Domovský svět

Domovský svět https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511226/bmid_domovsky-svet-64887f78d44e5.jpg 4 13 6

Odyssey One série

< 3. díl >

Pozemský průzkum neznámých částí Galaxie pokračuje. Nikoli však bez následků. Když nebezpeční mimozemšťané Drasinové, které se vesmírné lodi Odyssea a jejím priminský spojencům podařilo již dvakrát odrazit, objeví ve vzdálené soustavě průzkumnou čínskou loď Wej-fang, je rázem ohrožena nejen její posádka, ale i samotná existence lidstva. Drasinské dronové lodě pronásledují Wej-fang až do Sluneční soustavy a chystají se na příkaz svých tajemných vládců napadnout Zemi. Odyssea, která pod velením kapitána Erica Westona právě plní novou misi na priminském světě Ranquilu, se musí vrátit na domácí půdu, aby vypomohla nově postaveným pozemským lodím a automatizovaným obranným systémům. Bude to však stačit? Lze se ubránit mnohonásobné přesile a technické převaze? Zvládne se lidstvo sjednotit a pod společnou vlajkou zabránit totální zkáze? Třetí část úspěšného vědecko-fantastického eposu kombinuje klasickou space operu a moderní akční vyprávění plné napětí a vzrušujících zvratů.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Homeworld , 2013


více info...

Přidat komentář

AnoMANder
22.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Výborné, dramatické, plné akce až do konce. Skvěle popsán boj o Sluneční soustavu. Trochu víc poodkryti Drasinové i jejich páni.
Weston je kapitán ze starých dobrých časů sci-fi, takový moderní Kirk :-)
Celou dobu jsem čekal na deus ex machina a rozhodně stál za to. Neočekávaný, originální.

Lostindream
30.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Ach jo, úplně se mi nelíbí, kam to směřuje. Uvidíme v posledním díle. Oproti předchozím dílům série je tento malinko jiný, více roztěkaný, Weston více nesoustředěný a tajnůstkářský (oproti původním strategičtějším rozhodnutím), bitvy velkolepější (tady to vypadalo, jakoby oproti prvním dílům neměli v boji s Drasiny větší problémy je vyhlazovat, jen je udolávali na kvantitě), skokový pohon bohužel skoro nevyužitý atd. Čtení sice zajímavé, ale oproti předchozím knihám spíše zklamání. Zkrátka vysoko nasazená laťka, kterou se zde, dle mého, úplně nepovedlo udržet.


Tazz1
30.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Teda to bylo něco. Ke konci jsem se už vůbec nemohl odtrhnout a skončil v půl druhé ráno. Ještě, že je dnes sobota. Některé "technické" popisy jsou stále ad absurdum a asi by se čtenář bez nich obešel, ale budiž. Líbí se mi takhle vystavěný děj, kdy je lidstvo sice evidentně zaostalejší, ale neskonale ničivější. Z Westona se stává brilantní taktik, který si dělá co chce, ale který dokáže vést bitvu nejen z pozice kapitána jedné lodi, ale i z pozice velitele celé pozemské obrany. Trochu jsem se obával priminských lodí ve Sluneční soustavě a jejich chtivosti nové technologie. Ona kudla do zad v nejnevhodnější okamžik, ta tam stále při čtení visela jako ta pověstná kudla Damoklova. Naštěstí se tak nestalo, ale že by nějak zvláště pomohli, to tedy ne. Velmi, ale velmi je zajímavá myšlenka s Gaiou, tedy jakousi matkou planetou. Zřejmě ekvivalent oné priminské Centrály. Tento prvek je velmi nevyzpytatelný. Buď tím autor příští (a poslední?) knihu totálně zazdí nebo to může být linka, která to vše posune do čtenářského nebe (nebo kosmu). Ale zatím ukazuje, že umí a tak jsem optimistou a těším se na únor 2024, kdy má další díl vyjít.

biki
16.09.2023 5 z 5

Ihned po dočtení druhého dílu jsem se začetla do třetího a jízda pokračovala, ještě akčnější a napínavější než dřív. A za podstatně větších ztrát na straně Země. Ale autor dal aspoň trochu nahlédnou do tábora nepřátel a pohled to byl překvapivý, i když něco se dalo vytušit již v minulých dvou dílech.
A úplný konec knihy? Tak přátelé, to by nám snad autor nemohl udělat, musel to přece nějak vyřešit. A věřím, že to blbost nebude.

Ládja
04.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Lepší než druhý díl, akčnější, ale kdyby tam nebyla postava na konci, tak vy to bylo lepší...bojím se, že další pokračování dojde do úplné blbosti...snad ne...

kokrokr
29.08.2023 3 z 5

Drasinové při sledování čínské lodi dorazili až k zemi. Příběh popisuje obranu našeho světa. Děj je průměrně zajímavý. Škoda, že se autor nedokáže ve svém slovním projevu více odvázat, trochu přitvrdit, přidat vulgaritu, slovní hříčku, vtip. Dávám tři a půl bodu.

Autorovy další knížky

Evan Currie
kanadská, 1976
2021  87%Do temnoty
2023  81%V srdci dění
2023  86%Domovský svět
2024  0%Z temnoty

Kniha Domovský svět je v

Přečtených21x
Doporučených1x
Knihotéce43x
Chystám se číst13x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x