Oddaná manželka

Oddaná manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137107/oddana-manzelka-137107.jpg 3 36 9

Rok 1907, Wisconsin. Na zasněžené nádraží přijíždí Catherine Landová, aby se poprvé setkala se svým budoucím manželem Ralphem. Osamělý, tvrdý muž se rozhodl opatřit si oddanou manželku na inzerát – ale krásná žena, kterou uvítá, tak rozhodně nevypadá. Navzdory podezření k sobě Catherine přijme, a tím se vydá na milost její kráse a vášni. Neví ale, že pro něj novomanželka chystá také jed. Catherine i Ralph před sebou skrývají strašná tajemství, a nic není takové, jak se zdá.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Reliable Wife , 2009


více info...

Přidat komentář

CleopatraKatli
08.04.2020 2 z 5

Anotace je opravdu lehce zavadejici, taky jsem cekala trochu jiny smer pribehu. Myslim, ze autor se snazil pusobit temne, depresivne, ale spis to na me pusobilo afektovane.

Jája92
02.12.2018 2 z 5

Bohužel tato kniha je důkazem, že anotace je lepší než celá kniha. Těšila jsem se na příjemné čtení, ale byla jsem zklamaná.


jaja1989
09.08.2016 odpad!

boze to byla hovadina

martasl
22.07.2016 2 z 5

Tak jsem právě dočetla,trošku jsem se teda musela přemáhat.Pořád jsem čekala na nějakou ,,bombu" v příběhu a pořád nic.....Tak nějak o ničem,zato popsání okolní krajiny-to se autor předvedl,mě až tak moc nezajímalo.těšila jsem se na zajímavý příběh,který nepřicházel.Nejvíc mě zaráželo,že si syn myslel,že otec zabil matku,byl skálopevně přesvědčen,viděl to přece na vlastní oči....nebyla to pravda,ale proč si tím byl tak jistý,autor nějak zapomněl vysvětlit....Prostě vše naťuknuto-nic nevyjasněno....
Obálka knihy ovšem krásná,poutavá-což byl asi účel,aby se vůbec prodala..Takže velké zklamání....

soukroma
23.11.2015 3 z 5

V mnohém souhlasím s přechozími komentáři: čekala jsem něco jiného, jakoby se autor nemohl rozhodnout, zda to bude psychothriller, historický, společenský či erotický román. Od všeho tam trochu bylo, ale dohromady to nedalo skousnutelný celek. Postavy se chovaly podivně, nervydrásající (a žaludek obracející) střed knihy dle mého zcela vylučoval autorem zvolený téměř happy-end.
Děsivosti amerického maloměsta počátku 20. století, o čem asi chtěl autor psát, jsou tam vtlačeny spíše jen jako novinové titulky, s poněkud klišé všudypřítomným dovětkem "to se stává". Mně se tedy moc nezdálo, že by všichni ze dne na den museli zešílet a vykonat na sobě a/nebo svém okolí zmíněné hrůzné činy..., ale hlavně jsem vůbec neuvěřila celému nosnému příběhu.

Lucina88
28.10.2014 2 z 5

Kniha zajímavým způsobem napsaná, vcelku čtivá, ale v půlce sem ji musela zavřít. Nic se zajímavého neudálo a dost sem se přemáhala ji znovu vzít do rukou...

ŠárkaD.
27.01.2014 2 z 5

Já mám z této knihy poněkud rozpolcené dojmy. Příběh se mi celkem líbil, ale způsob, jakým je kniha napsaná, je pro mne dost zvláštní. Jsem ráda, že jsem knihu četla, ale vím, že se k ní určitě nikdy nevrátím.

skulenka
09.06.2013 2 z 5

Konečně jsem ji dočetla. Příběh podprůměrný, velmi do detailů popisovaný, přitom o ničem... Pointa chabá, je-li vůbec nějaká.

evasamankova
03.03.2013 4 z 5

Od Oddané manželky jsem čekala úplně něco jiného, než nakonec přišlo. Ale vůbec mi to nevadí. Je to hodně netradiční kniha díky autorově stylu vyprávění. Obsahuje málo dialogů, děj knihy se víceméně odvíjí přes vzpomínky a myšlenkové pochody postav. Je to příběh o samotě, lásce, odpuštění, zradě a touze po životě či smrti. Velmi se mi líbil obal knihy. Oddaná manželka není na plný počet bodů, protože to by autor musel emoční změny postav lépe rozvést a s nimi prožít. Autor to však řeší rychlým posunem děje a filozofickou úvahou. Pokud však máte chuť na něco netradičního, určitě doporučuji.

Štítky knihy

20. století

Autorovy knížky

Robert Goolrick
americká, 1948 - 2022
2012  51%Oddaná manželka

Kniha Oddaná manželka je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce33x
Chystám se číst9x