Od zápisu do lavice 10 - pro děti 4-7 let

Od zápisu do lavice 10 - pro děti 4-7 let https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533417/bmid_od-zapisu-do-lavice-10-pro-deti-4-7-65e2f84f16139.jpg 5 1 1

Máte doma dítě ve věku 4-7 let? Hledáte materiál vhodný k uvolnění ruky a nácviku stříhání a jemné motoriky? Pak je tato publikace určena právě vám. Věnujte svému dítěti patnáct minut denně k rozvoji výše zmíněných dovedností, které mají velký vliv na úspěšné zvládání sebeobsluhy, kreslení, výtvarných činností, psaní, ale i na rozvoj řeči. Další díl edice Od zápisu do lavice volně navazuje na předchozí sešity a obsahuje celkem 51 pracovních listů. Z toho je 26 cvičení určených k uvolnění ruky - tzv. jednotahovek - a 25 pracovních listů se zaměřuje na nácvik stříhání a rozvoj jemné motoriky. Jednotahovky představují dráhy v podobě zvířat a různých symbolů, dítě je projíždí plynule i s menší odchylkou od dráhy samotné, avšak jedním nepřerušovaným tahem. Cvičení na stříhání, lepení a vybarvování jsou propojeny zábavným příběhem dětí z mateřské školy v Nůžkovicích, které se vydávají na školní výlet. Dítě při práci s listy trénuje primárně obratnost ruky, přesnost provedení a plynulost pohybu, plnou soustředěnost na práci a trpělivost. Cvičení postupují od jednodušších úkolů ke složitějším.... celý text

Přidat komentář

EvikU.
02.03.2024 5 z 5

Od zápisu do lavice je soubor sešitů pro děti od 4 do 7 let. Slouží k procvičování dovedností jemné motoriky a vystřihování. Tento sešit je již v pořadí desátý.

Měly jsme s dcerou možnost seznámit se sešitem s číslem 11 a zaujal nás moc. Hned jsme v něm tvořily, krásná ilustrace, vydržela u toho.

Potřebovaly jsme další sešit. Tentokrát jsme zkusily tento. Je zaměřený na uvolnění ruky, 26 listů tzv. jednotahovek v podobě zvířat nebo rostliln a věcí. Dítě jede jedním tahem celý obrázek po směru šipky. Snaží se neodchýlit od předtištěné linky.

Dále obsahuje 25 listů na procvičení stříhání. Obrázek vymalují, vystříhají a nalepí na další obrázek na příslušné místo. To jí baví moc. Střídá se pravidelně jednotahovka a na druhé stránce obrázek ke stříhání.

Celý sešit navíc provází příběh dětí z MŠ Nůžkovice. Sestavuje tak svačiny pro děti na výlet, posazuje vystříhané dětí do autobusu. Tím, že má sešit i malý příběh je o to zajímavější.

Dle mého procvičuje i logické uvažování. Protože musí přemýšlet, co kam nalepit, aby to dávalo smysl. Opět jsme obě moc spokojený. Luci se zabaví a já jsem ráda, že si doprocvičí věci zábavnou formou, které bude potřebovat ve škole.