Neviditeľný

Neviditeľný https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339445/bmid_neviditelny-9If-339445.jpg 4 63 20

Len ona jediná to tuší. Emmy Dockeryová, dočasne suspendovaná výskumná analytička FBI, je odhodlaná stáť si za svojou pravdou za každú cenu, aj keď jej spočiatku nikto neverí. Má silný motív – jej sestra sa stala jednou z obetí ničivých požiarov, ktoré každý pokladá za nešťastné náhody. Emmy však trvá na tom, že pod povrchom sa skrýva oveľa viac. Inteligencia neviditeľného zla, ktorého mrazivú monštruóznosť pomaly a spletito odhaľujú až dôkladné pitvy desiatok tiel. Práve tie konečne spustia celoštátne vyšetrovanie. Začína sa desivý súboj s časom, pri ktorom je v hre viac ľudského utrpenia, ako si vôbec ktokoľvek dokáže predstaviť...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Invisible , 2014


více info...

Přidat komentář

cukrovka
20.01.2023 4 z 5

Zajímavé a napínavé detektivní čtení, ale s pomalým rozjezdem. Chvilku mi trvalo než jsem se začetla, protože začátek je takový rozvláčný. Ale postupně se příběh rozjede a už se od knížky nejde odlepit. Doufám, že nikde takový sadistický vrah neběhá.

AlčaVaca
07.05.2022 4 z 5

Děj svižný, napínavý, na mě ale zbytečně vylíčené detaily. Slabším žaludkům moc nedoporučuji.


nai.ivka
21.03.2021 3 z 5

Docela by mě zajímalo zda se něco podobného už stalo, netuším kde autor bere takové sadistické představy. Kdo máte bujnou představivost a ne dost silný žaludek, raději si tuhle knihu odepřete.

o_mega
18.07.2020 4 z 5

Priznavam ze taketo rozuzlenie som necakal. Aby ste nepovedali, ze nic neprezradim, tak vrahom nieje zahradnik :) Inu Patterson umí. Prudko čitateľná kniha. Originalita sa mu neda upriet. Aj po stranke spracovania sa to dobre číta. Kratke kapitoly, citatelny druh pisma, odstavce, priestor medzi riadkami, chyby len obcas. Potesili by nejake obrazky a bolo by to dokonale.

twiggynka
19.06.2020 4 z 5

James Patterson ví jak na čtenáře, bohužel tentokrát mi hlavní hrdinka přišla docela nepříjemná a i když byl příběh parádní, hned jsem čekala v těch jeho zpovědích zaludnost...

mariva
19.05.2020 4 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak to nabralo spád. Na mě dost drsná kniha, jedna z těch, které asi na nějakou dobu nedostanu z hlavy, i když bych moc ráda. Takové sadistické vrahy prostě nemusím. Ale kniha se dobře četla a krátké kapitoly mi vyhovují. Teď ale rychle přeladit na nějakou slaďárnu, ať na ni co nejdřív zapomenu.

konicekbily
18.03.2020 4 z 5

Autor napsal příběh svým stylem krátkých kapitol a častými změnami směru v příběhu. Jednoduchá zápletka sériového žháře a vraha je zpomalována "zásahy" nekompetentního vedení FBI, chybami místních policistů a novinářskými zprávami, ale chrabrá hlavní hrdinka míří neochvějně za svým cílem! Odpočinkové čtení - tak, jak jsem očekával.

Stanas513
05.10.2019 5 z 5

Zajímavá detektivka se zajímavým koncem. Sériovým vrahem je nakonec někdo úplně jiný... Pěkné čtení.

sabca
31.10.2018 4 z 5

Tak Patterson zase nezklamal. Napínavé a pachatele jsem neodhadla. Konec byl velmi zajímavý a nečekaný. Kdo má rád napětí - doporučuji k přečtení.

gleti
20.06.2018 3 z 5

Dobrá detektivka/thriller. Možná pro ty, co jako já začínali (kdysi v pravěku na A. Ch.) trochu moc drastická, ale děj má spád a neotřelé nápady. I když hrdinky jdoucí si jak buldok za svým nikdy nebudou mým šálkem čaje.

JustWomen
11.06.2018 5 z 5

Skvělá kniha, zavádějící název, nenechte se tím odradit, doporučuji.

Nikolsimkova
07.05.2018 4 z 5

Opět napínavá od začátku až do konce :)

Knižní střípky
29.12.2017 3 z 5

Všechny knihy pana Pattersona se čtou výborně, mají krátké kapitoly nabité dějovými zvraty. Líbila se mi samozřejmě i tato. Ale stejně jsou za mě nejlepší knihy o Alexi Crossovi a Ženském vyšetřovacím klubu.

petym
22.11.2017 4 z 5

Váhám jestli dát 4 hvězdičky nebo 5. Ze začátku trošku zdlouhavé ,ale pak se to rozjede a na spravny thriller dlouhou nenechá čekat. Tak dávám 4 a půl. Doporučuji. Vše neni jak se zdá, tak čtěte ať odhalite vraha nebo vrahy????

kika 13
11.10.2017 5 z 5

Pěkný román malinko jsem se bála.

mirunda
02.10.2017 5 z 5

Po přečtení hodnocení jsem se trochu bála co mě čeká, ale mě to bavilo, napínavý příběh, překvapivé rozuzlení, já jsem spokojená

Rodaw
16.09.2017 4 z 5

NEROZLUČNÝ PÁR
Na thrillery Jamese Pattersona se vždy těším, protože prostě mají nápad a hlavně šmrnc!!!
Jsou neuvěřitelně čtivé a ty krátké kapitoly (vážně hodně krátké, třeba 2 stránky:)) Vás nutí číst stále dál a dál a víc a víc a rychleji a rychleji. Moc jsem se na toto všechno těšila i u Nerozlučného páru. A musím říct, že ze začátku to šlo trošku ztuha :D Nemůžu říct, že by se mi knížka napřed nelíbila- to u pana Pattersona ani nejde- ale trošku to "drhlo". Řekla bych, že to bylo prostě hodně táhlé a psychologické a ze začátku mě téma požárů a žhářství zase tolik nebavilo (to se pak změnilo). Knížku vypráví 2 vypravěči - každý v ich formě - Emmy:naše hlavní hrdinka a jakýsi Graham:náš hlavní vrah (asi:)). Na to jsem si taky musela chvíli zvykat, ale potom na konci jsem došla k tomu, že to tak prostě mělo být - vše má v téhle knížce svůj důvod a místo.
Graham nahrává svůj hlas na diktafon a právě tyto jeho nahrávky mi přišly místy až filozofické a trošku nezáživné.. Místo fotbalu bych raději četla třeba o vraždění (i když to zní úchylně, já vím). Potom to ale začalo nabírat grády, velké grády. Asi hlavně po překonání první poloviny to jde nejvíc pociťovat. Můžu říct, že čím jsem byla blíže konci, tím to bylo lepší. Nakonec se z toho vyklubal skvělý a hlavně hodně mrazivý thriller - který mě bavil, překvapil (a ne jednou) a dostal. Na konci opět vše vysvětleno a ten šok na konci.. WOW. Sice jsem ho z části odhadla, ale i tak :)) Miluju ten konec :D Ano, můžu říct, že tahle knížka stála za to a doporučuji ji. A moc se těším, až se pustím do další Pattersonky :))
PS: jen dodám, že je škoda toho českého překladu názvu - Nerozlučný pár.. "Neviditelný" z anglického Invisible tuhle knížku daleko lépe vystihuje :)

mulder
07.09.2017 4 z 5

Knihu jsem přečetl za dva dny, krátké kapitoly mi vyhovují. Příběh se mi líbil, ale od počátku jsem měl pocit, že autorem nemůže být James Patterson. Brzy jsem zjistil, že knihu napsal s Davidem Ellisem a možná to byla spíše jeho práce, jinak si to neumím vysvětlit. Ale jako věrný fanoušek J. Pattersona hodnotím knihu jako zdařilou.

Hella
06.09.2017 1 z 5

Tohle snad ani nebyl Patterson (a jeho melody boys)!!! Nedočteno, bohužel.

putpuda
17.08.2017 3 z 5

No já tedy nevím. Jsem z této knihy trochu rozpačitá. Pattersona miluju, ale tohle mi přišlo jako by to viděl tak z rychlíku :o. Né že by to bylo špatné, příběh sám o sobě fajn, ale Emmy mi nebyla moc příjemná,je to děsným stylem napsáno a ze začátku mi to přišlo takový jakýsi zmatený......pro mě určitě jedna z nejlabších.

Autoři knihy

James Patterson
americká, 1947
David Ellis
americká

Kniha Neviditeľný je v

Právě čtených2x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst34x
Chci si koupit4x