O malém tučňáčkovi a jiné pohádky

O malém tučňáčkovi a jiné pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247991/bmid_o-malem-tucnackovi-a-jine-pohadky-HUH-247991.jpg 3 3 3

Milé děti, přečtěte si příběh o malém popleteném tučňáčkovi, který se neustále ztrácí, ale vždy najde cestu domů k mamince, a nejen o něm. Krom toho vás pobaví pohádka o pošetilém Platýzovi nebo o bojácném tuleníkovi. Tato knížka je plná roztomilých zvířátek a jejich neobyčejných příhod.

Přidat komentář

Varjohukka
23.04.2022 4 z 5

Za mě tak 3*, dcerce se to líbilo víc, protože tam byla i nezvyklá zvířátka.

lenka9044
11.04.2019 4 z 5

Název je velmi zavádějící - o tučňákovi je tam jedna jediná pohádka. Ale i tak nás pohádky zaujaly, protože jsme se při čtení setkali se spoustou neobvyklých zvířátek - želva, kapustňák, mořský koník, platýs, chobotnice, tuleň, hvězdice, ale i "u nás běžně dostupná" zvířátka se v knize objevila - husa, kohout, ježek, prasatko... Zajímavé také byly pohádky třeba o ledových květech nebo některých našich kytičkách...
Stručně řečeno - kniha je to hezká, pohádky docela dobře napsané, ale název neodpovídá obsahu knihy.


bibi.r
09.07.2015 2 z 5

Mno v obálkovém názvu se nic o "jiných pohádkách" nepíše, takže jsem si myslela, že jsou to opravdu jenom dobrodružství malého tučňáčka (což je moje oblíbené zvířátko). Tučňákům je však věnovaná pouze jedna pohádka a ještě ke všemu nudná.
Zajímavé určitě je, že autorka zvolila pro nás středoevropany povětšinou netradiční zvířátka jako kapustňák, platýs (přičemž v knize se píše platýZ a česká pravidla uvádějí psáno se S, tak si nejsem jistá zda je to správně), mořský koník atd.
Upřímně přiznávám, že jsem si přečetla pouze dvě pohádky, ale vůbec mě nezaujaly ani nenavnadily na další čtení.

Autorovy další knížky

2018  84%Padesát odstínů tymiánu
2015  67%O malém tučňáčkovi a jiné pohádky
2013  70%Ve stínu temných křídel
2016  40%O bázlivém strašidýlku