Odi et Amo

Odi et Amo https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246228/bmid_odi-et-amo-246228.jpg 2 5 3

Odi et amo je fantasy novela ze světa vlkodlaků. Pojednává o zakázané lásce mladé vlkodlačí dívky a stejně mladého vlkodlaka, které k sobě poutá upřímný a vřelý cit, ale rozdělují je jejich příslušnosti k znepřáteleným klanům. Oba se tak musí rozhodnout, zda zachovat věrnost rodině nebo sobě navzájem.

Přidat komentář

adriana9101
21.12.2018 2 z 5

Narazila jsem na knihu úplnou náhodou a souhlasím s KatnissLavender, že mne zaujal její název. Opravdu malinká tenoučká knížečka, ale mělo to své kouzlo. Příběh se mi líbil, byla to taková kraťoučká rychlovka. Sice žádné úžasné veledílo, ale na poměry se mi to moc líbilo.

KatnissLavender
15.09.2017 2 z 5

Na této knize mne zaujal hlavně název. Říkala jsem si, že by to mohlo být zajímavé... No, nebylo... Snad ještě nikdy jsem nečetla větší vykrádačku klasického díla... Nebylo to úplně špatné, ale velmi mě to zklamalo...


hellena1523
11.06.2016 2 z 5

Námět nebyl špatný a líbí se mi závěr. Trochu na mne ale působil, že autorka spíš nevěděla, jak si líp s příběhem poradit, tak zvolila nejsnazší cestu.
Je to psané celkem čtivě, i když chvílemi to působí jak první pokusy třináctitelé blogerky. Ač se jedná o novelu, dala by se propracovat lépe. Ale jde o prvotinu, tím pádem se tomu dá mnohé odpustit. Ať už ploché postavy, místy bídné dialogy, nebo nepropracovanost světa, do něhož je příběh zasazen - jedná se o svět 21. století, v němž existují klany tvorů, o jejichž existenci lidé nemají zdání? Nebo je to nějaký fantasy svět, v němž žijí vlkodlaci a lidé?
Co mě tedy hodně rozčilovalo byl plagiát plakátu z nějakého časopisu pro náctileté slečny použitý jako ilustrace obálky (ten plakát jsem před nějakými deseti lety měla pověšený na zdi). Je hezké, že chtěla autorka dát prostor sestře (zřejmě mladší), ale použít plagiát?! Trochu trapas, který dílko ještě víc srazil.
Je mi líto, ale kdybych se této knížečce vyhnula, udělala bych lépe...:-(