Noční agent

Noční agent https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528419/bmid_nocni-agent-657e2ab45e00c.jpg 4 11 5

Nevěř nikomu. Nevěř ničemu. Knižní předloha nejsledovanější premiéry Netflixu roku 2023. Peter Sutherland pracuje u FBI a jako syn zkompromitovaného agenta, který prodal tajné informace Rusům, před sebou nemá zářné vyhlídky na kariérní postup. O to víc ho překvapí, když mu personální ředitelka Bílého domu nabídne místo v jednom z nejutajovanějších oddělení, kde má během nočních směn čekat na volání na nouzovou linku. Měsíce ubíhají a Petera služba u mlčícího telefonu unavuje. Jeho úvahy nad smysluplností jeho práce ukončí hlas vyděšené dívky, která mu oznámí, že jí právě zabili strýce a tetu a že číslo na nouzovou linku dostala od svých příbuzných, od kterých má vyřídit, že Orel měl pravdu. Peter se ocitá uprostřed vyšetřování složitého případu, který zahrnuje dlouholeté spiknutí ohrožující samotnou podstatu americké demokracie. Pokud chce ochránit bezbrannou dívku, musí odhalit dobře ukrytého zrádce, který spolupracuje s Rusy. Zrádce může být kdokoli a najít cestu v bludišti lží vyžaduje víc než odvahu. Peter musí vzít spravedlnost do vlastních rukou a vydat se do boje s neviditelným nepřítelem. Noční agent je napínavý politický thriller pro fanoušky Johna Grishama – kromě strhujícího děje nabízí také mrazivě přesný pohled na historii a současnost vztahů mezi dvěma hlavními mocnostmi z dob studené války. Podle knihy byl natočen seriál Noční agent, který se stal nejsledovanější premiérou Netflixu v roce 2023 a se 168,7 milióny zhlédnutých hodin během prvních sedmi dní také třetí nejsledovanější premiérou v jeho historii. Netflix již také ohlásil druhou sérii.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Night Agent , 2019


více info...

Přidat komentář

Iki1
14.04.2024 4 z 5

Kniha plní to, co na obálce slibuje. Thriller je čtivý, autorovi se daří stále posunovat děj, díky výbornému překladu ději napomáhají také použité jazykové prostředky. Co mě zklamalo, je konec, který je zbytečně rozvleklý, ufňukaný, v kontextu s typickými americkými happy endy.

Fleur213
11.04.2024 5 z 5

Skvělý špionážní román z prostředí Bílého domu. Autor píše velmi kvalitně a čtivě, opravdu jsem si ten text užila. Díky také kvalitnímu překladu. Je to poutavé, žádná vata, má to hlavu a patu, bavilo mě to. Oproti seriálu se druhá polovina knihy i závěr liší, ale užila jsem si obojí stejně. Doufám, že autor napíše v brzké době něco dalšího, ráda si počtu.


Jaruš7
20.02.2024 4 z 5

Slabé 4*.
Agent bez akce je časovaná rozbuška. Start spustí bezhlavou situační smršť se zrádnými aktéry.
Paranoia a výcvik tvoří základ přehnané akčnosti s cílem dopátrat se kdo a proč zadal likvidaci nevinně vyhlížejících seniorů.
Noční agent se na vlastní triko pouští do vyšetřování a tím komplikace gradují.
Citace:
"Muže, který se nezalekl pravdy, svorně odsoudili nepřátelé z obou stran."

Konec s pachutí cukru.
Škoda, že realita je neskonale tragikomičtější.

Aires
12.02.2024 5 z 5

Noční agent má všechno, co si pod pojmem akční thriller představuji. Samé superlativy- akční jako James Bond a Avengers dohromady. Obsesivně návykový a čtivý natolik, že by závislost na této knize měla být uznanou chorobou (na kterou dostanete dva dny volno než dočtete).

Spousta intrik, spiknutí a lží. Tahle kniha má zkrátka vše, co zajistí, že se budete dobře bavit a sotva dýchat u akčních scén. Bonusem je, že vás vede ku zdraví, jelikož jistě poběžíte do supermarketu pro popcorn, abyste mohli schroustat všech deset dílů seriálové verze na Netflixu.

Po mnoha thrillerech, které si říkají thrillery, ale jsou plné jen žárlivých manželek, vraždících manželů, zhrzených milenek, tajemných chat a vřesovišť, tohle byla příjemná změna. Všechny ty rádoby psychothrillery si nechte prosím a naordinujte nám více akčních špionážních thrillerů, kde kulky sviští, agenti jsou sexy a kniha je natolik napínavá, že bych si nevšimla ani kdyby mi ten popcorn k seriálu naprosto bouchnul i s celou mikrovlnkou.

Knihomolka97
09.02.2024 5 z 5

Jedná se o politický špionážní thriller, kde opravdu nemůžete věřit nikomu a ničemu. Seriál jsem ještě neviděla, ale po dočtení této pecky to musím napravit!
I když je kniha v er-formě, je skvěle napsaná a čte se výborně. Ze začátku se toho vlastně moc neděje, ale autor čtenáře hezky zasvětí do situace a seznámí s postavami.
Peter je sympatický, čestný, odvážný muž, kterého si nejde neoblíbit a musíte mu fandit. Klíčovou postavou se stane Rose, která se ocitne v nebezpečí života, a přesto to zvládá na výbornou. Je chytrá, nebojácná a s Peterem vytvoří dobrý tým.
V průběhu si autor připravil pár zajímavých zvratů a dokázal mi zamotat hlavu. Opravdu jsem nevěděla komu věřit, zrádce mohl být vážně kdokoli.