Nok a Knedlíček aneb Dobrodružství Safírových ledňáčků

nehodnoceno
Nok a Knedlíček aneb Dobrodružství Safírových ledňáčků https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325615/mid_nok-a-knedlicek-aneb-dobrodruzstvi--t4u-325615.png 0 0 0

Hrst legrace, snítku hravosti, na špičku nože nevázaného dryáčnictví a tři kapky fantazie na barvu, a aby byla kůrčička křupavá, jak se patří. Skvělí kuchaři, vinaři nebo sládkové - jsou umělci. Nemalují obrazy, nekomponují hudbu, nehrají divadlo - ale vlastně tak trochu ano. Jejich díla totiž nevznikají jen díky dokonalým technologiím a přesně dodržovaným recepturám. Příroda, půda, klima, plodiny a samozřejmě um těchto kulinárních virtuosů - to vše sehrává v konečném výsledku nesmírně důležitou roli. Jejich produkty jsou často symfoniemi chutí, aromat, jsou to akvarely barev a tónu. Bogdan Trojak, původně básník a spisovatel, začal skládat i "poezii vinnou". Stal se prvním nejvíce viditelným propagátorem vín vznikajících autentickým způsobem. Vůbec mne nepřekvapuje, že píše dál své sonety, básně i prózu a současně se věnuje vínu. Poezie, literatura a jedinečnost jazyka - to je něco, co patří ke krásnému vínu i k životu člověka, který tohle všechno miluje a dělí se o plody své práce s okolním světem.... celý text

Přidat komentář