Odpuštění

Odpuštění https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33709/odpusteni-33709.jpg 4 57 8

1876 Dakota, USA Odvážná Sára se vydá hledat svou sestru Addie do drsného města zlatokopů. Ke svému úžasu zjistí, že se Addie živí v Deadwoodu jako prostitutka. Kolik nemilých překvapení na Sáru ještě čeká? Bude jí přitažlivý šerif Noah dostatečnou oporou, aby zapomněla na minulost?

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

FORGIVING , 1991


více info...

Přidat komentář

allyska
23.10.2018 5 z 5

Co jsem zatím četla od LaVyrle historické knížky, tak byly nádherné a o této to platí taky. Opět jsem se ponořila do příběhu, litovala, co si prožili hlavní hrdinové o to víc díky krásnému popisu atmosféry, pocitů a prostředí.

Barbora H
26.07.2018 4 z 5

Velmi hezká a čtivá knížka...


Lembac
19.11.2017 5 z 5

Moc hezký příběh, který se odehrává v nově vznikajícím zlatokopeckém městečku Deadwood. Sára Merrittová sem příchází po smrti svého otce, aby se znovu sblížila se svou sestrou Addie, která se živí jako prostitutka. Sára začíná v rodícím se městě vydávat noviny, příčemž už tisk jejich prvního čísla ji přivádí do vězení, do kterého ji zavírá dost rozčílený šerif Noah Campbell. Nicméně už brzy poté se odvážná a inteligentní Sára začleňuje do převážně mužské komunity a stává se její nedílnou součástí. I Noah roztává a jeho pohled na oduševnělou a tvrdohlavou dámu se mění. Ani Sára nezůstává vůči šerifovi úplně imunní. Bohužel perspektivně se rozvíjející milostný příběh ovlivní hrůzné tajemství minulosti....
Tato knížka se mi moc líbila. Romantický příběh je něžný, křehký a dojemný. Sára a Noah jsou lidé z masa a kostí, jsou živoucí, takže jim člověk prostě musí fandit. I Addie a Robert procházejí v průběhu knihy vnitřní proměnou, nezůstávají ploší. Popis běžného života v městečku, přírody v jeho okolí i historické vsuvky zajímavě doplňují milostnou zápletku. Doporučuji!

Evaho73
26.09.2017 5 z 5

Toto bola pre mňa čitateľská lahôdka ! La Vyrle Specer dokáže majstrovský opísať prostredie, charakter a vzhľad osôb alebo jednotlivé situácie vďaka čomu ma príbeh zaujal už od prvej stránky. Na zdanlivo jednoduchom príbehu zo zlatokopeckého prostredia citlivo čitateľom priblížila ťažku tému akou je zneužívanie deti vlastným rodičom a vzniknuté dôsledky tak hrozného činu. Ďalej sa mi u nej páči, že hlavný predstavitelia sú obyčajný ľudia so všetkými chybami či už vzhľadu alebo charakteru, ich zbližovanie bolo opatrné a dokázali si priznať aj negatívne pocity. Nebola to žiadna presladená romanca, ale o to hlbší dojem vo mne zanechala.

ariel platto
23.08.2015 5 z 5

Uf.....

miruska1
01.04.2014 5 z 5

Veľmi pekny pribeh. Je to moja prva kniha od tejto autorky a určite nie posledna.

amysa
19.01.2014 4 z 5

Je to moje druhá přečtená knížka od této autorky a musím říci, že její čtivý styl psaní mě baví. Příběh odehrávající se v 19. století ve městě zlatokopů se mi líbil a přečetla jsem jej jedním dechem během dvou dnů. Dle mého se vůbec nejedná o žádný sladkobolný románek, protože kromě očekávaného happyendu narazíte i na vážnější téma (nejen současnosti), ale hlavně na osobní bolest člověka, která ho bohužel poznamená a může negativně ovlivnit na celý život. Nechci prozrazovat víc, myslím si, že za přečtení určitě stojí, jen bych možná malinko vytkla lehce natahovaný konec. Autorku si řadím do oblíbených a jsem zvědavá na její další knihy.

modranka
13.11.2012 5 z 5

Vždy keď mám čítať príbeh, v ktorom vystupujú ženy ľahkých mravov, som v pozore a už vopred zaujmem akési obranné postavenie voči takejto literárnej postave. V tomto prípade však musím napísať, že La Vyrle Spencerová nesklamala. Nielenže bravúrne zapracovala prostitútku a jej ťažký život do príbehu, ale vykorčuľovala aj zo situácia, kedy dve sestry ochutnali jedného muža.