Odpracuj si svoje ja: Spoznaj svoje vzorce správania, vylieč sa z minulosti, pretvor svoje ja

Odpracuj si svoje ja: Spoznaj svoje vzorce správania, vylieč sa z minulosti, pretvor svoje ja https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497939/bmid_odpracuj-si-svoje-ja-spoznaj-svoje--w25-497939.jpg 5 3 3

Dr. Nicole LePera vo svojej klinickej praxi cˇasto narážala na obmedzené možnosti tradicˇnej psychoterapie. Svojim pacientom – a sebe – však chcela ponúknutˇ viac, preto vykrocˇila na cestu budovania jednotnej filozofie duševného, fyzického a duchovného zdravia. Dosiahnuté výsledky jej zmenili život, preto sa so svojimi poznatkami zacˇala delitˇ a cˇoskoro nato sa zrodila jej internetová identita „Holistická psychologicˇka“. Dnes má tento internetový fenomén viac než tri milióny priaznivcov, ktorých oboznamuje s revolucˇným prístupom k liecˇeniu spocˇívajúcom v ovládnutí svojho ja s cielˇom dosiahnutˇ trvalú zmenu. Dr. LePera túži s týmto prístupom oboznámitˇ celý svet. Kniha Odpracuj si svoje ja je manifestom samoliecˇenia a zárovenˇ základnou prírucˇkou, ako dosiahnutˇ plnohodnotnejší, autentickejší a radostnejší život. Vychádzajúc z najnovších vedeckých výskumov a z rôznych liecˇebných prístupov nám pomáha pochopitˇ, do akej miery negatívne zážitky a traumy z detstva, ktoré v nás nadˇalej žijú, prispievajú k nesprávnemu fungovaniu nášho tela aktivovaním stresovej odpovede, ktorá nás drží v zajatí vzorcov spoluzávislosti, emocionálnej nezrelosti a traumatických väzieb. Pokialˇ týmto škodlivým prejavom správania nevenujeme pozornostˇ, rýchlo nadobúdajú cyklickú povahu a vyvolávajú v nás pocit neštˇastia, nenaplnenia a choroby. Kniha Odpracuj si svoje ja ponúka cˇitatelˇom podporu a nástroje, ktoré im umožnia vymanitˇ sa z deštruktívnych vzorcov správania a získatˇ vo svojich životoch pevnú pôdu pod nohami. Táto oslava vnútornej sily navždy zmení spôsob, akým pristupujete k duševnému zdraviu a starostlivosti o seba.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Aurora (SK)
Originální název:

How to Do the Work: Recognize Your Patterns, Heal from Your Past, and Create Your Self , 2021


více info...

Přidat komentář

kalinkacz
10.04.2024 5 z 5

Uzdrav sám sebe, jedna z knih z mé letošní seberozvojové výzvy, u které jsem si byla jistá, že mi asi moc nesedne. Opak byl ale pravdou, jsem si totiž celkem jistá, že se s touto knihou potkám v seznamu těch nejlepších knih, které letos přečtu.
Kniha se věnuje holistické psychologii, o které jsem toho před čtením věděla dost málo. Když jsem viděla kapitoly "Poznej své vnitřní dítě" atp., tak jsem si opravdu byla jistá, že tohle nebude nic pro mě. Autorka mi ale vše dokázala vysvětlit (jako jediná) srozumitelně tak, že mi došlo, jak moc důležité je, se ohlédnout do svého dětství, zamyslet se na tím, kdo nás v něm ovlivnil... a vůbec co jsme si z jakého období života odnesli a jak se to na nás projevilo.
V knize najdete na konci každé kapitoly cvičení k vyplnění. Já na podobné aktivity v knihách moc nejsem, ale tady jsem opravdu vše poctivě vyplňovala... Bylo to pro mě dost náročné, intenzivní, ale taky hodně důležité.
Uzdrav sám sebe vděčím opravdu, ale opravdu za hodně. Tolik mi tahle kniha dala, mám v ní tolik vyznačených pasáží a informací, ke kterým se budu stoprocentně vracet.
Pokud chcete lépe poznat sami sebe a jste připravení se do podobné knihy pustit a nechat ji, aby vám pomohla... Pak říkám jen jedno velké ANO, pusťte se do čtení (a taky do velké emocionální jízdy).

VeruHoráková
26.02.2024 4 z 5

Běžně odborné nebo seberozvojové knihy nečtu, ale Uzdrav sám sebe mě zaujala svoji anotací a jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst.

Knihu bych popsala jako úvod a přehled o „duševním zdraví“, jeho hodnocení a zlepšování. Začíná to fyzickými základy – zdravou výživou, fyzickou námahou a snižováním stresu. Poté přechází k teorii traumatu, popisuje, jak mohou traumata vznikat a jak se projevují. Kniha je i plná osobních příběhů, které pomáhají poskytnout příklad ze skutečného života pro pojmy, o kterých se v knize diskutuje.

Na této knize se toho líbilo hodně a jsem si jistá, že pomůže mnoha lidem. Nejvíce mě zaujala sekce o archetypech traumatických vazeb. Existuje šest různých typů a myslím, že hodně lidí se v tom najde. Otevřelo mi to oči v tom, co trauma způsobuje, jaké chyby rodiče dělají a jak tyto chyby mohou ovlivnit život jejich dětí. Také se mi v knize líbila myšlenka, že musíte dodržovat sliby, které dáte sami sobě, abyste si vybudovali svou vlastní důvěru.

Uzdrav sám sebe není kniha, kterou přečtete na jeden zátah. Je to ta kniha, ke které se budete vracet, listovat si v ní nebo si dělat poznámky. O holistické psychologii jsem do této doby moc nevěděla a bylo fajn si rozšířit obzory. Člověk se i v takových knihách často najde, za mě tedy spokojenost.


Jurajovamaka
23.05.2023 5 z 5

Výborne spracovaná kniha o sile nášho podvedomia
...ako pomocou NEHO môžme meniť naše životy v ktorejkoľvek oblasti...
Ako udalosti z detstva, ktoré sme prežívali, ovplyvňujú náš celkový život...
ODPORÚČAM

Autorovy knížky

Nicole LePera
americká
2022  100%Odpracuj si svoje ja: Spoznaj svoje vzorce správania, vylieč sa z minulosti, pretvor svoje ja

Kniha Odpracuj si svoje ja: Spoznaj svoje vzorce správania, vylieč sa z minulosti, pretvor svoje ja je v

Právě čtených6x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst98x
Chci si koupit51x