Novéna se svatou Terezií z Lisieux

Novéna se svatou Terezií z Lisieux https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314934/bmid_novena-se-svatou-terezii-z-lisieux-lTg-314934.jpeg 5 1 1

Novéna nabízí několik perel z textů sv. Terezie, které nám dají nahlédnout do její duchovní cesty a zároveň mohou posloužit jako podněty k modlitbě. Vybrané úryvky pocházejí převážně z posledních tří let Tereziina krátkého života, z mimořádně plodného období, kdy se z ní stala skutečná spisovatelka a duchovní učitelka.

Přidat komentář

mirektrubak
31.01.2022 5 z 5

„Milovat znamená všechno darovat a darovat i sebe sama.“

Tahle krátká novéna (dokonce i na poměry žánru) mi přinesla setkání s Terezkou, které bylo radostné a povzbudivé (dokonce i na poměry mých setkání s Terezkou) - ke krátkým ochutnávkách z Terezčina světa a zamyšlením otce Poly jsem si vždy přidal namátkou vybranou Terezčinu báseň ... a tahle kombinace mě každý z devíti dní spolehlivě dokázala povznést a vnitřně posílit.
Snad každé setkání s Terezkou mi přinese něco známého (což mě uklidňuje) i něco nového (což mě obohacuje). Tentokrát jsme s Terezkou silně prožívali vědomí, že je nutné si zachovat lásku, víru a naději i tehdy, když modlitby zůstávají zdánlivě nevyslyšeny a záležitosti pozemského světa se nevedou podle našich představ. Protože všechno se nakonec nějak obrátí k dobrému. Protože všechno je milost.

„Na večer tohoto života se před tebou ukážu s prázdnýma rukama, protože Tě nežádám, Pane, abys počítal mé skutky.“

Štítky knihy

úvahy a zamyšlení novény svatá Terezie z Lisieux, 1873-1897

Autorovy další knížky

Pavel Pola
česká
2020  80%U ambonu
2016  100%Novéna se svatou Terezií z Lisieux

Kniha Novéna se svatou Terezií z Lisieux je v

Přečtených4x
Knihotéce1x
dalších seznamech1x