Okolnosti smrti S. H.

Okolnosti smrti S. H. https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77774/bmid_okolnosti-smrti-s-h-zoK-77774.png 3 18 7

Psychologický román s detektivními prvky z české kotliny popisuje řadu příběhů, které se záhy spletou do jednoho společného tragického osudu. Nicol, Sylvie, Renek, Dinča. To jsou hlavní antihrdinové moderní a divoké prózy českého autora s pseudonymem M. Bubakoff. Homosexuál, vydávající se za ženu, socioložka, které prorokuje smrt, mladík, jenž se jmenuje Ježíš... Uťápnutý manžel milující muže, který svou ženu nenávidí natolik, že se rozhodne pro vraždu a v neposlední řadě ukrajinský zabiják, neštítící se ničeho a nikoho. Tahle parta rozjede peklo, v kterém nikdo nezvítězí.... celý text

Přidat komentář

Andyka1305
13.04.2020 3 z 5

Tuto knížku jsem upřímně shltala skoro najeden nádech. Je moc dobře napsaná a moc dobře se čte. Kniha má v sobě hodně vulgarosmů... A to myslím hodně moc... Určitě je to v jaké-si podobě humorná kniha (pokud máte rádi vulgarismy, pokud ne-nedoporučuji číst...) Když jsem si tuto knihu dočetla, pomyslela jsem si, že mi do mého života nic nepřinesla, ale ani nic nevzala, takže... Za mě tak 50/50 určitě je tato kniha zajímavá tím, že je tam tolik sprostých slov, což jsem určitě v jiné knize nečetla, vlastně ani ve svém životě neslyšela... A proto je svým způsobem jedinečná.

Terien
27.03.2016 5 z 5

Celý mě to přijde jako Pulp Ficton (či Sbal prachy a vypadni)po česku. Sledujeme děj z pohledu různých postav, které se všechny potkají v závěru knihy. Soudě podle ostatních komentářů asi to není příběh pro každého. Vulgární mluva ( jak slibovala anotace) mi osobně vůbec nevadila, takhle se mluví v mém okolí normálně. Že chybí číslování stránek jsem si nikdy nevšimnul, nechápu proč by to mělo být důležité. Kniha pobavila, pěkně se četla, půjčil jsem ji čtyřem známým a všem se líbila. Asi jsme divní :D. Pěkná oddechovka na jeden večer, určitě si ji někdy po několikáté časem přečtu.
Chválím autora za pěkný pseudonym, už pohledu na něj mi bylo jasné že autor bude čech. :)


brumla.cz
16.05.2013 3 z 5

Čísla stránek vem čert, na samotný zážitek to podle mě nemá vliv, i když je to teda zvláštní.
Pravda je, že na první kapitolu jsem čuměl taky jako péro z divanu, tam autor volil opravdu květnatý slovník a dokonce jsem se pár nových slov naučil :) Na začátku je to (možná úmyslně) opravdu přehnané a značná část těch kokotů a kurev se opravdu vyskytuje na prvních stránkách.
Když se člověk pročte dál, není to opravdu špatná kniha, i když dokonalá taky určitě není. Je to prostě "něco jiného", než na co jsem byl doteď zvyklý. Nevím, zda se k ní někdy vrátím, ale určitě si ji budu pamatovat :)

Martin_Happy
10.01.2012 3 z 5

ta kniha není špatná jen pro to, že nemá čísla stránek. Ona podle mne vůbec není špatná. Ale zase mi nepřišla ani dokonalá. Co mi ale připoměla velmi, byl film Zkurvená noc. Vzajmený propletenec příběhů (tedy spíš průse... průšvihů) hlavních hrdinů je zde propleten tak efektně, že jsem se občas špatně orientoval. To byl u filmu klad, protože tam si člověk pamatoval postavy podle ksich... podle obličejů. Pardon, ale těsně po přečtení slušné výrazy nejsou to první, co se vám nas.... nacpe do hlavy.

Eger
13.12.2011 5 z 5

Knihu jsem četla a dovolím si nesouhlasit s úvodní anotací. Rozhodně se nejedná o psychologický román (s detektivními prvky). Autor se, dle mého, záměrně nepouští do tzv. vysokého umění, naopak s gustem a cíleně loví v jiných vodách – tam, kde se obvykle nacházejí filmy či komiksy autorů, jako je např. Tarantino, Ritchie, Rodriguez, Miller. Ti všichni milují béčkové žánry - gangsterky, zombie slashery apod. a to platí i o M. Bubakoffovi. I on používá černý humor, vysokou míru stylizace, nadsázku až karikaturu, překvapivé zvraty v dějové linii, napětí a samozřejmě také řádně „vytuněný“ jazyk. Mafiáni a různí grázlíci asi těžko budou hovořit vzletně a kultivovaně. Pokud s tímto předpokladem (a tedy se správným žánrovým zařazením) přistoupíme k Okolnostem smrti S.H., nebudeme zklamáni. Pak možná objevíme i zvláštní přesahy, zajímavé kompoziční hrátky, zábavné figury... Ale uznávám, ne každý podobné příběhy vyhledává, stejně tak jako ne každý rád chilli papričky nebo třeba metal. A to je naprosto v pořádku.

vladceTyran
07.12.2011 odpad!

Odpad! Naprosto nezáživná knížka, spousta sprostých a urážlivých slov! Stránky bez číslování!

sam198
24.05.2011 2 z 5

Neuvěřitelné že u nás něco takovýho vyšlo. Začnu neobvykle, "technickými aspekty" - kdo to kdy viděl aby vyšla knížka BEZ očíslování stránek? Nějaká nová technika, aby se nám knížka zdála delší/kratší? Absence obsahu tím pádem ani nepřekvapí (neříkám že by to zrovna TAHLE knížka potřebovala). Další věc je samotný vzhled celé knížky - tohle musel vymyslet člověk na hlavu padenej. Samolepku na obálce (pouze pro starší 18 let) nechám ještě být ale co ta anonce vzadu? Neudržím se a musím citovat:
"V této knize je 33009 slov... Značná část z nich se na banketech nepoužívá... Např. slovo kokot si přečtete 68krát, slovo kurva 108krát atd."
Je mi jasný že Okolnosti nejsou žádným čtením pro intelektuály a je to prostej brak ale tohle? Nedovedu si představit že by to vůbec někoho zlákalo ke koupi. To že si knížka zakládá na sprostejch slovech by nebylo zas tak hrozný ale už na obálce inzerovat že je celá knížka prakticky jen o tom jak tam všichni nadávaj do kurev a kokotů?

Pokud i tohle přežijete čeká vás značně komplikovaný a ve výsledku celkem nefunkční příběh. Autor představuje prvních 10 kapitol X různých postav s vlastním příběhem který se všelijak proplétá a celé to směřuje k "epickému" konci. Škoda, mohlo se to využít lépe a hlavně to takto nepřekombinovat. Literární hodnota je samozřejmě nulová, to že někdo umí narvat piča kurva kokot do jedné věty za něco výjmečnýho nepovažuju. Na druhou stranu ten příběh zas tak špatnej nebyl a četl jsem to na adekvátním místě. Naštěstí s tím autor počítal a tak je papír celkem jemný a použitelný.

Autorovy další knížky

Max Bubakoff (p)
česká, 1971
2006  56%Okolnosti smrti S. H.
2012  65%Space Trashers
2021  68%Linka
2008  40%Lucky Boy

Kniha Okolnosti smrti S. H. je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce16x
Chystám se číst2x