Objevuj svět zvířat – Podivní, divocí, úžasní!

Objevuj svět zvířat – Podivní, divocí, úžasní! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492908/bmid_objevuj-svet-zvirat-podivni-divoci--dpv-492908.jpg 5 2 1

Profesor Tim Flannery už dokázal mnohé: objevoval nové živočichy, vykopával kosti dinosaurů nebo se potápěl v řekách plných krokodýlů. Zároveň zná odpovědi na tyto otázky: Opravdu existují zombie medúzy? Která zvířata jedí hovínka? A proč to vlastně dělají?! Mohou ti upíři vysát krev? Který hmyz pije slzy? Tato cesta do hlubin zvířecí říše je nabitá překvapivými informacemi a vtipnými ilustracemi. Během ní se budete smát nahlas… i šklebit odporem!... celý text

Přidat komentář

IHT
11.07.2022 5 z 5

Tima Flanneryho znam z jinych jeho knih (neprelozenych do cestiny), tak jsem byl moc zvedav, jak se profesionalni zoolog popere s popularizacni knizkou pro deti.
Zvladl to skvele! :)
Kniha je sice prvoplanovy pelmel faktu o vybranych druzich zvirat, ale temer u kazdeho jsem se i ja dozvedel nejakou novou zajimavost. Moc prima jsou autorova "okenka" pridavajici osobni zkusenost s danym druhem - casto to jsou vtipne ci dobrodruzne historky. Kratke "kapitoly" (obvykle 4 strany na zvire) jsou idealni pro male ctenare ci cteni pred spanim.
Graficka uprava je mimoradne povedena (byt bych uvital i fotografie zvirat, protoze nektere kresby jsou az moc stylizovane - ale to uz by knihu posunulo do jine roviny) a musim pochvalit ceskou redakci textu - je to fakt dobry preklad! Smekam! I preklepu je minimum. :)

Štítky knihy

příroda zvířata, fauna mořští živočichové příroda živá ekologie živočichů vzácní živočichové komunikace živočichů

Autorovy další knížky

Tim Flannery
australská, 1956
2007  73%Měníme podnebí: minulost a budoucnost klimatických změn
2020  90%Objevuj svět zvířat – Podivní, divocí, úžasní!

Kniha Objevuj svět zvířat – Podivní, divocí, úžasní! je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x