O nemocech duše

O nemocech duše https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88221/o-nemocech-duse-88221.jpg 4 26 4

Podtitul: Kapitoly z psychiatrie. Kniha se věnuje jak slavným psychiatrům, tak psychickým nemocem.

Přidat komentář

micha-ella
16.07.2017 4 z 5

Velmi zajímavé.

edysy
01.01.2015

Přečetla jsem si kapitolu o schizofrenii, protože ta mne zajímala nejvíce, o ostatních nemocech duše radši nic vědět nechci, i když možná ze zvědavosti nahlédnu pod pokličku, ale jen v knize!!! No, chci říct, že když autor přešel při popisu schizofrenních příznaků do ichformy, tak jsem šla smíchy do kolen. PSYCHIATR!!! Ale pak už to zas až tak k smíchu nebylo, každopádně pane Vacek máte bod, ale současně zdravím paní Sechehayovou a objevitele paliperidonu... Knihu ale nebudu hodnotit, protože jsem ji nečetla celou. Zatím.


kejty91
28.11.2014 4 z 5

kniha byla obsáhlá - věnovala se několika druhům duševních onemocněních většinou z pohledu psychoanalýzy - mě osobně bavily kapitoly o schizofrenii, psychosomatice, začátek knihy věnující se dějinám nemocí duše a konec knihy věnující se zneužívání psychiatrie na poli politiky, např. v oblasti holocaustu, který začal, když si Němci prosadily, že začnou vyhlazovat jako první duševně nemocné lidi a vygradovalo to postupně na vyšší level.

Kniha má co nabídnout poctivému čtenáři.

Pablo Kral
02.10.2013 5 z 5

Jak sám autor zdůrazňuje, není to ani učebnice, ani osvěta, ale vyprávění o psychiatrických onemocněních. Autor do knihy vložil i kapitolu o psychoanalýze a o politickém zneužití psychiatrie.
Jsem přesvědčen, že pro laika je to v diskutovaném oboru to nejlepší možné seznámení s problematikou. Je napsána v rámci možností srozumitelným jazykem a „čte se sama“. Osobně jsem tento kousek přelouskal už třikrát, a pokaždé mi kniha dala nějaký nový úhel pohledu na otázky „nemocí duše“. Po pár letech jsem si ji opět osvěžil a nemám nic co bych jí vytknul. Kniha u mne vede absolutní žebříček v žánru naučné literatury a zaujímá čelní postavení v knihovně. Vskutku skvostný opus zasluhující obdiv.

Štítky knihy

duševní poruchy, duševní nemoci

Autorovy další knížky

Jaroslav Vacek
česká, 1931
1996  88%O nemocech duše
2001  84%Velké psychiatrické případy
2012  100%O duši, šílenství a genialitě
2012  73%Mýtus Věčného Žida

Kniha O nemocech duše je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst34x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x