Od knoflíkové dírky k rozluštění záhady Nazca

Od knoflíkové dírky k rozluštění záhady Nazca https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310214/bmid_od-knoflikove-dirky-k-rozlusteni-za-seW-310214.jpg 5 1 1

Moderní archeologie oddělila jednotlivé obory výzkumu tak, aby v nich vyškolení specialisté s pomocí nejmodernější technologie dosahovali co nejpřesvědčivějších výsledků, ale pokulhává ve schopnosti celkového vyhodnocení nálezů mezi jednotlivými obory. Autor se pokouší tento prostor vyplnit. V knize vysvětluje smysl pravěkých jeskynních maleb, nálezů sošek a pravěkých zbraní. Čtenáře podrobně seznámí se záhadnými obrazci na planině Nazca a přizve je ke společnému rozluštění této záhady. Jeho převratné hypotézy jsou jednoduché a přesvědčivé.... celý text

Přidat komentář

jaroiva
01.11.2016 5 z 5

Výborná knížka. Přečetla jsem jedním dechem. A ještě i poslední kapitola mě přesvědčila o tom, že jsem vybrala správně, co si přečíst. Poutavé a zajímavé. Věřím, že to bude všechno pravda.
Trocha "technické archeologie" aneb pohled na vykopávky z poněkud jiné strany, který může vést (a taky vede) k zajímavým závěrům a osvětlení daleké historie.
Jako nadšený návštěvník planiny Nazca jsem hltala každé slovo knihy. A pan Sonnek dokázal i to, že jsem přehodnotila své přesvědčení o možném vzniku obrazců nejen na Nazce.

Štítky knihy

pravěk záhady planina Nazca

Autorovy další knížky

Jiří Sonnek
česká, 1947
2015  100%Od knoflíkové dírky k rozluštění záhady Nazca
2022  60%Kamínky z Nepálu