O pastelce bez barvy

O pastelce bez barvy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46495/bmid_o-pastelce-bez-barvy-kZm-46495.jpg 4 13 8

Malá Pastelka si vybírá barvu. A všechny jsou tak krásné! Bílý sníh, žlutá slunečnice, modrá chrpa, zelený vodníček, červené jahody, hnědé kakao, černý pejsek a duhová kouzelnice. O kterou barvu bude svět bohatší, až Pastelka vykoukne z kouzelného ořezávátka, se malí čtenáři dozví z této půvabné knížky.

Přidat komentář

muchomurka
30.12.2023 4 z 5

Nám se knížka moc líbila, přečetli jsme ji během jednoho večera. Bylo to vtipné, nápadité a neotřelé. Jen ten závěr mě trochu zklamal, byla jsem napnutá, jakou barvu si pastelka vybere a proč... Ale nevadí.

broskev28
14.01.2021 5 z 5

Podle některých komentářů mám pocit, že jde o knížku jen pro některé děti (i dospělé). Vzhledem k tomu, že komentář Atlantis byl zklamán třeba knížkou Kosprd a Telecí, kterou naše děti milují, tak nepřekvapí, že my jsme byli nadšení.
Třeba hned první odstavec:
"Za devaterými stoly a devaterými šuplíky bydlela v jednom velikém penále malá pastelka. Maminka Tužka a tatínek Fix si s ní užili už od narození. Byla totiž pořádně ořezaná a do všeho strkala špičku."
Už tohle mě dostalo a dál jsem jen obdivně hýkala nad spoustou překvapivých nápadů, slovních spojení i obrázků. Slovutný Tuba Tempera neměl chybu, každá barevná kapitola a každé dveře do ní skrývaly tajemství a překvapení. V každé kapitole malá pastelka našla zajímavou kamarádku/kamaráda a vůbec mi nepřipadalo, že jedeme podle jednoho schématu, už třeba jen kvůli těm zmiňovaným dveřím, skvělý nápad.
Samostatnou kapitolu tvoří barevné řešení knížky, ilustrace a především barevné dvojstrany, hned máme námět do výtvarné výchovy. Poklona Markétě Laštuvkové!
A závěr našim dětem dokonale vyhovoval, protože je pasoval do role spoluaktérů, a to se jim moc líbilo. Takže já určitě doporučuju.


Atlantis
18.11.2020 2 z 5

U téhle knihy bude hodně záležet na tom, jaký jste čtenář a co očekáváte od titulu pro malé děti. Milujete Malého prince a jdete do kolen vždy, když čtete o rozkošných jinotajích, postavách, které sice naprosto nedávají smysl, ale jsou tak roztodivné a podobně? Tak potom si Pastelku užijete. Za mne to byla slátanina, která omílala stále dokola jeden nápad. No a samotný závěr, ten je sám o sobě na strhnutí hvězdy.

anna.zahy
03.10.2020 5 z 5

Je to moc hezká knížka a má moc krásné ilustrace, ale nepochopila jsem konec, že nevím přesně, jakou barvu pastelka má.

witiko
24.07.2017 2 z 5

Vlastně jsem rád, že se knížka někomu líbí, protože nás hodně zklamala. Nalákal nás nápad a krásné ilustrace (jen za to ty dvě hvězdičky). Čekal jsem, že se dcera pohádkovou formou seznámí s významem, povahou nebo funkcí jednotlivých barev, ale tady se v kapitolách nic neděje, jen se vedou dost nesmyslné a rozvleklé dialogy, které s dotyčnými barvami vlastně vůbec nesouvisejí. Také způsob vyprávění je příliš upovídaný a rozvleklý. Ani závěr neuspokojil, protože z něj nevyplývá nic pro život nebo pro malování. Ano, barvy jsou hezké všechny a nejvíc, když jsou pohromadě, ale neznám pastelku, která by malovala právě takovou barvu, jakou děti zrovna chtějí. Co tím chtěla autorka říct, nám prostě uteklo. Ale přečtete si a udělejte si názor sami.

Hedvikas
18.04.2015 5 z 5

Skvělý nápad, hezké obrázky, ale pětiletá dcera špatně brala závěr, pořád se těšila na to, jakou barvu si pastelka vybere, čehož se nedockala.

gfdsa123
14.03.2015 5 z 5

Knížka se mi velmi líbila, hlavně její krásné ilustrace. Dcera si je ráda prohlíží a až bude větší, přečtu jí příběhy v jednotlivých kapitolách, které jsou pěkné a milé.

Naglice
19.12.2011 5 z 5

Tato knížka se mi velmi líbila. I když jsem si nejdříve myslela, že mě nebude bavit, již po první kapitole se mi knížka velmi líbila. Je opravdu barevná a to nejen spoustou překrásných ilustrací, ale také množstvím přirovnání a popisů autorky. Vše je krásně vylíčené a příběhy v jednotlivých kapitolách poutavé. Opravdu mohu jen doporučit.

Štítky knihy

pastelky

Autorovy další knížky

Martina Komárková
česká, 1963
2012  91%Tarbíci a Marabu
2008  85%O pastelce bez barvy
2018  93%Tarbíci a Marabu II.
2010  60%Modlitebník
2007  80%Prašní lidé

Kniha O pastelce bez barvy je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x