On-line zoo

On-line zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411779/bmid_on-line-zoo-p63-411779.png 4 10 6

Pojďte se s námi podívat do neobyčejné zoo. V této zoologické zahradě není on-line pouze ředitelka Eliška, ale Internet zde používají i všechna zvířátka. Smartphony, tablety, PC i notebooky jsou součástí jejich každodenního života. Během své procházky po zoo ředitelka Eliška zjišťuje, jaké radosti i strasti mohou Internet a všechna elektronická zařízení způsobit. Bude Eliška schopna pomoci všem zvířátkům?... celý text

PC literatura Pro děti a mládež
Vydáno: , CZ.NIC
Originální název:

Der Online-Zoo


více info...

Přidat komentář

mazlak
29.04.2023 5 z 5

I na tuto A-knihu jsem narazil zcela náhodně.
Zaujala mne její délka a tak jsem se ze zvědavosti zaposlouchal.
Velice mne zaujalo, jak jednoduše a přitom poučně se dá dětem podat chování n internetu. I když si myslím, že komunikace s rodinou či přáteli pouze prostřednictvím internetu osobní setkání nenahradí.

Knihomolka506
24.11.2022 5 z 5

Forma e-kniha
Stejný příběh jako v předchozí knize Bezpečně online, akorát s více ilustracemi a krátkým textem.

Proč zoo potřebuje internet?
Tato chytrá věcička krom toho, že je důležitá pro kontakt s rodinou z velké dálky, dokáže poradit, poučí a zabaví se s ní nejen zvířata, ale také může být jak se říká špatným pánem. Eliška, která zoo řídí pomáhá zvířatům s různými problémy. Prostřednictvím postav a děje se mali čtenáři dozví jak správně objednat balíky nebo , že je dobré ověřit si s kým doopravdy mluvíme.


Hoshi
17.05.2021 4 z 5

Toto je e-kniha, kterou jsem objevila díky DK. Příběh je krátký, srozumitelný a jak už bylo zmíněno v komentáři od milamarus, dá se využít hned dvakrát. Následná diskuze o daných nebezpečích může trvat déle než přečtení celého příběhu :)

DK197
23.10.2020 3 z 5

AUDIOKNIHA: Na tuhle knížku jsem četla tolik chvály, až to nejspíš přemrštilo moje očekávání. Nápad super. Jednotlivé "zápletky" taky dobře vybrané. Ale konečné řešení mi přišlo moc rychlé. Asi je to tím, že jsem měla v ruce audioknihu a tedy čekala větší potěchu ucha, možná víc dotazů zvířátek na jejich "problém". Více rozebrání všeho. A ne že po pár větách, stránkách bude konec. Navíc přiznám, že audio-přednes mě v některých částech přišel přehrávaný, nepříjemný. Ale když si u toho s dětmi pořádně popovídáte (a ony se všetečně na rozdíl od zvířátek ptát budou), knížka účel splní.

milamarus
22.06.2020 5 z 5

Velmi pěkná e-knížka, kterou lze zužitkovat hned dvakrát. Nejdřív jako vzdělávačku, aby dítě rozpoznalo lva od tučňáka, později jako opakovačku toho, co se smí a nesmí, když používáme Internet. Paní ředitelka je ženou na svém místě. // Dávám maximum hvězd.

CITÁT:
Internet je veliký a já nemůžu vědět, co všechno jiná zvířátka dělají, je to tak?

Sylvika
06.03.2020 5 z 5

Příběh je krátký, ale velmi výstižně a srozumitelně napsán. Myslím, že by každý rodič měl tenhle příběh dát svým dětem přečíst.

Autoři knihy

Didi Drobna
slovenská, 1988
Achmed Abdel-Salam
rakouská, 1983

Kniha On-line zoo je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x