O výru Václavovi

O výru Václavovi https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506252/mid_o-vyru-vaclavovi-qwf-506252.jpeg 4 3 1

První čtení - O výru Václavovi - Výr Václav spokojeně spal, když tu se ozvala rána. Bum. Jeho domeček se začal otřásat, Co se stalo? Václav se rozčílil. Protože Václav Byl vznětlivý a neuměl kontrolovat svůj hněv, tak si to hned šel s těmi nezdvořáky co ho probudili, vyřídit. Zjistí, že kamarádi ho omylem kopli míč do stromu na kterém spal. Naučí se Vašek ovládat svůj hněv a omluví se kamarádům, že k nim byl nezdvořilý? Na knize spolupracovala autorka textu Ana Serna s dětským psychologem Henarem Inigem. Kniha krom prvního a čtení a větších písmen, také učí děti jak se vypořádat se různými těžkými situacemi, a hněvem. Kniha je doprovázena krásnými ilustracemi Kasandry. Je vhodná i pro genetikou metodu čtení.... celý text

Pro nejmenší
Vydáno: , Sun
více info...

Přidat komentář

bibi.r
19.07.2023 4 z 5

Pro děti 3+

Příběh hodnotím velmi dobře. Výr Václav neumí kontrolovat svůj hněv a snadno vyletí. Fajn příběh k následnému povídání o tom, jakými způsoby můžeme zvládat svůj hněv nebo i špatnou náladu. A že třeba někdy nevadí, když se nám to stane, ale je důležité s tím pak něco dělat.

Kniha je psaná jen velkými písmeny, což je asi super pro začínající čtenáře, ale mě to vždycky rozhodí, neb se mi špatně určuje, kdy mám klesnout hlasem, že už je tečka :D.