O jelenovi s kulometem a jiné trampské zkazky

O jelenovi s kulometem a jiné trampské zkazky
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107424/o-jelenovi-s-kulometem-a-jine-tramp-VZd-107424.jpg 4 26 26

Přidat komentář

a304
27.03.2023 5 z 5

Pán Mikulka má rád všechny děti, které věří na zázraky , tak píše pohádky pro čtenáře od tří /ty si čtou obrázky, proto jich pro ně nakreslil tolik, než poznají všechny kamarády z abecedy/ do sta a více let /dnes ti starší, co špatně vidí a slyší si vezmou naslouchadlo a knížku si mohou poslechnout/. z r.1996 tsr. 60:
Citace: "Bezpečnostní zámek : Ježibaba naslouchala tak dlouho televizním zprávám kriminální ústředny, až si nechala namontovat bezpečnostní zámek. Šišatou chýšku měla sice uprostřed černého hvozdu, ale v kredenci pod talířem 72 korun a tak POCIT bezpečí byl k NEZAPLACENÍ."
Pohádky milujete nebo ne. Rozhodnutí je jen na vás.

KaMal
18.08.2019 5 z 5

Nesedne každému, ale u většiny "pohádek" jsem se zasmála...politický velmi nekorektní nostalgie :-D


PospecBrno
07.12.2018 5 z 5

Kniha není v první řadě pro děti! Kdo zná autora, ví, že oplývá bezbřehým cynismem, půjčovala jsem si ji v knihovně stále dokola. O tom, že je knížka úžasná, svědčí to, že je zcela nesehnatelná! Tak!

Tyyynab
16.04.2018 odpad!

Když pominu, jak chabé a špatné byly příběhy (po každém z nich se mi vkrádala na mysl otázka "Proboha proč?"), vadilo mi hodně, jak Mikulka používá nevhodně stereotypní představy (Romové kradou a blázni se zavírají do klecí, aby byl klid), případně hodně zvrácené představy, které bych před dětmi snad nikdy neprezentovala (Dětský domov vychoval z dětí řádné občany). Krásným lidem vše vychází a těm, co kradou a podvádí taky. Kde to jsme??? Takhle to v pohádkách nefunguje. A ani v těch "moderních" by nemělo (i když toto má s pohádkami pramálo společného). Občas jsem měla pocit, že to autor "odfláknul", zvraty jsou naprosto ne-uvěřitelné a nepravděpodobné... Dětský čtenář není blbý čtenář! Není tu žádné poučení ani nijak zajímavá nebo vtipná pointa. A už vůbec jsem nepochopila, co mají tyto slátaniny společného s trampimgem - trampové a skauti měli alespoň nějaké ideály a snažili se dodržovat určité zásady. Tato výchovná složka ovšem v knize absentuje.

Mairiel
24.01.2012

Další z mých oblíbených dětských knih, které jsem na prvním stupni základní školy zbožňovala a mohla číst pořád dokola. Autor přepsal klasické pohádky tak, aby byly humornější a zároveň víc ze života - jelen chrání Smolíčka Pacholíčka nikoliv svými parohy, ale kulometem, princezny se rozvádí a ježibaby jezdí na motorkách.