Obětavá Zrzečka

Obětavá Zrzečka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521480/bmid_obetava-zrzecka-1ct-521480.jpg 5 11 2

Pamatujete se na vyprávění veverky Zrzečky z křivoklátské hájovny? Povím vám ještě něco z jejích příhod: Starý dub se rozstonal ... (3. vydání)

Přidat komentář

eleryn
23.11.2017 5 z 5

K mé radosti jsem se dostala na zahraniční stáž do Řecké Thessaloniki a mimo učení českého jazyka děti z řecko-českých rodin, jsem se zapojila do recenzí knížek české knihovničky, která se tu pomalu rozrůstá :-) A zde je moje recenze na tuto knihu:
Jak se vlastně zachraňuje Starý dub? Veverka Zrzečka na jaře zjišťuje, že její dub, ve kterém má svoje doupě, chřadne. Snaží se tedy zjistit, co způsobilo, že větve usychají, a proč vadnou dříve tak pěkně zelené listy. Sama na to však nestačí, a tak poprosí o pomoc další zvířátka žijící na Starém dubu. Strakapúd letí prozkoumat větve a myška Šedivka a myšák Šedivec mají na starost kořeny stromu. Zvířátka však nakonec zjistí, že musí o pomoc požádat datla. Ale kde takového datla najít, když u nich v okolí žádný nebydlí? Veverka Zrzečka se tedy vydává na pouť za datlem ze sousedství. Co vše se jí na cestě přihodí za dobrodružství, a jak nakonec dopadne záchrana dubu? Kniha je doplněna nádhernými barevnými obrázky a psaná velkými písmeny, takže je vhodná pro malé děti, které se začínají učit číst.

buccaneerka
17.06.2017 5 z 5

Stejně jako první díl veverky Zrzečky - i toto je něco nádherného. Ve vydání z roku 1941 jsou ilustrace vyvedeny v překrásných sytých barvách s ostrými konturami, což novější vydání už nemají, zřejmě kvůli technice tisku. I tak ale geniální kombinace autora a ilustrátora.


Štítky knihy

veverky

Autorovy další knížky

Josef Zeman
česká, 1891 - 1954
1941  91%Dobrodružství veverky Zrzečky
1941  95%Obětavá Zrzečka

Kniha Obětavá Zrzečka je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x