Nově objevené vtipy

Nově objevené vtipy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524520/bmid_nove-objevene-vtipy-652e4e97f078b.jpg 5 1 1

Kdo by neznal geniální humor a kreslené vtipy Pavla Kantorka. Tato kniha přináší nově objevené vtipy, z nichž většina je přetištěna přímo z autorových originálů a v tištěné podobě vycházejí vůbec poprvé. Věříme, že tento výběr ilustrací bude pro milovníky kresleného humoru a fanoušky Pavla Kantorka příjemným a milým připomenutím jeho nezapomenutelného umění.... celý text

Přidat komentář

Hauhau
11.01.2024

Za mě obrovské zklamání. Nikoli z kreseb a humoru oblíbeného autora, ale z přístupu vydavatele. Zcela mimo je název "NOVĚ OBJEVENÉ VTIPY", i věty z předmluvy (str. 5): "Tato kniha přináší nově objevené vtipy vybrané z jeho pozůstalosti. Většina z nich je přetištěna přímo z autorových originálů a v tištěné podobě vycházejí vůbec poprvé."

- Z neznalosti vydavatele nebo úmyslu vydělat jde o lež, kdy naprostá většina vtipů již byla po roce 1989 uvedena a často opakovaně ve více knihách (např: Zvířátka / vyd. Fragment, Bajky pro každého 1-4 / vyd. Svět v obrazech).
- Vtip navíc postrádá text na straně 116, kdy křečkům se diamanty cpou do žgrání a nikoli do "žraní". Na straně 59 má být na konci věty otazník, kdy tečka opět zabíjí pointu.
Pro první setkání s Pavlem Kantorkem přínosná publikace, pro znalé naprosto vyhozených 329,-Kč.

Aby milovníci Pavla Kantorka nebyli zklamáni - od stejného vydavatele Grada - Cosmopolis je aktuálně k sehnání i "NAŠE VTIPNÁ HISTORIE", což je podobný případ, kdy se jedná převážně o kresby již uvedené v knihách HISTORICKÉ OKAMŽIKY (SNK 1991 a X-Egem 2000). Zde se ale neuvádí, že jde o specialitu a kdo knihu dříve vydanou ve sbírce nemá, mohu jen doporučit.