Noční směna

Noční směna https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518815/bmid_nocni-smena-XQj-518815.jpg 4 23 6

Je Silvestr 1999. Přestup do nového roku má přinést katastrofu: letadla mají začít padat z nebe, výtahy zajíždět do země, trhy kolabovat. Digitální apokalypsa. K ničemu z toho nedojde. Ale ve videopůjčovně Blockbuster v Lindenu ve státě New Jersey jsou napadeny čtyři náctileté dívky na noční směně. Přežije jenom jedna. Policie rychle identifikuje podezřelého, který uprchne a nikdo ho už nikdy nenajde. Za patnáct let jsou ve stejném městě večer napadeny čtyři pracovnice zmrzlinárny a opět přežije pouze jedna z nich. Obě přeživší oběti si vybavují vrahova poslední slova „Dobrou noc, krásko.“ Po útoku se začínají proplétat osudy tří lidí: přeživší masakru v Blockbusteru, která je nucena se k tragédii vracet; bratra původního podezřelého přesvědčeného o tom, že se policie zmýlila; a agentky FBI odhodlané vyřešit oba případy. Na kolizním kurzu směrem k pravdě se životy všech tří nenávratně změní a ne každý přežije.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Night Shift , 2022


více info...

Přidat komentář

anája
23.04.2024 4 z 5

Styl psaní mi moc nevyhovoval, ale přesto byl thriller napínavý a ke konci napětí gradovalo. Zvláštní je, že kniha je ze současnosti, ale mě celou knihu letěla představa starého filmu- asi při představě té videopujcovny atd. Pachatel byl pro mě překvapením. Jdu na další knihu autora.

ArwenAragorn
24.02.2024 3 z 5

60%

Slušný thriller, ale nic, z čeho bych byla nějak oslněná. Je tam docela dost zvratů, odhalení vraha je pro mě překvapivé a hodně napínavá a plná akce je závěrečná část. Ze všech zúčastněných jsem si nejvíc oblíbila Kellerovou a Singha.
Obálka je povedená.
Knížku doporučím, ale Největší strach se mi líbil víc.


ctu_a_pisu
18.01.2024 4 z 5

Krátké, čtivé kapitoly rozdělené podle postav v er-formě. Písmo hezky čitelné, jazyk jednoduchý, až na pár policejních a právnických výrazů.

Na můj vkus hodně postav, některé bezvýznamné, ale nepletly se. U jedné postavy kniha dost předhazuje jednu teorii, která ale vyšumí a "nedořeší se" smysl (nebo jsem ho neobjevila ).

Postavy příběhu si průběžně představíme hned na začátku knihy, což oceňuji.

Osoby, popisy míst i povah a vztahy byly dostatečně vykresleny.

Bohužel jsem zhruba v polovině knihy už najisto prokoukla pachatele i zápletku, avšak i tak tam byly další nečekané události.

V knize se chronologicky z různých pohledů odehrají 3 dny s pár návraty do minulosti. Celkový sled byl díky tomu trochu roztahaný, ale oceňuji, že děj nebyl uspěchaný.

V ději probíhají prakticky 3 na sobě nezávislá vyšetřování a příběh se pomalu proplétá. Trochu mě iritovalo, jak jedna strana neví informace, které ví strana druhá - tolik by to pomohlo, kdyby spolu mluvily (což nemohly, protože se ještě neznaly...).

Občas jsem se ke čtení musela přemlouvat, ale po začtení se kniha těžko odkládala. Narazila jsem na pár nelogických a nepodstatných momentů, byly informace, které bych vynechala a naopak pár jsem jich postrádala.

Ač mi zpracování knihy moc nesedlo, příběh byl skvělý, kniha se mi líbila a nenáročnému čtenáři doporučím jako "krimi oddechovku". Tentokrát ve mně ani moc nehrály emoce, ale čtení jsem si užila. Věřím, že své čtenáře si jistojistě najde!

Půl hvězdičky přidávám za skvělou obálku

Sammy.Boy
05.01.2024 5 z 5

(Čtenářská výzva) Tahle nezapomenutelná NOČNÍ SMĚNA mě svou anotací zaujala velmi. Tři linie vyprávění knize přidaly na dynamice a jejich postupné protínání se bylo tím pravým ořechovým. Ano, jistě to mělo nějaké mouchy, ale vzhledem k tomu, jak rychle jsem měl přečteno, nevidím důvod se v tom jakkoliv šťourat. Odhalení vraha bylo překvapením!

Evelin2506
03.01.2024 4 z 5

Povedená detektivka - zajímavá zápletka, překvapivý konec.

Mngwa
10.12.2023 4 z 5

Můj první Finlay a naprostá spokojenost. Příběh je chytlavý a bavilo mě, jak se všechno postupně rozplétá. V každém případě jsem nebyla schopná se odtrhnout až do konce, což je jednoznačně známka kvality. Jediná výtka je, že nikdo tak dokonalý jako Bob prostě neexistuje, to je čiré sci-fi. Přesto bez váhání doporučuji a jdu hledat další knížky tohoto autora.

Štítky knihy

sérioví vrazi kriminální thrillery

Autorovy další knížky

Alex Finlay
americká
2022  82%Největší strach
2023  75%Noční směna

Kniha Noční směna je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce64x
Chystám se číst44x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x