V srdci dění

V srdci dění https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511225/bmid_v-srdci-deni-PLm-511225.jpg 4 14 6

Odyssey One série

< 2. díl >

Po legendární první plavbě, která pozemšťany zavedla do hlubokého vesmíru plného nových příležitostí, tvorů i děsivých nepřátel, tráví kapitán Eric Weston a posádka vesmírné lodi LSAK Odyssea několik měsíců doma na Zemi, kde admiralita pečlivě zvažuje jejich další osud. Když však noví mimozemští spojenci Země uzavřou se Severoamerickou konfederací obrannou dohodu, vydává se Odyssea splnit nový úkol: vrátit se na Ranquil, válkou zničený domovský svět vzdálených bratranců pozemšťanů, poskytnout mu životně důležitou podporu proti invazi Drasinů. Weston a jeho lidé návrat vítají, avšak po příletu na Ranquil poznávají, že ne všechno je takové, jak se zdá. Drasinové jsou sice hrozivým nepřítelem, Weston ale tuší, že válku, která by mohla navždy změnit tvář vesmíru, vede mocná neviditelná síla, pro jejíž odhalení budou nuceni obětovat loď, kariéru a možná i život…... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Heart of Matter , 2012


více info...

Přidat komentář

AnoMANder
04.10.2023 3 z 5

Slušné pokračování 1. dílu, ale za mě nedosahuje jeho kvalit. Velkou část knihy se nic moc neděje, je to hlavně o dialozích s Priminy, poznávání se navzájem atd.
Zajímavým prvkem se jeví být Centrála, objevují se nové skutečnosti o Drasinech, které vyvolávají spoustu nových otázek.
Kniha je psána velmi čtivě, po kratších kapitolách, postavy mají svůj určitý charakter.

biki
16.09.2023 5 z 5

Uff, ve třech dnech jsem zvládla 2. a 3. díl a páni, byla to tedy (aspoň podle mého názoru) pořádná jízda. A to jsem tento druhý díl začínala opakovaně, začátek mě totiž moc nezaujal. Ale jak se posádka Odyssey dostala do vesmíru, už jsem se skoro nemohla odtrhnout. Krátké kapitoly, v nichž se rychle střídají místa děje, jsou odrazem skutečně hektických událostí na různých místech ve stejném časovém intervalu. Takže mi to vůbec nevadilo a naopak to neustále udržovalo mou pozornost. Sice mám také pocit, že autor možná věnoval až moc pozornosti technologiím, které v doslovu v knize Mise Saturn pojmenoval Sandford jako technologie "šuntové", ale ač naprostý laik, mám pocit, že možná nějaké to reálné zrnko tam bylo. A aspoň pro mne byl opravdovým bonbónkem jistý konstrukt a to, jak se s jeho objevem posádka Odyssey vyrovnala. Zkrátka, líbilo se mi to o dost víc než první díl.


Tazz1
13.07.2023 4 z 5

První díl byl super a proto jsem měl velká očekávání. Ale pravdou je, že mi je druhý díl krapet zchladil. Autor se rozjel v jakýchsi technologických filozofiích a je to trochu na úkor akce. Krátké kapitoly a skákání z místa na místo, také ději moc neprospívají. No a v neposlední řadě mi moc nesedly jakési neuchopitelné technologie. Nevím co si mám například představit pod rozpouštějící lodí. Co to je? Kam se poděJe, jak se ovládá?
Prostě tento typ literatury by měl být poněkud přímočařejší a ne ve stylu "nudného" Asimova.

Planin
01.07.2023 3 z 5

Stejny nazor, prvni dil bylo neco noveho , ted uz nic noveho, ale vysoka uroven

Ládja
22.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Z mého pohledu slabší než první díl. V prvním díle jsem hrdinům fandil, ale tady mi jejich osud byl nějak úplně volný. Vůbec jsem se nemohl pořadně začíst. Tím, že je půlka knihy pouze akce, tak se čte relativmě rychle, ale je to pořád nějak dokola omýváno to a samé. 2,5* ale dál číst budu, zas tak špatné to není

kokrokr
27.05.2023 3 z 5

U této série mi vadí autorův literární styl. Currie píše příliš uhlazeně až akademicky. Chybí mu schopnost vyvolat různorodé emoce. Občas mám pocit, že čtu zápis do podnikové ročenky. Popis dramatických situací často vyznívá až nudně. Je to všechno trochu jednotvárné a nevýrazné. Ve skutečnosti je válka špinavá a krutá. Tohle ale Evan zatím v příběhu vyjádřit neumí. Hodnocení: Lepší průměr za tři a půl bodu.

Autorovy další knížky

Evan Currie
kanadská, 1976
2021  87%Do temnoty
2023  81%V srdci dění
2023  86%Domovský svět
2024  0%Z temnoty

Kniha V srdci dění je v

Právě čtených2x
Přečtených21x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst16x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x