Normóza

Normóza https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168580/bmid_normoza-rG5-168580.jpg 4 6 2

Patologie normálnosti / Kniha sestává z úvah autorů, v centru pozornosti je pojem normotického chování, který byl vytvořen a propracován, aby upozornil na záporný jev ohrožující vývoj každé lidské bytosti, kterým je nezdravá snaha být normální, přizpůsobovat se společenským konvencím a společenskému tlaku na úkor zdravého a plnohodnotného vývoje osobnosti, vývoje vycházejícího nikoli z ideálu, nýbrž z reality.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Triton
Originální název:

Normose a patologia da normalidade , 2003


více info...

Přidat komentář

Tadeash
13.08.2021 3 z 5

Básničky stály za prd - převzaté i spontánní. I když si dovedu představit, že jejich použitím nám autoři dali příležitost oprostit se od normózy očekávání běžné podoby vědecké knihy, stejně mě otravovaly (to je můj osobní problém, ne knihy). Zbytek celkem šel - v poměrně chaotickém guláši psychoterapie, filosofie, mystiky, historie, náboženství a z mého pohledu nahodilých asociací bylo několik cenných myšlenek o povaze lidstva a lidství.
Leloup a Crema jsou srandovní jména, bavilo mě číst je pořád dokolečka!

LenysekC
12.10.2014 4 z 5

Váhám, jestli tři nebo čtyři hvězdy. Na můj vkus je tam trochu moc poezie a jakéhosi patosu, na druhou stranu jsou tam pasáže, které jsou velmi velmi zajímavé. Proto nakonec čtyři. Určitě stojí za přečtení.