O kolečko víc

O kolečko víc https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474693/bmid_o-kolecko-vic-1Bq-474693.png 4 7 4

Ztřeštěná kniha o tom, že mít o pár koleček víc nemusí být vždycky na škodu. Zvlášť když vám pomůžou zachránit vaši vesnici a tak trochu i celý svět před bláznivým zloduchem. Třináctiletý Vincent Libeček býval skvělým fotbalistou, než na školním výletě skočil šipku do vody. Od té doby má díky svému vozíčku, na kterém brázdí Pšoukovice se svým gangem ze 7. B a prudce inteligentním francouzským buldočkem Winstonem, o pár koleček víc. Náraz hlavou do šutru mu ale spustil senzory, a on se tak v každém snu mění v superagenta JATKA (Jedinečné Absolutně Tajné Kvalifikované Agentury). Teď před ním a jeho týmem stojí nepřítel bláznivější a šílenější než všechny tobogany a horské dráhy střední Evropy. Tento bývalý neúspěšný spisovatel žije na okraji společnosti v obří zavařovačce a chystá se pomstít všem posměváčkům. Záchrana Pšoukovic nebude úplné lehárko. Čeká na vás létající supervozík, terapeutická miniprasátka, ztřeštěné honičky, první láska a spousta dobrodružství.... celý text

Přidat komentář

LucyEcstasy
21.02.2024 4 z 5

Čtveřice kamarádů, jeden dospělák a velice inteligentní francouzský buldoček se vypraví zachránit Pšoukovice před zlotřilým Shakesmelounem!

Že vám to přijde jako ztřeštěná pohádka? Ono taky je. David zde vytvořil něco, co jsem v životě nečetla. Stejně jako u jeho Jednorožce.

Jedná se o bláznivou, vtipnou knížečku, kde máme hendikepovaného Vincenta a jeho JATKA. Ne, neumírá se v nich, ale jelikož je to tajné, tak vám nemůžu vysvětlit, co přesně to je. To se musíte dočíst.

Nicméně Vincent často sní o dobrodružstvích a na jedno se s ním vydáme. Máme tu neúspěšného spisovatele Shasmelouna, který se rozhodne zničit všechny knihy v Pšoukovicích, aby všichni četli jen jeho díla. Podaří se ho zastavit?

U téhle knihy je znát, že je mířená na děti. Krátké, úderné věty, bez zbytečně dlouhých popisů a odboček od hlavního děje. Velkou roli hrají i krátké kapitoly a jednoduchost textu.

Co se mi ale nejvíce líbilo byla ta fantazie použitá uvnitř. Tam si vaše představivost bude libovat a nejedenkrát se zasmějete. Mě dostal ředitel školy vášnivě tancující na hudbu Shakiry či terapeutická miniprasátka (jedno takové by se mi hodilo domů).

Celkově se s knihou nebudete nudit. Autor umí trefně vystihnout dané okamžiky, udrží vás v napětí a navíc vám dá i něco víc.

Je velká škoda, že obě knihy Davida nejsou více vidět, protože za mne za to stojí.

dájavídek
24.05.2023 5 z 5

Kniha která mě na začatku nudila, ale pak mě to hned začalo bavit!


nela3812
15.02.2022 4 z 5

Pokud bych tuto knížku měla popsat zcela stručně, řekla bych, že je jedinečná. Její námět je skutečně neotřelý a za svou čtenářskou kariéru jsem se s něčím podobným ještě nesetkala.

Oceňuji a velmi obdivuji autorovu fantazii, se kterou tento příběh vytvořil. Hned z počátku zjistíte, že jste více nereálný příběh ještě nečetli a budete cítit návrat do svých dětských fantazií, které se alespoň na stránkách této knihy stanou skutečností.

Kniha se bude líbit jak malým, tak velkým čtenářům. Troufám si říct, ze tato kniha vás zaujme i kdyby jste byli výhradním čtenářem hororu nebo erotické literatury. Příběh je originální, bláznivý a zábavný. Má své kouzlo, díky kterému vás naprosto pohltí.

Kromě trestných a vtipných přirovnání, obsahuje knížka také krásné ilustrace.

Jediné co mi na knize nesedělo bylo Winstonovo psí pošišlávání. Jeho monology pro mě byli obtížně čitelné. K jeho roli to sedělo, ale pro mě je to jedna z věci kterou v knihách opravdu obtížně čtu a v příběhu bych to osobně mít vůbec nemusela.

Na závěr už jen doporučím číst knihu po kapitolách. Kniha byla vytvořena s opravdu velkou dávkou fantazie a pro mladší čtenáře. Dětská léta už mám za sebou, proto jsem si knihu dávkovala postupně v průběhu 2 týdnů a moc jsem si ji užila.


Hodnotím 4/5

Klesňa
19.01.2022 4 z 5

Tahle ztřeštěná knížka mě očarovala. Příběh je kouzelně bláznivý a veselý, stejně jako dětská fantazie. Líbilo se mi, jak je každá postava jiná a originální a jak ve mě každé příjmení vyvolává pocit hladu, protože se všichni jmenují podle jídla. Hrozně jsem si užil, jak si autor hraje se slovy. Jeho vtipné přirovnání a různé popkulturní odkazy mě pobavily a věřím, že se budou líbit i dětem. Některé odkazy už jsou přece jenom pro nás starší a děti je asi znát nebudou, ale beru to jako další plus, protože dítě je zvídavé a určitě se poptá (nebo si to sám vygooglí) a tak se dozví i něco nového. Další co se mi líbilo, byl fakt, že Vincentovo zranění je zde bráno zcela normálně a autor se z toho nesnaží udělat nějaký emotivní prvek. Pokud totiž nebudeme na nějaké odlišnosti poukazovat, děti je podle mého jako odlišnosti brát ani nebudou. I to, že autor drží krok s dobou, je skvělým osvěžením (Youtube, TikTok…). Za mě je to super knížka provšechny mladé a rodiče, kteří ještě to kolečko navíc neztratily. IG: @klesnacte

Autorovy další knížky

2021  78%Jednorožec
2021  89%O kolečko víc

Kniha O kolečko víc je v

Právě čtených2x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit7x