O Kanafáskovi

O Kanafáskovi https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198618/bmid_o-kanafaskovi-198618.jpg 4 20 10

"Na nejvyšším místě na zemi stojí hrad Snovíz a v něm bydlí uspávací skřítci. A ti si na každé dítě, které ještě nespí, pěkně posvítí. Jenže na nespavce Jonáše nic neplatí…“ A když se do toho vloží rozverná uspávací peřina Kanafásek, není o noční dobrodružství nouze. Pokud chcete vědět a VIDĚT, jaké příhody Kanafásek s Jonášem zažili, skočte do kouzelného světa téhle knížky.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
23.04.2023 5 z 5

Kluk Jonáš má zvláštní peřinu....
Uspávací peřina a kamarád na dlouhé chvíle Kanafásek. Původně přišel malého kluka uspat, ale zábava přišla dříve než se stihly zavřít kukadla.
Hrad Snovíz má ale pěkného zaměstnance:)
V dětství se mi líbil i večerníček, kouzla já ráda a tohle se mi hodí dokonce i do výzvy, která tady ale zatím není- dětská výzva , kniha , ve které jsou kouzla .

Sandalkar
23.03.2023 5 z 5

Silene pribehy, blaznive ilustrace, text pod obrazky i v nich,.... ale syn (3 roky) ji miluje. Pohadky jsou akorat tak dlouhe na cteni pred spanim a jsou po jednotlivych dnech. Ocenuji zejmena pri smlouvani, zda budeme cist jeste kousek. Takze jako mama spokojeneho ctenare musim dat 5*, na deti funguje.


Kontryhelka
28.01.2023 2 z 5

Za mně praštěný večerníček i knížka. Nic moc. Ale dětem se to líbilo. Já jsem asi hodně přísná co se týká pohádek a mám velký sklon srovnávat krásné pohádky mého dětství a nějak nemohu přijít na chuť těmto moderním hrůzám. Bohužel. Za mně divná, nic neříkající ztřeštěnost.

Litocha
06.06.2022 3 z 5

Synovi se kniha líbila, pro mě je spíše průměrná. Trochu mi vadil až příliš jednoduchý děj. A ilustrace? Popravdě, Galina Miklínová to umí i mnohem líp. Ve večerníčkové podobě asi příběhy vyzní líp.

Petja
02.08.2019 4 z 5

Komiks většího podlouhlého formátu (malé děti si tedy musí prohlížet na stole, protože knihu ještě neudrží) o uspávací peřině Kanafáskovi a Jonášovi podle oblíbeného Večerníčku – jednotlivé kapitoly odpovídají komiksovým epizodám, obsahují hodně obrázků a text v bublinách, takže je náročnější na předčítání, protože je nutné ukazovat, co která postava říká. Ideální tedy je, pokud dítě už číst umí nebo si rádo samo prohlíží. U nás každopádně hodně oblíbená publikace.

Candide
26.10.2018

Za mě kniha bohužel nefunguje. Forma večerníčku sedí tématu mnohem lépe.

triatlet
25.02.2018 5 z 5

Jeden z nejnápaditějších moderních večerníčků funguje i v knižním vydání.
"Na Snovízu na hradě,
bydlí skřítků habaděj.
Uspávači malí,
na cestu se daly,
tam kde děti dováděj.

Peřiny hned vystřelí,
do zlobivých postelí.
když po dětech drapnou,
tak jim pusy sklapnou,
usnou i když nechtěli.

Když jsou děti v posteli,
skřítkové jsou veselí.
Má to jeden háček,
rošťák Kanafásek,
zase dneska rozbalí."

knihamouder
12.04.2017 4 z 5

Večerníček o peřince, malém klukovi a jejich večerních dobrodružstvích místo klidného spaní. Kdo by je nemohl milovat.
Děti tiše seděli a poslouchali, obrázky se jim moc líbily a já se i zasmála. Třeba u dílu, kde se trhá zoubek starou metodou, kterou zná jistě každý. Ještě, že na ni nakonec nedošlo a pomohla sousedka.

Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

Kniha je zpracována podle sedmi dílů Večerníčka, a vlastně jde o takový dětský komix. Textu je tady poskromnu proto knihu zvládnou i ti nejmenší čtenáři, kteří si jistě rádi prohlédnou obrázky. Kniha se výborně hodí jako pohádky před spaním.

Příběhy jsou hravé a zábavné. Děti mohou obdivovat obrázky a diskutovat o nich. Pro ně to bude vždy velké dobrodružství stejně jako pro Jonáše. Až trochu lituji, že jsem již dospělá. Knihu jsem však přečetla jedním dechem a spala jsem po ní jako miminko.

bibi.r
06.03.2015 3 z 5

Večerníček neznám, ale knížka byla fajn.

Štítky knihy

Večerníček

Autorovy další knížky

Galina Miklínová
česká, 1970
2014  77%Labyrinty světa
2012  88%O Kanafáskovi
2017  0%Čtyřka na Moruši

Kniha O Kanafáskovi je v

Přečtených28x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x