Noci pana Mullinera

Noci pana Mullinera https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192753/bmid_noci-pana-mullinera-Nn7-192753.jpg 4 10 4

Devět půvabných povídek oblíbeného britského humoristy spojuje postava vypravěče pana Mullinera. Jeho posluchači sestávající ze štamgastů výčepu Rybářské zátiší vedou tamtéž s železnou pravidelností hlubokomyslné úvahy zakončené vždy rozkošným páně Mullinerovým vyprávěním.

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , J & J
Originální název:

Mulliner Nights , 1933


více info...

Přidat komentář

Legens
03.05.2023 5 z 5

Obě povídky s kocourem Websterem pokládám za asi to nejlepší z humoristické literatury co jsem četl.

Kočičáci
02.02.2020 4 z 5

V knize na vás čeká devět povídek, které strýček Mulliner vypráví štamgastům ve výčepu zvaném Rybářské zákoutí. První zajímavostí jsou zcela originální jména hostů - posluchačů - náhodným výběrem například ʹPinta silného porteruʹ, ʹWhisky s citónemʹ, ʹRum a mlékoʹ, ʹŠery za devět pencíʹ, ʹTěžké černé a hořké pivoʹ a další. Druhou zvláštností je, že všichni hlavní protagonisté v jednotlivých povídkách jsou synovci pana Mullinera - velmi povedená a rozvětvená rodinka, jen co je pravda :-)
Můžete počítat s typickým wodehousovským humorem a praštěnými zápletkami, kam až autorova odvaha dovolí. Na odreagování a pobavení zcela dostačující. Mně se asi nejvíc líbily dvě povídky v hlavní roli s kocourem Websterem.


pepa4081
27.10.2018 4 z 5

Devět asi dvacetistránkových povídek. Jinak typický pan Wodehouse. Dělá si srandu ze všech a ze všeho a některé zápletky jsou pitominy nejhrubšího zrna. Komu ten styl nesedí, bude skuhrat, že se nepobavil, ale pro mne na odreagování ideální četba.
Velmi uspokojivé.

Merlinit
04.11.2014 5 z 5

Půvabná kniha povídek, brilantní slovní obraty, neotřelý jemný humor, zkrátka skvostná kniha.