Nezmazateľný dojem

Nezmazateľný dojem https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344018/bmid_nezmazatelny-dojem-k7f-344018.jpg 4 23 6

Príbehy z Belmontu série

1. díl >

Claire Laurentová zo všetkého najviac túži namaľovať niečo, čo jej prinesie uznanie, lenže jej otec od nej žiada, aby kopírovala a falšovala diela. Keď ju okolnosti donútia utiecť z domu, do cesty jej vstúpi právnik Sutton Monroe, ktorý jej preukáže láskavosť tým, že ju nevydá úradom. Neskôr jej však odmietne prísť na pomoc, v dôsledku čoho sa Claire nazdáva, že sa v ňom mýlila. Keď sa ocitne v prostredí nashvillskej smotánky, Claire začína veriť, že svoj sen preniknúť do sveta umenia má na dosah ruky. No iba ak jej minulosť ostane utajená. Federálne vojsko zničilo Suttonovi domov, zhabalo pozemky a teraz hrozí, že ho pripraví aj o česť jeho rodiny. Vďaka odhodlaniu získať späť, čo mu patrí, odhalí pravdu, ktorá ho môže stáť viac, než si kedy vedel predstaviť. A okrem toho aj ženu, ktorú miluje. Nezmazateľný dojem je strhujúci príbeh o národe, ktorý sa zotavuje z vojny, o vykúpení zranených a láske muža a ženy, ktorí nájdu odvahu dívať sa na seba samého i jeden na druhého v pravom svetle. Dej sa odohráva v nashvillskom historickom sídle Belmont, veľkolepej usadlosti, ktorú dala pred občianskou vojnou postaviť Adelicia Acklenová.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , i527.net
Originální název:

A Lasting Impression , 2011


více info...

Přidat komentář

nachtigalka
02.08.2021 5 z 5

Pekný, zaujímavý príbeh. Rada čítam knihy z tohto obdobia. V knihe je veľa "dobra" a to sa mi páči.

miajane
20.07.2020 5 z 5

Tamera Alexander patrí medzi moje najobľúbenejšie autorky. Román Nezmazateľný dojem je krásným, nevšedným príbehom o klamstve, o pravej lásky, Bohu, o živote a odvahe. Nádherné.


pip11
11.03.2019 5 z 5

Krásný příběh, kniha se četla skvěle a snadno i když má 500 stran.
Vtáhlo mě to velmi rychle do děje, příběh byl velmi poutavý. Těším se už na další knihy v sérii.

modranka
10.01.2018 5 z 5

Nádherný príbeh ošperkovaný reáliami, ktoré si s miernou námahou nájdete na nete. Skúste, stojí to zato.
Vyzdvihla by som ešte obálku, ktorá bola vytvorená z citácie knihy - posúďte: (cit.:) A ten vábivý pohľad na jej tvári... roztopašný, zvodný, ako keby mala nejaké tajomstvo, ktoré nemôže prezradiť, ale predsa mu ho - po krátkom zaliečaní - vyzradí.(/)
Dnes sa už len veľmi málo vidí, aby si vydavateľ dal toľko námahy spracovať obálku podľa textu.

knihamojalaska
08.01.2018 5 z 5

Zatiaľ som s knihou veľmi spokojná a hltám každú stranu

Marylaa
26.10.2017 4 z 5

Tato kniha určitě na mně udělala (nesmazatelný) dojem.
Děj se odehrává na Jihu Spojených států, krátce po občanské válce (nebo válce za samostatnost Jihu?), a je jasné, že to byla velmi náročná doba, což je to dobře popsano na postavě  Suttona Monroe.  Hlavní hrdinka Claire Lermontová je ale poznamenaná hlavně svoji vlastní minulosti. Minulosti padělatelky obrazu. Podařilo se jí sice, po velmi dramatických událostech, od této minulosti odpoutat, přesto jí její život připadá jako padělek.
A jako by toho bylo málo, muž který se v jejím životě objeví (tedy zmíněny Sutton) je právník, který pracuje na případů padělaných uměleckých děl - o tom, ale  Claire neví, ví o tom čtenář i proto je ten román napínavý. A je nejen napínavý, ale i plný hlubokých myšlenek, o smíření se s vlastní minulosti, o splnění snů a o tom, že je důležité jak tu minulost, tak sny svěřit Bohu.
Přiznám se však, že mám k te knize jednu výhradu: právě proto, že je kniha napínavá, vadí mi, že se autorka na některých místech snaží napětí zbytečně zvýšit popisováním dýchání hlavních postav. Když už po několikáté hrdince vyfičel z plic celý vzduch, měla jsem problem to rozdýchat. Přesto se kniha čte jedním dechem :)

Autorovy další knížky

Tamera Alexander
americká, 1961
2016  85%Zašepkaj jej meno
2016  88%Získaj si jej priazeň
2017  85%Nezmazateľný dojem
2019  88%Stav sa o jej srdce
2018  83%Výnimočná krása