Než mě škola zavolá: Aktivity pro jarní měsíce

Než mě škola zavolá: Aktivity pro jarní měsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479592/bmid_nez-me-skola-zavola-aktivity-pro-ja-jpC-479592.jpg 5 1 1

Hledáte materiál pro práci s předškolními dětmi? Chcete děti dobře připravit na vstup do školy a rozvíjet ty dovednosti, které jsou nezbytné pro úspěšné osvojení čtení, psaní a počítání? Pak je tato řada určena právě vám. Soubor Než mě škola zavolá se skládá ze čtyř pracovních sešitů s aktivitami, které vznikly z potřeb praxe mateřských škol a jež navazují na RVP PV. Každý sešit obsahuje 24 pracovních listů se cvičeními, která zábavnou formou rozvíjejí sluchové vnímání, zrakové vnímání a rozlišování, jemnou motoriku a grafomotoriku, předmatematické představy, paměť, a další oblasti vývoje předškoláka nezbytné pro budoucí osvojení trivia. Děti se během práce s listy naučí i prostě naslouchat, udržet pozornost u mluveného textu bez zrakové opory, zvyknou si na soustředěnou práci, na to, že musejí dobře porozumět pokynu a zadání a reagovat na ně. Úkoly jsou koncipovány tak, aby děti bavily, umožnily zapojení co nejvíce smyslů a rozvíjely zejména ty oblasti, které děti před vstupem do školy plošně zlobí a ve kterých ještě pokulhávají. Se sešity se dá velmi dobře pracovat i v domácím prostředí. Listy zpracovávají témata tak, jak je přináší školní rok. Najdeme zde pracovní listy k jednotlivým svátkům, zvykům a tradicím (jako je např. sv. Václav, vznik republiky, advent, sv. Barbora, masopust, Velikonoce atd.), ale i péči o zdraví, životní prostředí, režim dne, činnosti typické pro jednotlivá roční období atd. Každý sešit je doplněn metodickými pokyny. Ty ukazují, jak s daným listem pracovat, jaké jsou jeho výstupy, ale i jak ho zařadit do dalších aktivit k danému tématu v mateřské škole. Celý materiál podporuje pozitivní přístup ke světu, rozvíjí prosociální cítění a občanskou zodpovědnost. Sešity doplňují hravé ilustrace Libora Drobného, známého dětského ilustrátora.... celý text

Přidat komentář

EvikU.
09.03.2024 5 z 5

Aktivity pro jarní měsíce pro děti 5 - 7 let. Sešit obsahuje spoustu nových informací. Děti si procvičí, která zvířátka bydlí na statku a která v lese. Informace o včelách, co byla Morana, kdy se slaví MDŽ, jak se vyrábí papír a nebo povídání o vodě, děti tak vědí, která je pitná, užitková, rozdíl mezi slanou a sladkou vodou.

Jsou v ní dny Velikonoc, zvyky a pokrmy, den učitelů nebo jak se správně chovat na silnici. Den maminek a také Česká mapa a děti se naučí, kde na mapě bydlí nebo kde už byli s rodiči na výletě.

Na konci je tištěný text pro učitelé ale i rodiče. K jednotlivým úkolům je nejdříve povídání o jednotlivém úkolů. Jsou-li tam obrázky dřeva a papíru, podle textu vzadu, které jim učitelka přečte jsou děti schopné vybavit a určit pořadí malých obrázků jak jde výroba za sebou.

Na každou stranu je tam krátké povídání k obrázkům. Je to taková výuka hrou. Děti se naučí nové věci, ale formou zábavy. Doporučuji hlavně pro děti, které rádi malují. Pro nás ideální. Omalovánky už nemám ani kam dávat. Malujeme každý den. :)