Neuvěřené povídky

Neuvěřené povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275084/bmid_neuverene-povidky-yCG-275084.jpg 4 2 2

53 povídek, které jsou natolik neuvěřitelné, že je rovnou nazýváme „Neuvěřené“. Většina jich totiž obsahuje jevy lehce nadpřirozené, nebo spíš nepřirozené a neuvěřitelné. Ze zcela všedních situací ve světě plném normálních lidí a skutečných prostředí se často z řádku na řádek dostáváme do světa lehce nevšedního, kde se mísí humor s absurdnem, reálno se sureálnem, všedno s nevšednem, sny se svým naplněním a jsou zde porušovány všechny zákony od přírodních, přes etické až po to, co velí zdravý selský rozum. Většinou však z dobrých důvodů. Z důvodu Vašeho pobavení, ale i pohnutí a zamyšlení. Proto doufáme, že jejich vyznění, a poselství je z tohoto a ne jiného světa, neboť z výprav do neuvěřena autor vždy rád vrací k všednodennu. Kniha je navíc doplněna 25 autorovými ilustracemi.... celý text

Přidat komentář

Channach
23.05.2017 3 z 5

Dala bych 3,5 hvězdy... druhá kniha je prý ještě lepší, tak si nechávám strop. :) Dobře jsem se bavila, knížka mi sedla. Jen úplně nemusím povídkové knihy.
Více v recenzi v záložkách.

Jonna
29.02.2016 4 z 5

Povídky nečtu moc ráda, protože jsou krátké, ale tyhle povídky jsou něco úplně jiného, každá jedna vyvolává nějaké pocity,provokují, nutí k zamyšlení nebo třeba jen k zasnění... Zvolského poetika a vyprávění mi je hrozně blízké, možná proto, že podobné příběhy si v duchu sumíruju v metru a kdybych je sepisovala, chtěla bych to umět jako on. K povídkám se určitě budu vracet vždy, když budu mít pocit, že kráčím moc v zajetých kolejích - podívám se na život z jiného úhlu.