Nomád

Nomád https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354140/bmid_nomad-cAK-354140.jpg 4 273 70

Nomád série

1. díl >

Výbušný špionážní bestseller Sundy Times pro všechny, kdo si oblíbili thriller Já, Poutník. Najdi pravdu dřív, než najdou tebe. Centrum Barcelony ochromil teroristický útok. Na severu Francie byla rozprášena elitní jednotka tajných agentů. Ve vyprahlé poušti stojí děsivý ústav pro sirotky. A uvnitř MI6 se skrývá zrádce… Jen jeden muž dokáže odhalit, co všechno je za tím – pokud zvládne zůstat tak dlouho naživu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Nomad , 2016


více info...

lexikon_tf
lexikon_tf
01.03.2023 5 z 5

Špioni, agenti, výbušniny, teroristi, honičky - tady jsem si všeho užila do sytosti. A líbilo se mi to! Občas je potřeba si “odpočinout” u podobného akčního příběhu, kdy je hlavní hrdina zdánlivě nesmrtelný, ale stejně jsem mu celou dobu fandila.

Odhalit dvojitého agenta v britské zpravodajské službě se může povést jedině poslednímu přeživšímu po tragickém výbuchu na lodi u Dunkerku, kde celý tým Nomád přišel o život. Tedy, až na Marca Danea.
Jdou po něm teroristi, kteří spřádají plány na další bombové útoky. Ale také mu chce někdo pomoci, protože mají stejný cíl.

Kniha je nabitá akcemi, kde nechybí ani brutální detaily (chudáci sirotci na lodi, z toho mi nebylo moc dobře), takže kdo máte rádi akční hrdiny a spoustu přestřelek a vynalézavých úniků, doporučuji!

technik1965
technik1965
25.11.2022 4 z 5

Super kniha, určite si pre
čítam aj ďalšie časti


lazarus
lazarus
22.01.2022

Tak po stu stranách jsem to vzdal. S Poutníkem to nemá společného nic, nesahá mu ani po pomyslné kotníky. Literární styl mizerný, obraty ve větách typu "zamrkal očima" jsou katastrofa a vytrhávali mě z příběhu. Čím by asi tak měl mrkat? Ušima? Jenže podobná extempore jsou na každé stránce. Že má hlavní geroj hodinky Cabot jsem si zapamatoval poprvé, proč
by mě to rádoby technický projev autora měl připomínat pokaždé když se borec na hodinky Cabot mrkne. Přesné specifikace zbraní byly vtipné a zajímavé v Nočním klubu, trochu ještě v Poutníkovi, ale po těch letech už to je trochu otravné v každé další knížce co otevřu. A příběh? Parodie na akční filmy, ovšem tady je to říznuté nesmrtelným hrdinou. Noční klub, dobře, v kontextu vyprávění má chování smysl. Já, Poutník, dobře, je to zábavné. Nomád? Už fakt ne. Srandy bylo dost, tahle blbost se tváří vážně a ty nesmysly logiku příběhu sráží do odpadu.
Takže knížku zavírám a přesunu se k něčemu smysluplnějšímu a rozhodně zábavnějšímu
Hodnotit radši nebudu, třeba blbost někoho zláká a bude se na rozdíl ode mne bavit

AlexandraBane
AlexandraBane
27.11.2021 4 z 5

Na Já, Poutník to nemá, ale špatný to taky nebylo

Morgenka
Morgenka
02.11.2021 3 z 5

Tuto knihu jsem četla celkem dlouho..tento žánr moc nečtu,ale od Ježíška doma ležela,tak jsem se do ní pustila... Musím přiznat, že první třetina mě moc nebavila..ale potom naštěstí mě to trochu pohltilo..celkem se mi to líbilo..

iceVS
iceVS
31.10.2021 5 z 5

Do téhle knížky se mi vůbec nechtělo... Jednak je to bichle, druhak špioni, dvojití agenti, výbušniny, teroristi, dětské oběti, arabské téma... Bylo to velké vykročení z mé čtenářské komfortní zóny. A něco je špatně - nemohla jsem se utrhnout :-) a nebýt nezbytných psích vycházek, ani bych se neutrhla. Prostě BOMBA :-)
Co na tom, že Marc vždy zázračně unikl všem nástrahám... Vždyť to je přece základní vlastnost všech literárních i filmových akčních hrdinů :-)
Myslím, že minimálně jedno pokračování dám ještě zcela určitě.
A opět díky svému čtenáři, že mi tuhle knížku půjčil.

Annkag
Annkag
16.09.2021 5 z 5

Pre mna to byl jeden z nejlepsich romanu z oblasti tajnych sluzeb...
Urcite si dam pokracovani.

martina4041
martina4041
31.07.2021 2 z 5

(SPOILER) Tohle nedám, čtu tuto knihu snad dva roky. A ne a ne ji dočíst. Srovnávat tuto knihu s já, poutník? To je vtip. Kvůli tomu jsem si ji zakoupila. Příběh, je velmi takový jak to říci a nepsat spoiler? K neuvěření jak člověk co dělá jen za PC dokáže přežít tak a toliko nebezpečných situací.

Zulufox
Zulufox
15.06.2021 3 z 5

Já se tím v podstatě protrápil, ač jsem od toho dost očekával. Kavality knihy Já, poutník to určitě nedosahuje. Nevím jeslti se odhodlám k četbě dalších dílů.

rm
rm
24.05.2021 5 z 5

No, já se bavil. Ano, někdo tam může hledat nelogičnosti (a asi tam i byly), ale pro mě to bylo zábavné. Jdu na další díly.

jirimatejka
jirimatejka
28.12.2020 3 z 5

(SPOILER) Trochu zklamání, nechal jsem se navnadit tím, že se to prý blíží románu Já, poutník (který je skvělý), ale to fakt ani náhodou. Hlavní hrdina je zdánlivě šikovný analytik, ale žádný agent, nicméně v celém románu přežije s neuvěřitelným štěstím úplně všechno jako superhrdina. Trochu obtížně uvěřitelné a hlavní hrdina ani není moc sympatický.

Navíc tam má autor dost nesrovnalosti, např. Marc musí zlikvidovat dvě auta s rušičkou signálu, reálně zlikviduje jedno a hurá může odeslat signál k deaktivaci bomby a druhé auto jaksi najednou řešit nemusí. Nebo s k němu blíží dron s raketami Hellfire, které dle autora zlikvidují vše v okruhu několika set metrů a když trefí auto, vedle kterého stojí, tak je jen trochu otřesen.

Dočetl jsem, ale další knihy autora vyhledávat nebudu.

bigben
bigben
03.11.2020 4 z 5

Hrdina, kterého nelze zabít...příjemné akční počtení s dobrým koncem

Jack Bauer
Jack Bauer
18.10.2020 4 z 5

Vynikající špionážní román, akce stíhá akci, nenudí, nutí neustále obracet stránky za stránkou, barvitě popsané prostředí Londýna a i jiných míst. Mám rád příběhy typu hon na nevinného. Kniha má především pobavit a být čtivá a to Nomád splňuje na výbornou.

Ladinek
Ladinek
09.10.2020 3 z 5

Já tedy nevím, koho napadlo srovnávat tuhle prostou akční šestákovou zábavu s "Já Poutník". Patrně za to může jistá významová podobnost názvu. Ale kvalitativně jsou si tyhle knihy na hony vzdáleny

martin9072
martin9072
17.05.2020 4 z 5

Hele, to vůbec není blbá knížka :)
Inspirace Ludlumem a Clancym (Jason Bourne na nás z postavy Marca dost významně mrká) je tu evidentní, ale příběhu to na atraktivitě nic neubírá. Modus "na posranýho i hajzl spadne", ve kterém se hlavní postava ocitá, je zajímavý a Marcovi díky tomu držíme pěsti stále silněji. Výhradu mám k samotnému konci, který je takový straně uspěchaný - hromada práce, hromada vyšetřování a nakonec je vše odbyté krátkou scénou. Autore, to se nedělá.

TheAndreaika92
TheAndreaika92
15.04.2020 2 z 5

Proč to napsat jednoduše když to jde i složitě. Minimálně sto stran s naprosto zbytečnými informacemi. Příběh nebyl špatný jen se člověk občas ztrácel.

jakub2418
jakub2418
15.01.2020 5 z 5

Já,Poutník to není,ale Marc Dane je borec! Já se moc bavil.

samsara
samsara
24.10.2019 2 z 5

Ach jo, většinou nedávám tak málo hvězdiček, ale tato knížka mě hrozně moc zklamala. Někdy mi to dokonce přišlo jak komedie o tom co se dá vše přežít. Stálo mě to hodně sil to dočíst.

PetraVlckova
PetraVlckova
10.10.2019 5 z 5

Já poutník, je špička, Nomád není špatný. Ale proti Exilu a Hackrovi je stále povedený.

CharlesWard
CharlesWard
20.09.2019 3 z 5

Srovnávání s Poutníkem je zde poněkud mimo mísu. U Nomáda jsem se totiž ve výsledku bavil.