Obec naskrz skrz

Obec naskrz skrz https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400514/bmid_obec-naskrz-skrz-UlC-400514.jpg 4 8 4

Zdravý selský rozum, úhledně a přehledně zabalený do knižní publikace, která nahlíží na venkov a život tak, jak se jím dosud nikdo uceleně nezabýval. Pro současné či budoucí zastupitele obcí. Aby se nám všem, a nejenom na venkově, lépe žilo.

Literatura naučná Architektura Sociologie, společnost
Vydáno: , Blank Page
Originální název:

Obec naskrz skrz , 2019


více info...

Přidat komentář

uzivatel2922
27.07.2023 5 z 5

Kniha sa zameriava na témy ako konformita, sociálna kritika, národná identita a ľudské hodnoty a je považovaná za klasiku slovenskej literatúry. https://flappy-bird.io

savannabosco
04.07.2023 5 z 5

Toto nezaměstnává zdravý rozum a je to poměrně stručné, ale podrobné shrnutí výzev dnešních měst a společnosti. https://badland.online


ovce_na_balkone
11.01.2020 1 z 5

Knihu nedoporučuji. Většina knihy není žádným manuálem, ale popisem autorových úprap nijak nesouvisejících s avizovaným tématem. V první části knihy autor své pracovní neúspěchy ospravedlňuje většinou chybami a neseriózností svých společníků a špatně fungujícím systémem. V knize se autor také přiznává k tomu, že neohlásil na policii podvod firmy, kde pracoval. Z firmy pouze odešel a firma ještě další půl rok tento podvod realizovala. I přesto autor cítil morální převahu napsat svůj návod pro obecní zastupitele na českém venkově, který představuje druhou část knihy. Pokud měla být kniha motivační, možná nebylo úplně chytré všechny zastupitele házet do jednoho pytle a označovat je za nekompetentní. Autor v zásadě rozděluje obyvatele obce na dvě skupiny, na ty hloupé zastupitele, co prosazují nesmyslná řešení a občany nebo prostý lid, jak je občas popisuje, kteří vědí, co chtějí. Popisuje na několika příkladech svoji špatnou zkušenost jako dodavatele mobiliáře. Nikdy ale neuvede jméno obce, takže nic z toho nelze ověřit. Jeho návodem na řešení podle něj špatné situace v českých obcích je selský rozum a inovativní přístupy. Kniha má být propagací participace na obcích. Elementární součástí participace je nenásilná komunikace, naslouchání a schopnost mediace. Autor ale napříč knihou ukazuje, že tím dobrým mediátorem být neumí. Kniha popisuje jen ty problémy, na které autorova firma umí prodat řešení. Kniha je tedy spíš prodejním katalogem zaměřeným na obce s velmi dlouhým úvodem. Knihu jsem si přečetla, protože ke křtu knihy přidala své jméno umělkyně Kateřina Šedá a kniha byla křtěna v pražském CAMPu. Bylo ale podle mě zásadní chybou knize tuto propagaci poskytnout jako knize. Autor může být dobrým zhotovitelem mobiliáře, ale psaní knih by si měl odpustit. O stejném tématu ale lépe a kultivovaně píše Michaela Hečková.

Night
29.01.2019 2 z 5

Vcelku stručně ale dostatečně popsaná problematika dnešních obcích a celkové společnosti, která přestává používat selský rozum.

Štítky knihy

české obce správa měst, obcí a území

Autorovy knížky

Michal Roman
česká, 1976
2019  73%Obec naskrz skrz

Kniha Obec naskrz skrz je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x