú a arašídy, mandle, pistácie, piniové oříšky i kaštany mají své pevné místo v gastronomii. Ořechové oleje se dokonale hodí k vaření i smažení.

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Nuts: more than 75 Delicious & Healthy Recipes , 2008


více info...

Přidat komentář

Jaruš7
30.06.2018 5 z 5

Z vlastní zahrady ořechy vlašské, lískové a letos poprvé i mandle z mandloně, takže zkusím, rozmazlovat se recepty z této báječné publikace.
Například : na plech cáknutý olejem vysypte spařené, slupky zbavené mandle, posypte lehce kořením (gril.) a solí, pár minut v troubě a delikatesní mls je po vychladnutí hotov.
Co mě nadchlo - (plánovaný pokus) : Variace sýrová bez sýru : oříšky piniové + mandlové lupínky + sušený česnek + kvasnice, vše pečlivě rozmixovat na pastu a tu pak lehce zapéct do sýrové konzistence - Parmazán, chce to mít fit žlučník.
Další - mandlové mléko, ořechy v sýru, v pečivu sladkém i slaném, zákusky, jako ingredience do příloh, k masům, i těch bezmasých slaným i sladkých.
Knížka je dárečkem pro mlsné jazýčky.

Štítky knihy

ořechy

Autorovy další knížky

2009  93%Ořechy - Více než 75 receptů na lahodné a zdravé pokrmy
2009  100%Olivy - Více než 70 receptů na lahodné a zdravé pokrmy